Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11826
De la 07 Ianuarie 2003
122583765

Romanii, stigmatizaţi la Londra

  • 26 March 2008, 23:00
Parlamentarul conservator Anthony Sheen a abordat in parlamentul britanic, in data de 6 februarie, problema copiilor rromi traficati si a retelelor de crima organizata care, chipurile,ar fi alcatuite din romani si ar actiona in Marea Britanie. Sheen critica guvernul britanic pentru ineficienta de a sustine politia britanica in gasirea unei solutii pentru a scapa Marea Britanie de criminalii care conduc aceste retele de trafic uman, transmite Laurentiu Ungureanu de la Roman in UK, preluat de Romanian Global News. Prin referirile concrete la Romania si la romani intregul discurs al lui Sheen este o grosolana denigrare a romanilor din Marea Britanie ( si nu numai) si o distorsionare impardonabila a imaginii unei natii europene, transmitand practic mesajul ca “romanii mulg sistemul britanic prin beneficiile pe care le cer”, platite din banii contribuabilului britanic. Una din propunerile parlamentarului britanic este deportarea tuturor romanilor si bulgarilor care nu isi respecta conditiile de sedere si comit infractiuni.
Postul de televiziune britanic More4, a prezentat in seara zilei de 6 februarie in cadrul programului de stiri un reportaj care dezbate problemele ridicate de onorabilul Anthony Sheen. Acesta a declarat pentru postul de televiziune ca Home Office-ul trebuie sa puna in vigoare reglementarile legii implementate odata cu intrarea Romaniei in UE, deportand criminalii dar si copiii de origine roma traficati din Romania. El apreciaza totodata buna colaborare pe care britanicii o au cu autoritatile din Romania. Home Office-ul a refuzat sa dea o declaratie oficiala in cursul zilei de 6 februarie, transmitand postului de televiziuni ca in cursul anului 2007, 64.000 de persoane au fost deportate, printre acestea numarandu-se si cetateni ai UE care nu isi respecta drepturile de sedere in Marea Britanie. In cadrul aceleiasi emisiuni,directorul general al ziarului ROMAN IN UK, Cristina Irimie, a criticat imaginea distorsionata a romanilor din Marea Britanie, creata de mass media si politia britanica, dar si de catre politicienii britanici: “Romanii sunt stigmatizati in momentul de fata. Se transmite britanicului de rand o imagine eronanata a migrantului roman, ca fiind cersetor, hot sau traficant rom.
Cel putin 95% din romanii din Marea Britanie sunt aici pentru a munci legal. Ma tem ca aceste presiuni vor fi folosite ca motiv pentru ca guvernul britanic sa mentina restrictiile pe piata muncii, restrictii de care deja ne-am saturat!” a declarat Irimie pentru More 4. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tiprigan îl şantajează pe primarul Flutur
Profesori care se umilesc şi-şi caldă demnitatea în picioare
(E)vanghelizarea primăriilor
Ioan Rotundu
Amendaţi pentru consum de alcool şi tulburarea liniştii publice
Luptătorii Ninja din “Raven” îşi caută răzbunarea
Legendele Hollywood-ului sunt la Pro Cinema
Comentariul comentariilor (LXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Bătut de carabinieri şi arestat la domiciliu fără probe
Proteste româneşti împotriva stemei revizioniste la Covasna
De ce nu mai vor românii canadieni să se întoarcă în România
Adeverinţă de conformitate pentru români din Italia
Românii din Bucovina îşi comemorează martirii ucişi de regimul stalinist
Basarabenii ar putea trece Prutul fără vize
Sub blestemul miturilor
Micuţul Robert a întâlnit-o pe Sofia Vicoveanca
Roxana Ciuhulescu vorbeşte despre maternitate
Paradisul rusesc
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 27 noiembrie
Este stundentă şi vrea să muncească... chiar şi pe gratis
Lupul moralist, oamenii politici şi DNA-ul
Definiţia parlamentarului dată de senatorul Ţâbuleac
Muzeul de Etnografie rămâne în chirie
proprietarul Mihalcea are şi clădirea şi banii
Parlamentarii vor să împartă judeţul în colegii, dar nu ştiu câte
O nouă găselniţă a la Egner: aglomerarea urbană
Cere preoţilor să se auto-exorcizeze de satana politică
Nu s-au înţeles de la semnul electoral
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog