Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4836
De la 07 Ianuarie 2003
76681867

Români terorizaţi la Chişinău

  • 28 March 2007, 23:00
Autorităţile de la Chişinău au dat din nou dovadă că protecţia drepturilor omului şi exercitarea lor într-un cadru democratic nu reprezintă decât vorbe goale menite să adoarmă vigilenţa oficialilor europeni.
Reacţia pe care au avut-o forţele de ordine la mitingurile organizate de organizaţia non-guvernamental㠓Hyde Park” în mai multe locaţii din Chişinău precum şi faţă de iniţiativa Partidului Liberal de a depune coroane de flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării este încă un exemplu dintr-o lungă serie despre cum înţelege guvernul moldovean să-şi trateze cetăţenii care nu împărtăşesc ideile şi convingerile comuniste – agresiuni fizice şi arestări abuzive.
Evenimentele petrecute în data de 27.03.2007 capătă şi mai multă relevanţă cu cât ele au marcat şi aniversarea a 89 de ani de la unirea Basarabiei cu patria mam㠖 România.
Trecând peste indiferenţa cu care au tratat responsabilii moldoveni un eveniment istoric de o asemenea însemnătate, este condamnabilă maniera prin care s-a dorit intimidarea oricărei iniţiative de manifestare a românismului: atacarea unui grup de persoane format din reprezentanţi ai Partidului Liberal din Republica Moldova care se îndrepta paşnic către un cimitir pentru depuneri de coroane, agresarea şi urcarea lor cu forţa în dube, reţinerea unor echipe de jurnalişti de la posturile de televiziune PRO TV Chişinău şi DTV “din greşeal㔠ce filmau evenimentele constituie fapte de o gravitate ieşită din comun, de sorginte KGB-istă, care descalifică Republica Moldova ca stat cu pretenţii democratice şi o transferă în categoria ţărilor în care politica se face cu maceta în mână.
Aceste acţiuni revoltătoare dictate de conducerea politică a statului moldovean, la care se adaugă şi gestul justiţiei din Republica Moldova de a-i întocmi dosar penal scriitorului Nicolae Dabija, preşedintele Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova, vin să pună în aplicare ameninţarea şefului statului moldovean de a se lua măsuri ferme împotriva oricăror forme de manifestare a identităţii spirituale a românilor din ţara vecină. Reamintim că toate drepturile încălcate prin acţiunile de forţă derulate în data de 27.03.2007 sunt garantate de Constituţia Republicii Moldova precum şi de toate documentele internaţionale privind drepturile fundamentale ale omului la care ţara vecină este parte semnatară.
Trăim cu speranţa că, prin reacţiile şi măsurile pe care instituţiile europene le vor lua faţă de astfel de practici antidemocratice, reacţiile pe care le-au avut autorităţile moldovene vor fi limitate până la eradicarea lor, întrucât este inadmisibil ca astfel de manevre staliniste să fie perpetuate în spaţiul european . (L.A.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Consilierul Mihai Ştefan cere schimbarea sistemului de iluminat
Taxatorii din tramvaie pot fi înlocuiţi de aparatele de autotaxare
Municipalitatea caută soluţii pentru extinderea parcului
Primarul Flutur vede cu ochi buni agitaţia cadrelor didactice
Vâzdoagă cere reorganizarea asociaţiilor de proprietari
Creştere semnificativă a abonamentelor la tramvai
Puncte de vedere împărţite asupra reabilitării termice a imobilelor
Bani pentru unităţile medico - sociale
Spitalul Judeţean este obligat să plătească o datorie… imposibilă de achitat
Agricultorii au început campania de primăvară cât se poate de prost
Dotările pentru UPU întârzie să apară
Profesorii de chimie întruniţi la Eco-Şcoala Cătămărăşti Deal
Directorul şcolii din Boscoteni aplică legea pumnului
femeie de serviciu bătută şi lăsată fără loc de muncă
Hoţ de mărunţişuri
Elev bătut la şcoală
Pastile înghiţite după o ceartă cu iubitul
Comentariu la comentarii (LXIV)
(Ioan Rotundu)
Românul şi bătutul în cap
Horoscop
„La Remache” intri calm şi ieşi furios
(Cârcotaşul)
Mâncarea ciobanului – greceasca
Scurte dar vioaie, că-s cu poliţişti
Lumea latină III
Du-te la ea în paradis!
Pe banii noştri, totdeauna se vor găsi băieţi deştepţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă