Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1670
De la 07 Ianuarie 2003
122887319

România a ocupat Ungaria… pe net

  • 15 May 2009, 23:00
Mass-media ungară a făcut apel la cetăteni să vină la luptă pentru eliberarea Budapestei si pentru atacarea Transilvaniei. Într-o lume virtuală, construită în jocul de strategie eRepublik, România este o fortă mondială.
A ocupat eUngaria si s-a unit cu eMoldova - scrie ziarul „Adevărul".
În eRepublik, România are diplomati de succes, politicieni cinstiti, armată puternică si antreprenori inteligenti. După americani, românii sunt cei mai numerosi „e-cetăteni", în număr de peste 15.000, iar ca putere politică, România s-a impus în joc încă de la început. Jucătorii români au cucerit teritoriu după teritoriu si nimic nu părea că stă în calea cresterii lor economice si politice. Prin referendum, jucătorii din Republica Moldova au votat unirea cu România. România devenise din ce în ce mai puternică, până când, în eUngaria, tară ocupată de eRomânia, s-a făcut mobilizarea. Cea mai accesată publicatie maghiară online a chemat maghiarii la luptă în www.erepublik.com.
Multi-playerul de strategie eRepublik a atras până acum 134.000 de e-cetăteni. „Cel mai mare portal online din Ungaria a publicat trei zile la rând, pe prima pagină, articole în care îi îndemna pe maghiari să nu se lase invadati de români", a spus Sebastian Mahu, e-ministrul de externe al României. După această promovare puternică, 7.000 de „bebelusi" maghiari au intrat în joc si au crescut alături de tara pe care o reprezentau. „Cu toate strategiile lor, noi luptăm inteligent", a adăugat Sebastian Mahu.
În scurt timp însă, eUngaria a reusit să-si ia înapoi teritoriile cucerite de e-cetătenii români. Pentru că se luptau în acela si timp pe trei fronturi, după o dominatie de opt luni, eromânii au pierdut Budapesta. Acum, românii din eRepublik îsi aleg cu grijă aliatii, dar si regiunile care le pot aduce o crestere economică substantială. După opt luni sub ocupatie românească, locuitorii eUngariei au reusit eliberarea Budapestei si si-au propus cucerirea eTransilvaniei. Pentru a putea face fată invaziei maghiare, românii au mare nevoie de forte proaspete si de noi bebelusi (nou-intrati). „Fără un aflux de bebelusi români, în viitor e posibil să ne cucerească ungurii, căci, mânati de un imbold patriotic, mii de unguri se nasc în joc, cu unicul scop de a cuceri eRomânia", a scris SkizZ, un e-cetătean al eRomâniei pe site-ul jocului
de strategie. După ocupatia e-română, care a durat din octombrie 2008 - aprilie 2009, www.index.hu publica:„Ajutor, e-românii au ocupat eUngaria! Dacă vreti să stiti cum ar fi Ungaria pe care ne-o visăm noi nouă, intrati pe sociosimulatorul eRepublik. Să stati sub ocupatie românească si să lucrati într-un furnal polonez pentru mâncare". Un alt maghiar scria: „Vă salut. Vă scriu din Budapesta ocupată de români. Nu pot să vă anunt nici o îmbunătătire a lucrurilor. În toată istoria nu a existat o situatie la fel de critică precum aceasta".
Foaia Romaneasca
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Noapte albă la Muzeul de Istorie Botoşani
Socrul Monicăi Columbeanu a cântat într-o emisiune TV
Bilanţ îngrijorător privind intervenţiile pompierilor
S-a apucat să fure lucernă de pe terenul celui cu centură neagră la karate
“Flacăra Flămânzi” a ratat, teoretic, calificarea în liga superioară
TIGRIŞORUL PIETREK
Bogat şi sărac: Bine aţi venit în ţaratul lui Voronin!
Javier Solana, fan al dictatorului comunist Vladimir Voronin!
Nelly Ciobanu a dus "Hora din Moldova" în finala Eurovision 2009
Tinerii şi autoguvernările
Traducerea în limba italiană a romanului “Sunt o babă comunistă”
Magazin cuprins de flăcări
Horoscop
Întâlnirea studentului cu poliţistul
Pui cu sos picant
La Vorona, proteste cu damf de alcool şi şantaj asupra banului public
Taxatorii de pe tramvaie pun incompetenţa pe seama pensionarilor
Concurs online pe teme de mediu pentru copiii botoşăneni
Are balta peşte... dar cu prohibiţie
În ziua de azi poţi să mori în plină stradă că nimeni nu te-ntreabă!
Concurs de fizică, faza naţională, la Liceul Pedagogic
Rezultate cât se poate de proaste în urma tezelor cu subiect unic
Cadrelor didactice mai în vârstă li s-a tăiat suta de euro
Reguli noi la monitorizarea consumului de medicamente compensate şi gratuite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog