Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3393
De la 07 Ianuarie 2003
122575332

Romania Curata: Cum au fost impiedicati rusii de la RAFO sa vanda rafinaria la fier vechi si sa fenteze sanctiunile occidentale

  • 13 April 2016, 23:00
In decembrie si ianuarie, ANAF a instituit sechestru asigurator asupra intregului patrimoniu al RAFO Onesti. Este vorba de peste 8000 de bunuri ale rafinariei din judetul Bacau. Numai valoarea bunurilor mobile a fost estimata la 400.000.000 lei, adica aproape 90.000.000 euro, scrie ziaristul Alex Costache, pe Romania Curata.
De ce s-a pus sechestru. Oficial, bunurile Rafo au fost indisponibilizate in vederea recuperarii prejudiciului urias din dosarul in care magnatii Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost condamnati la aproape 13 si, respectiv, 14 ani de inchisoare. Prejudiciul din dosarul Rafo-Carom a fost stabilit prin sentinta definitiva la peste 30 de milioane de euro, insa instanta a decis si recuperarea produsului infractiunii, in total peste 70 de milioane de euro.
Calul troian al Fiscului. Tender SA, compania lui Ovidiu Tender, controleaza Prospectiuni SA, firma ce detine 2,72 la suta din actiunile RAFO. Actiunile lui Tender au reprezentat "calul troian" al Fiscului pentru a putea pune sub sechestru toata rafinaria rusilor de la Petrochemical Holding Viena, grup controlat de oligarhul rus Yakov Goldovskiy. Anul trecut, actionarii majoritari rusi ai Rafo au decis sa dezmembreze rafinaria si sa o vanda la fier vechi.
Dubla lovitura. Rusii au gajat rafinaria unei banci moscovite, apropiate de Kremlin si vizate de sanctiunile SUA si UE. Practic, prin sechestru, Fiscul a impuscat doi iepuri: incearca sa recupereze paguba din dosarul lui Tender si ii impiedica pe rusi sa taie, sa vanda rafinaria si sa faca bani pentru regimul tarului Putin, slabit de sanctiunile economice occidentale.
Ce spune oficial Fiscul. "In baza adresei Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timis ¬ AJFP Timis, prin care s-a solicitat aplicarea in conditiile legii a masurilor de indisponibilizare a patrimoniului SC Rafo Onesti SA, in baza Deciziei Penale 862/A/08.06.2015 a Curtii de Apel Bucuresti Sectia a II a Penala, AJFP Bacau in calitate de organ de executare teritorial a procedat la instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile situate pe teritoriul judetului Bacau", arata ANAF intr-un raspuns de presa.
Sechestrul pe bunurile mobile a fost inscris in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, iar in ce priveste bunurile imobile, AJFP Bacau a solicitat la Cadastru inscrierea sarcinilor in cartile funciare aferente imobilelor indisponibilizate, a aratat ANAF.
Rusii au facut contestatie in instanta. Actionarii majoritari rusi de la Rafo sustin ca nu au nicio vina si cer sa le fie ridicat sechestrul. Urmatorul termen de judecata este pe 4 mai.
Agentia de syiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 14.04.2016
Bancul zilei: Uimirea soţului
Conform autorităților Ucrainene pe 15 iunie Vama Racovăț, va fi inaugurată.
Informare meteo de ploi si vant, valabila pentru toata tara
Joseph Daul avertizeaza ca fortele populiste si eurosceptice au acelasi scop cu Rusia, distrugerea Uniunii Europene
Botoşani: Florin Ţurcanu şi socrul său Aristotel Anuşcă trimiţi în judecată de DNA
Patriarhul Daniel va primi titlu de Doctor Honoris Causa de la Universitatea Politehnica Bucuresti "
pentru asigurarea continuitatii in credinta stramoseasca"
Procurorii cer pedepse cu inchisoarea pentru Dan si Camelia Voiculescu in dosarul "Santaj la Antene"
Patronatele bancare solicita "cu toata responsabilitatea" sesizarea Curtii Constitutionale pe tema darii in plata
Pe ce se bazeaza acuzatiile de simpatii legionare aduse lui Marian
Munteanu. Cum arata "sfanta tinerete" politica din anii 90 a candidatului PNL la Primaria Bucurestiului
Guvernul a demis sase prefecti si subprefecti
Guvernul abandoneaza actualul proiect de ordonanta privind salarizarea, urmand sa lucreze pe o noua forma
Premierul nu a luat nicio decizie in privinta ministrului muncii
Legea darii in plata a trecut de Parlament
Debitorii cu greutati la plata ratelor vor putea preda bancii cheile casei in 15 zile de la promulgare.Vezi forma finala a darii in plata
Reţeta zilei: Salată orientală de post
Comunicat de presa CJCPCT Botoşani
Cum a dat prefectul ţeapă Sindicatului de la Staţiunea Popăuţi
Scandal mocnit în PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Portariuc exersează viitoarea profesie de plasator forţă de muncă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog