Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31728
De la 07 Ianuarie 2003
103252636

Riscul de a pierde indemnizaţia de şomaj

  • 19 November 2012, 23:00
Botoşănenii ajunşi în şomaj riscă să-şi piardă indemnizaţia în situaţia în care refuză locurile de muncă oferite de angajatorii care îşi anunţă ofertele prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Reprezentanţii agenţiei menţionează însă că sunt şi alte situaţii în care şomerii pot pierde dreptul la indemnizaţie.
Una dintre aceste situaţii este cea în care persoane se încadrează în muncă pentru o perioada mai mare de 12 luni. La data la care realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă(500 lei), de asemenea, pierde dreptul la indemnizaţie. Şi şomerii care pleacă în străinătate pentru o perioadă mai mare de trei luni pierd indemnizaţia de şomaj.
“Sunt mai multe situaţiile în care persoanele înregistrate la noi cu indemnizaţie de şomaj pierd acest drept. Astfel, o situaţie în care se pierde indemnizaţia este la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare (500 lei).
Refuzul nejustificat de a se încadra într-un loc de muncă conform pregătirii sau nivelului studiilor sau refuzul nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională, sau întreruperea acestora din motive imputabile persoanei duc, de asemenea, la pierderea indemnizaţiei de şomaj”
, spune Gabriela Vranciuc, purtător de cuvânt al AJOFM Botoşani.
Ajutorul financiar oferit şomerului, sub formă de indemnizaţie de şomaj, mai poate fi pierdut în următoarele condiţii: dacă perioada de pensionare pentru invaliditate depăşeşte 12 luni; la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă, de la data solicitării pensiei anticipate sau la data când pensia de invaliditate devine nerevizuibilă; la data începerii executării unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă mai mare de 12 luni; la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul absolvenţilor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răzbunare sexualăl
Comunitarii botoşăneni au noroc cu compasiunea nemţilor
Sebastian Tocariu vrea să rămână subprefect
Botoşani: Preşedintele CJ se însoară cu o viitoare deputată
naşi va fi familia Crin Antonescu
Căţeii comunitari folosiţi ca momeală electorală
25 de tone de furaje şi două anexe distruse într-un incendiu la Stăuceni
Dosar penal întocmit pentru transportul peştelui fără documente
Anvelope umflate cu ţigarete de contrabandă
Dosar penal pentru braconaj piscicol
Campania împotriva gripei va demara imediat
Medicii au învins în disputa cu conducerea Spitalului judeţean
Accident de muncă mortal anchetat de ITM
Schimbare de director şi la APM
Cum explică Biserica şi Şcoala participarea la mitingul de la Năvodari
CSM a cerut anchetarea mitingului de la Năvodari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă