Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20104
De la 07 Ianuarie 2003
122880171

Richard Dawkins, "cel mai cunoscut ateu din lume"

  • nu pot fi sigur că Dumnezeu nu există
  • 27 February 2012, 23:00
Unul dintre cei mai cunoscuti atei din lume, profesorul britanic Richard Dawkins, a recunoscut zilele trecute ca nu poate fi sigur ca Dumnezeu nu exista, transmite Telegraph. Marturisirea a fost facuta in timpul unui "dialog public" cu arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Rowan Williams, desfasurat la Universitatea Oxford, pe marginea rolului pe care religia il joaca in societatea britanica.
Discutia de la Sheldonian Theatre a venit la sfaristul unei saptamani in care au avut loc dezbateri aprinse despre rolul religiei in viata publica britanica.
In urma cu cateva zile, Sayeeda Hussain Warsi, Baronesa de Warsi si lidera a conservatorilor, a avertizat in legatura cu un val de "secularism militant" ce ameninta fundatiile religioase ale societatii britanice. Telegraph afirma ca discutia dintre Dawkins si Williams a provocat un interes major in intreaga lume, fiind transmisa in direct pe Internet.
Timp de aproape o ora si jumatate, cei doi au discutat despte "Natura fiintei umane si intrebarea originii lor fundamentale", abordand subiecte precum intelesul constiintei, evolutia limbajului omenesc si a omului.
Publicatia afirma ca, pentru cea mai mare parte a timpului, arhiepiscopul de Canterbury l-a ascultat pe profesorul Dawkins dand explicatii despre evolutia omului, marturisindu-i acestuia, la un moment dat, ca a fost "inspirat" de "eleganta" discursului acestuia.
Surpriza a venit in momentul in care profesoul Dawkins a recunoscut ca este mai putin de 100 la suta sigur de convingerea sa ca nu exista nici un Creator.
Filozoful Sir Anthony Kenny, care a moderat discutia, l-a intrebat pe profesor: "De ce nu va spuneti agnostic?", moment in care Dawkins a raspuns ca asa face.
Sir Anthony Kenny a continuat: "Sunteti descris drept cel mai faimos ateu din lume", la care Dawkins a replicat ca este sigur de convingerile sale in proportie de "6.9 din 7".
"Cred ca probabilitatea existentei unui creator supranatural este foarte, foarte mica", a spus Richard Dawkins, adaugand ca e convins ca e foarte probabil sa existe viata pe alte planete.
La randul sau, arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Rowan Williams, a afirmat ca el crede ca fiintele umane au evoluat din stramosi non-umani, dar au fost totusi creati "dupa chipul lui Dumnezeu". Arhiepiscopul a mai spus ca explicatia crearii lumii, prezentata in Geneza din Biblie, nu trebuie luata "in mod literal".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nedumerire bărbătească
Caricatura zilei
Despre competenţă şi responsabilitate
Dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei
28 februarie - Ziua Protecţiei Civile din România
China a atins un "punct de cotitură" în dezvoltarea sa economică
O analiza a BNR: Ce a mers şi ce nu în decembrie 2011?
Nu e nevoie ca Teodor Meleşcanu să se suspende din PNL
voi cere excluderea sa
Unde a petrecut Meleşcanu de Revelion
Botoşani: O familie face greva foamei la Prefectură
Zona Metropilitană Botoşani prinde contur
A început evaluarea directorilor instituţiilor de cultură
Elevi jandarmi de la Fălticeni în practică la Botoşani
Iarna grea a mărit consumul de medicamente
Profesori obligaţi să predea la ţară
Sistem modern de consultare a pacienţilor la Spitalul de Pediatrie
AJOFM recrutează dezvoltatori pentru Franţa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog