Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19410
De la 07 Ianuarie 2003
118438724

România cere clarificări cu privire la inscripţiile xenofobe din Alcudia

  • 14 May 2008, 23:00
Ambasada Romaniei la Madrid a initiat o serie de demersuri oficiale pe langa autoritatile spaniole, pentru a primi clarificari si pentru a determina ce sanctiuni vor fi aplicate in cazul aparitiei unor afise cu caracter xenofob in fata si interiorul unui magazin de produse informatice din localitatea Alcudia din Mallorca, transmite Romanian Global News.
Demersurile i-au vizat pe reprezentantii autoritatilor locale, regionale si centrale din Spania, respectiv Primaria din Alcudia, ministrul regional pentru afaceri sociale, promovare si imigratie al guvernului autonom din Insulele Baleare, delegatul Guvernului (similar functiei prefectului) din Insulele Baleare. Ambasada a sesizat oficial si Ministerul Afacerilor Externe si al Cooperarii, solicitand clarificari asupra masurilor ce se au in vedere pentru sanctionarea actului de discriminare din Alcudia.
In cursul diminetii de luni, 12 mai, un consilier al ambasadei a avut o convorbire telefonica cu primarul din Alcudia, Miquel Ferrer, care a precizat ca afisele au fost retrase imediat ce autoritatile au fost sesizate, iar Garda Civila a demarat cercetari judiciare. Din primele informatii, rezulta ca fapta se poate incadra ca infractiune de xenofobie, sanctionata de Codul Penal Spaniol.
Atat primarul Miquel Ferrer, cat si alti oficiali spanioli, au subliniat ca este vorba de gestul izolat al unei persoane, neputandu-se generaliza acest fapt reprobabil la modul in care majoritatea spaniolilor se raporteaza la comunitatea romaneasca. Conform primarului, in Alcudia nu s-au inregistrat, pana acum, probleme deosebite intre spanioli si romani.
Ambasada mentine acest caz in atentie. In paralel cu demersurile pe langa autoritatile spaniole, a fost solicitata consulatanta juridica pentru a determina posibilitati de actiune complementare masurilor luate de oficialitatile spaniole. In perioada urmatoare, Consulul general al Romaniei la Barcelona se va deplasa in Insulele Baleare pentru a discuta cu autoritatile locale despre posibilitatile de colaborare bilaterale si masurile de sprijinire a integrarii romanilor in societatea locala. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXIII)
(Ioan Rotundu)
Poliţist de frontieră destituit pe motive disciplinare.
Culturi compromise
Ţiprigan va ajuta copiii sărmani
Primării în neregulă
Ziaristul Emil Petrescu decorat de regele Spaniei
"Sârma ghimpată de pe Prut este de mult ruginită, iar tot ce e ruginit trebuie să plece"
Un cardinal italian ia apărarea imigranţilor români
Horoscop
Reuşita lui Bulă
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Vinde numai en-gross
Batjocoriţi la intrarea în Cătămărăşti Deal
Centrul Social de Urgenţă a fost recepţionat
Încurcături între corn şi lapte şi elevi lăsaţi flămânzi
„Arcaşii lui Ştefan” vor reprezenta judeţul la un Festival în Slovenia
Nu poate face municipalitatea cât pot distruge unii
Ghiorghiu s-a hărnicit brusc, dar nu ştie până când
Patru partide şi-au unit forţele împotriva „teroristului Magopeţ”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă