Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14774
De la 07 Ianuarie 2003
78503604

Romania, amenintata de CE cu sanctiuni pentru legislatia privind benzina

  • 8 March 2018, 23:00
Romania si alte 9 state membre (Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Finlanda, Grecia, Letonia, Marea Britanie si Spania) au primit joi, un aviz motivat din partea Comisiei Europene, in cadrul unei proceduri de infringement.
Comisia acuza statele respective ca nu au transpus in legislatia lor nationala directiva europeana privind calitatea benzinei si a motorinei [Directiva (UE) 2015/652 a Consiliului]. Aceasta prevede normele pentru calcularea si raportarea emisiilor de gaze cu efect de sera generate de carburanti si de alte forme de energie provenind din surse nebiologice.
Legislatia UE urmareste sa genereze raportarea cu suficienta acuratete, astfel incat Comisia sa poata evalua performantele furnizorilor de carburanti in ceea ce priveste respectarea obligatiilor care le revin in temeiul Directivei privind calitatea carburantilor (Directiva 98/70/CE). Aceasta are ca scop realizarea unei reduceri cu cel putin 6% a intensitatii emisiilor de gaze cu efect de sera generate de carburanti si de energia furnizata, pana la sfarsitul anului 2020. Metoda de calcul are avantajul de a reduce sarcina administrativa atat pentru furnizori, cat si pentru statele membre.
Statele membre trebuiau sa transpuna in legislatiile lor nationale normele UE privind calcularea si raportarea emisiilor de gaze cu efect de sera generate de carburanti pana la 21 aprilie 2017. Comisia a trimis deja statelor membre sus-mentionate o scrisoare de punere in intarziere, in mai 2017. Daca acestea nu iau masuri in termen de doua luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis in fata Curtii de Justitie a UE.
In cazul in care Romania ar fi condamnata, ar putea fi obligata la plata la plata unei sanctiuni compuse dintr-o suma minima forfetara de 1,8 milioane de euro plus 1.809.000 euro, o suma zilnica care poate ajunge si la 130.000 euro pentru fiecare zi de intarziere in transpunerea directivei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Mărturisire şocantă
Horoscopul zilei de 9.03.2018
Congres PSD: Ecaterina Andronescu si-a depus candidatura pentru functia de presedinte executiv
Klaus Iohannis despre cazul Sebastian Ghita:
Nu cred ca e treaba presedintilor sa se ocupe de cei care fug de justitia din Romania
Primarul celei mai prospere comune din România, dat afară din PSD:
„Am fost exclus noaptea, ca hoții”
USR vrea sa deschida spatiul din jurul Parlamentului catre public:
Sunt aproape 50 de hectare de teren complet irosite pentru oras. Vom lansa o petitie publica in care invitam toti cetatenii sa ni se alature in acest demers
Codrin Stefanescu: Imi depun candidatura pentru secretar general,
in conditiile in care nu stiu daca pot intra in sala. Traiesc niste momente foarte complicate
Actionarii Romgaz au aprobat o crestere firava de 2,2% a participatiei la un zacamant de gaze de 32 miliarde mc din Marea Neagra,
in timp ce partenerul sau Lukoil isi creste cota pana la 87,8%
Cristina Tarcea: Nicio institutie din sistemul de justitie nu a fost scutita de scandaluri, dezvaluiri, bombe, breaking news-uri
Bitcoin și românii. Câți vor să cumpere criptomonede
Contre intre social-democrati inainte de Congres:
Florin Iordache despre Radulescu: La Arges a dorit sa candideze pentru vicepresedinte. Nici colegii lui nu l-au sustinut./Radulescu: Iordache sa isi vada de treaba lui, sa nu mai faca pe desteptul
Cum a numarat ministrul Intotero ca sunt 10 milioane de romani in afara tarii si unde traiesc ei
Se anunţă un caft politic social-democrat pe cinste
Ioan Rotundu
Rise Project: Liviu Dragnea, anchetat in Brazilia pentru spalare de bani
Daniela este exhumată, necropsiată şi înmormântată în cimitirul evreiesc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă