Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34183
De la 07 Ianuarie 2003
103255091

Reţete pentru drob de miel

  • 6 April 2007, 23:00
Drob de miel III
Ingrediente pentru 10 portii: 1 kg ficat de miel, 500 kg măruntaie de miel cu prapurul, 500 g ceapă, 300 ml ulei, 4 ouă, 200 g faină, 4 legături verdeaţă, sare, piper, după gust.
Mod de preparare: Ficatul şi măruntaiele se spală şi se pun la fiert. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în 100 ml ulei cu adaos de apă, apoi se răceşte. Ficatul şi măruntaiele fierte se taie bucăţi mici şi se trec prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Compoziţia rezultată se amestecă cu: verdeaţa curăţată, spălată scursă şi tăiată mărunt, piperul pisat, sare şi două ouă bătute spumă. Pasta omogenizată se aşează într-o tavă cu prapurul la fundul tăvii aşezând deasupra, peste compoziţie, altă foaie de prapur. Se introduce la cuptor pentru coacere. Spre sfârşit se pensulează pe deasupra cu ouăle bătute spumă. Când compoziţia este gata rumenită şi pătrunsă în interior, se scoate şi se porţionează; se serveşte cald sau rece. Poftă bună! (Lucullus)

Drob de miel IV
Ingrediente: măruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi), 6 ouă, 3 legături de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 2 linguri smântână, 2 felii de pâine, 1 ceaşcă lapte, sare, piper, pesmet (sau, dacă se poate, prapur de miel.
Mod de preparare: Măruntaiele curăţate şi spălate bine se pun la fiert în apă cu sare. Se curăţă apa cu spumiera des. Se pun la fiert 3 ouă, se fierb tari. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, se scurg bine. Ceapa verde, pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt. Măruntaiele fierte bine se lasă să se răcească şi după aceea se dau prin maşina de tocat împreună cu feliile de pâine. Se amestecă cu verdeaţa tocată. Separat, albuşurile de la cele 3 ouă rămase se bat spumă. Gălbenuşurile se adaugă la compoziţia făcută mai sus, se sărează şi se piperează, la sfârşit se pun şi albuşurile spumă. Se amestecă şi compoziţia rezultată se pune într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Se dă la cuptor pentru 40-45 min. Se scoate din tava şi se taie felii, după ce s-a răcit. Poftă bună! (Lucullus)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare Prefectura Botoşani
Horoscop
Felicitare CLM şi Primăria Botoşani
Felicitare Serconf
Felicitare Moldopan SA
Felicitare PNL Botoşani
Felicitare PNŢCD Botoşani
Felicitare PLD Botoşani
Şarlatanie avocăţească
Sâmbăta Mare
Românul şi mica vacanţă de Paşti
Sfânta Duminică a Paştelui
Procesiune pentru primirea Luminii la Sfântul Mormânt
Comentariu la comentarii (LXXI)
(Ioan Rotundu)
Expresii şi citate engleze
Prefectul are bani să racordeze şcolile la termoficare
Călătorii cu Microbuzul se află pe drumul bun
Prefectul vrea puteri sporite asupra şefilor din subordine
Legea nescrisă de la Crucea Roşie
Municipalitatea respiră uşurată
Noi taxe pe spinarea populaţiei
Pericolele publice de pe marginea străzii
Suntem pe locul I la granturile şcolare
Simulare fără elevi şi profesori
Angajatorii nu se preocupă de sănătatea salariaţilor
Acţiuni umanitare desfăşurate de oamenii legii
Peste 800 de pachete de ţigări confiscate
Fără permis de conducere şi beat la volan
Rromii îşi sărbătoresc ziua în prima zi de Paşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă