Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14011
De la 07 Ianuarie 2003
122899660

Robert Cazanciuc: Amnistierea ş graţierea pot fi, de principiu, o soluţie dacă au suport popular

  • 17 February 2014, 23:00
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, ca amnistierea si gratierea pot fi, de principiu, o solutie daca au suport popular, in conditiile in care Romania se afla pe primul loc in UE la condamnarile CEDO pentru nerespectarea conditiilor minime din penitenciare, transmite Mediafax. Cazanciuc a precizat ca Ministerul Justitiei a emis, inainte ca el sa fie ministru, un aviz negativ la initiativa legislativa privind aministierea si gratierea.
"S-a spus foarte clar ca Romania are o ploblema cu sistemul penitenciar, cu tot ce inseamna suprapopulare. De aceea suntem, din pacate, pe primul loc in cadrul UE la condamnarile CEDO pentru nerespectarea conditiilor minime din penitenciare. De principiu, poate fi o solutie, numai ca o asemenea solutie are nevoie de dezbatere, are nevoie de acceptare populara. Altfel, este foarte greu sa decizi amnistie sau gratiere fara un suport popular", a spus ministrul Justitiei.
El a mentionat ca ministerul pe care il conduce a dat aviz negativ "pe un proiect concret".
"Daca se fac modificari, daca sunt si alte propuneri, ne putem pronunta doar cand avem un text concret. Aceasta analiza asupra conditiilor din penitenciare si asupra condamnarilor de la CEDO trebuie facuta. Ca o facem in acest cadru, ca o facem in alt cadru, nu o sa o putem evita, pentru ca altfel vom continua sa fim primul stat condamnat din Uniune care nu respecta standardele din penitenciare", a afirmat Robert Cazanciuc.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor nu va mai discuta, luni, proiectul privind amnistierea, deputatul PNL Alina Gorghiu precizand ca reprezentantii PSD au cerut amanarea dezbaterii acestui proiect.
"La inceputul sedintei, grupul PNL a solicitat punerea proiectului pe ordinea de zi, s-a votat si, pe urma, colegii nostri din PSD au spus ca nu au inteles exact ce propunere a fost facuta, ca nu au mandat, motiv pentru care s-a repus la vot si s-a amanat proiectul", a precizat Gorghiu.
Ea a relatat ca deputatii PSD au spus ca intr-o saptamana vor obtine un mandat din partea conducerii partidului pentru a-si formula un punct de vedere.
Gorghiu a adaugat ca PNL a cerut discutarea acestui proiect deoarece este controverat si trebuie respins, iar premierul Victor Ponta a spus, la inceputul lunii februarie, ca este un proiect in care nu crede.
"Raportul exista, este tot cu aviz negativ de la Ministerul Justitiei, au trecut mai mult de doua saptamani de cand aveam termen de la plen, ca urmare nu vad de ce sa nu-l punem pe ordinea de zi pentru a putea sa-l respingem", a mai spus Gorghiu. Inainte de audierea deputatului PSD Vlad Cosma, Comisia juridica decisese, la propunerea deputatul PNL Vasile Varga, sa discute, in a doua parte a zilei, proiectul privind amnistierea.
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea va fi reintrodus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, el spunand ca le-a cerut deputatilor liberali sa il respinga, pentru a fi incheiat un subiect care nu face bine Parlamentului.
"Am convenit cu deputatii din Comisia juridica sa reintroduca pe ordinea de zi proiectul de lege pentru gratiere si amnistiere si am cerut sa fie repins ca sa nu mai planeze o tema falsa - ca s-ar dori prin acest demers (...) sa ridice deasupra sau in afara legii colegi parlamentari. Prin Comisia juridica se introduce pe ordinea de zi si am cerut sa respingem acest proiect ca sa incheiem un subiect care nu face bine nici imaginii Parlamentului si nici USL", a declarat Crin Antonescu.
Premierul Victor Ponta declara, recent, ca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea nu mai este in acest moment sustinut de PSD.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pofta soacrei
Horoscopul zilei
Fiola toxica. Unul dintre înalţii demnitari ai Sănătăţii minte - cine?
Între a fi bau-bau şi senilitatea lui Buiuc
Ioan Rotundu
Nicolae Negru: Vorbesc românește, sunt moldovean/român
Vreau să continuăm cu USL. Sunt de acord cu Klaus Iohannis pe oricare din funcţiile PNL în care este propus
Crin Antonescu: Vrem sa continuam cu USL, cu condiţia nu să se transforme într-un fel de PSD si asociaţii Ponta, după întâlnirea cu Antonescu: Nu ne-am ânţeles încă
Zece efecte surprinzătoare ale sexului asupra sănătăţii
Traian Băsescu: Asistăm la o revenire a Statelor Unite în regiunea Europei de Est
Georgia: Un fost prim ministru a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare
opoziţia denunţă o răzbunare politică
Crin Antonescu cere PNL să voteze pentru ridicarea imunităţii deputatului Vlad Cosma (PSD)
şi să reintroducă pe ordinea de zi legea amnistiei, pentru a fi respinsă
Crin Antonescu: Traian Băsescu este inamicul PNL
pentru că a acţionat ca inamic al democraţiei
Antonescu şi Ponta sunt amândoi toxici pentru România
este foarte posibil să depun plângere pentru abuz in serviciu pe numele lui Ponta
Cazul Iuliei văzut şi altfel
Ioan Rotundu
Botoşani: Profesori şi lideri de sindicat cu memorie scurtă
În privinţa HSR, viceprimarul Andrei face mofturi de fată mare
Comunicat de presă PER
124 de misiuni ale pompierilor în ultima săptămână
Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PSD Vlad Cosma
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog