Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5030
De la 07 Ianuarie 2003
123138770
pnl

Romania vrea sa adere la zona euro, dar Guvernul tot nu avanseaza o data concreta pentru acest pas

  • 5 May 2017, 23:00
Guvernul spune ca isi mentine angajamentul de aderare a Romaniei la zona euro, insa evita in continuare sa avanseze o data ca obiectiv de adoptare a monedei unice europene, potrivit Programului de convergenta adoptat vineri de Executiv.
"Guvernul României își menține angajamentul de aderare la zona euro, însă stabilirea unei date concrete în această privință presupune realizarea unor analize aprofundate, în special în ceea ce privește convergența reală, structurală și instituțională, domenii în care sunt necesare progrese importante" - se arata in Programul de convergenta 2017-2020.
"În plus este necesară luarea în considerare a sustenabilităţii îndeplinirii criteriilor de convergență nominală. Recent a fost înființat comitetul interministerial pentru trecerea la moneda euro cu scopul de a elabora planul naţional pentru trecerea la moneda euro şi a calendarului acţiunilor necesare pentru adoptarea monedei euro. În aceste condiții, angajamentul de adoptare a monedei euro reprezintă în continuare o ancoră importantă în privința implementării unor politici bugetare, structurale și instituționale eficiente și coerente, în vederea asigurării unei convergențe reale (venit/locuitor) de durată, sporirii competitivității economiei românești, diminuării disparităților regionale și deficiențelor structurale ale pieței muncii etc. " - mai scrie in acest docuement.
In context, Guvernul sustine ca va ramane cu deficitul bugetar pana in limita de 3% din produsul intern brut (PIB), asumandu-si insa depsairea obiectivului pe termen mediu (MTO) in termeni structurali.
"Estimările privind deficitul bugetar pentru anul 2017 nu depășesc limita de 3% din PIB, urmând ca în anul 2018 să rămână constant, iar începând cu anul 2019 se estimează o traiectorie de ajustare a acestuia cu aproximativ 1 pp până în anul 2020. În termeni structurali deviația fațăde OTM va crește în perioada 2017-2018, urmând ca începând cu anul 2019 aceasta să intre pe o traiectorie de ajustare" - spune Guvernul in Programul de convergenta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii: Constatare amară
Delegație oficială din Republica Moldova, în vizită la Consiliul Județean Botoșani
Botoşănean omagiat la Chişinău de mediul academic
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei de 6.05.2017
Suntem aproape siguri ca Papa Francisc va veni anul viitor in Romania
Arabia Saudita relaxeaza sistemul de tutela masculina asupra femeilor
Ungaria a cerut demisia prim vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans
Batalia finala
Cum a fost „omenit” Lucullus la moldovenii de peste Prut
Lucullus
lumea lu' Rotundu: Boicot pentru Cornișa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog