Ingrediente pentru 10 portii: 1 kg ficat de miel, 500 kg măruntaie de miel cu prapurul, 500 g ceapă, 300 ml ulei, 4 ouă, 200 g faină, 4 legături verdeaţă, sare, piper, după gust.
Mod de preparare: Ficatul şi măruntaiele se spală şi se pun la fiert. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în 100 ml ulei cu adaos de apă, apoi se răceşte. Ficatul şi măruntaiele fierte se taie bucăţi mici şi se trec prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Compoziţia rezultată se amestecă cu: verdeaţa curăţată, spălată scursă şi tăiată mărunt, piperul pisat, sare şi două ouă bătute spumă. Pasta omogenizată se aşează într-o tavă cu prapurul la fundul tăvii aşezând deasupra, peste compoziţie, altă foaie de prapur. Se introduce la cuptor pentru coacere. Spre sfârşit se pensulează pe deasupra cu ouăle bătute spumă. Când compoziţia este gata rumenită şi pătrunsă în interior, se scoate şi se porţionează; se serveşte cald sau rece. Poftă bună! (Lucullus)
Drob de miel IV
Ingrediente: măruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi), 6 ouă, 3 legături de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 2 linguri smântână, 2 felii de pâine, 1 ceaşcă lapte, sare, piper, pesmet (sau, dacă se poate, prapur de miel.
Mod de preparare: Măruntaiele curăţate şi spălate bine se pun la fiert în apă cu sare. Se curăţă apa cu spumiera des. Se pun la fiert 3 ouă, se fierb tari. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, se scurg bine. Ceapa verde, pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt. Măruntaiele fierte bine se lasă să se răcească şi după aceea se dau prin maşina de tocat împreună cu feliile de pâine. Se amestecă cu verdeaţa tocată. Separat, albuşurile de la cele 3 ouă rămase se bat spumă. Gălbenuşurile se adaugă la compoziţia făcută mai sus, se sărează şi se piperează, la sfârşit se pun şi albuşurile spumă. Se amestecă şi compoziţia rezultată se pune într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Se dă la cuptor pentru 40-45 min. Se scoate din tava şi se taie felii, după ce s-a răcit. Poftă bună! (Lucullus)