Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9433
De la 07 Ianuarie 2003
80598809

Rodica Huţuleac continuă să-şi bată joc de asiguraţi

  • ea leagă drepturile asiguraţilor de birocraţia pe care trebuie s-o îndeplinească patronii
  • 1 December 2009, 23:00
Nici în luna care s-a încheiat mulţi botoşăneni nu au fost scutiţi de surpriza de a constata că nu mai sunt asiguraţi de sănătate. Aceştia au fost scoşi de pe listele de asiguraţi de sănătate. O parte dintre ei nici nu ştiu că nu mai beneficiază de drepturile de asiguraţi, iar alţii au aflat abia atunci când au avut ghinionul să se îmbolnăvească şi să se prezinte la medic pentru o consultaţie, pentru o reţetă compensată sau investigaţii medicale.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate spun că nu au deocamdată situaţia la zi cu numărul asiguraţilor scoşi de pe liste dar că este vorba de sute de persoane, care după ce şi-au pierdut cu luni în urmă locurile de muncă au ieşit şi din perioada de şomeri indemnizaţi.
Alţii şi-au pierdut locurile de muncă recent, dar nu au reuşit să acumuleze vechimea în muncă necesară acordării indemnizaţiei de şomaj. Surpriza neplăcută de a nu se mai regăsi pe listele de asiguraţi de sănătate le-a fost rezervată şi unor botoşăneni care lucrează, care ştiu că lună de lună li se opresc banii pentru sănătate, dar care se trezesc că reprezentanţii societăţilor în care lucrează nu au depus la instituţia de asigurări de sănătate declaraţiile de plată a contribuţiei la fondul sănătăţii.
Surse din cadrul instituţiei judeţene de asigurări de sănătate susţin că, în ciuda faptului că uneori nemulţumirea asiguraţilor rămaşi fără drepturi se îndreaptă către Casa de Asigurări de Sănătate, scoaterea de pe listele medicilor de familie a pacienţilor pentru care angajatorii nu au depus declaraţiile la timp este un lucru legal.
„Dacă timp de trei luni angajatorul nu a depus la instituţia noastră declaraţia privind contribuţia la fondul Sănătăţii acest lucru se răsfrânge asupra salariaţilor, care pierd drepturile de asiguraţi. Aceasta este legea. Din păcate, sunt încă angajatori care trec cu vederea acest lucru. Unii poate din comoditate. Pot fi situaţii în care angajatorul achită la Direcţia de Finanţe contribuţia la fondul Sănătăţii, dar, pentru că nu depune la noi declaraţia, nu avem cum să ştim că a plătit. Sunt în continuare primării care nu depun la timp declaraţiile şi angajaţii lor sunt scoşi astfel de pe listele de asiguraţi, de la medicii de familie”, menţionează un angajat al CAS Botoşani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Geoană, sau reforma clasei politice?
Tot mai mulţi botoşăneni îşi caută de lucru în străinătate
Darul lui Dumnezeu către români
Carne de porc pregătită în stil elveţian
State de Romania se insoara
Bilderbergerii trădării naţionale (III)
sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusiei odată cu ea şi Republica Moldova
Horoscop
Năravul secretarei Florica
666
Cătălina l-a pus pe Ţîbu la treabă
Program TELE'M miercuri, 2 decembrie
Întâlnire de taină la Bucureşti
Pământ scos din ghearele ADS
Şeful de la Paşapoarte este comisar-şef începând de ieri
S-a deschis patinoarul
Diabetul zaharat , în ochii consilierilor judeţeni
De la Timişoara, protestele anti PSD au cuprins ţara
Geoană şi ai lui au întinat Piaţa Operei din Timişoara şi cea a Universităţii din Bucureştipost decembriştii ies în stradă să-şi apere libertatea
Mircea Geoană, în 1994 a umplut de sânge un om care-şi apăra locuinţa
Liceele de elită vor să-şi selecteze singure elevii
Pensionarii din Învăţământ au fost trimişi acasă. Au rămas câţiva protejaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă