Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23924
De la 07 Ianuarie 2003
87415758

Revelionul, indiferent de situaţia economică, moment de interes maxim pentru români

  • 29 December 2008, 23:00
Turistii romani au incercat sa uite de criza economica si ca atare in acest an, de Revelion, multi au preferat sa-si petreaca Sarbatorile de iarna intr-un hotel sau o pensiune din tara sau o locatie din strainatate. Cele mai solicitate statiuni din tara noastra, potrivit unui comunicat al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, au fost cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare se estimeaza ca va ajunge la 98%. Oferta de locuri de cazare este in continuare mult depasita de cerere iar situatia este aparent paradoxala: tarifele de pe Valea Prahovei si din Poiana Brasov s-au majorat fata de anul trecut si cu toate acestea, hotelurile si pensiunile vor fi pline de Anul Nou. Acest aspect se justifica prin faptul ca totalul locurilor de cazare disponibile in aceasta zona in hoteluri nu trece de 30.000, in vreme ce numai Bucurestiul are sute de mii de potentiali clienti, de aceea este normal ca, pentru aceasta perioada sa fie o cerere foarte mare. Si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare ajungandu-se la un grad de ocupare de 85 % din capacitatea de cazare.
Un alt segment solicitat a fost cel al marilor orase, unde vor petrece trecerea in noul an in hoteluri si restaurante aproximativ 40.000 turisti. In turismul rural vor sarbatori Anul Nou aproximativ 25.000 turisti care vor cheltui aproximativ 40.000.000 lei.Exista o categorie de turisti care prefera sa-si faca Revelionului in Delta Dunarii insa numarul acestora este cu 50% mai mic fata de anul trecut. La aceste cifre se adauga aproximativ 18.000 de turisti care vor petrece sarbatorile in diferite statiuni balneoclimatice, ceea ce inseamna o scadere cu 18% fata de anul trecut.
De asemenea aproximativ 13.000 de turisti vor petrece Sarbatorile de Iarna in strainatate, ceea ce inseamna o scadere de 38% fata de anul trecut. Cele mai solicitate destinatii externe au fost: Austria, Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Franta, Tunisia. De asemenea, exista si turistii individuali care nu au apelat la servicii de turism organizat al caror numar nu poate fi apreciat. Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a centralizat si anul acesta preferintele romanilor care se prezinta astfel:TURISM INTERN: 104.000 persoane (in scadere cu 23% fata de anul trecut) care au cheltuit 142.600.000 lei (in scadere cu 7% fata de anul trecut)TURISM EXTERN: 12.820 persoane (in scadere cu 38% fata de anul trecut) care au cheltuit 6.638.550 Euro (in scadere cu 16% fata de anul trecut).
“In perioada urmatoare preturile vor scadea cu aproximativ 30-50%, ceea ce ne indreptateste sa apreciem ca sezonul de iarna se va prelungi pana in luna martie, daca luam in calcul zapada abundenta cazuta in ultimele zile in toata tara” apreciaza conducerea FPTR.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


După ce i-au tăiat piciorul, medicii l-au declarat om întreg
Horoscop
Românul şi precocitatea
Declaraţia ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea
la videoconferinţa cu prefecţii
Sărutul lui Boc pe....
Palma moldovenească pe obrazul României
Despre miniştri şi minunatelor lor făptuiri
Şi-a pierdut virginitatea
Secretara cea isteaţă
Avocatul materialist
Nunta de fier
Intervenţia Primului-ministru Emil Boc la Videoconferinţa cu prefecţii
24 decembrie 2008
Valul falimentelor din retailul european se va propaga şi va lovi şi România
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă