Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35880
De la 07 Ianuarie 2003
92436925

Românul şi BAFTA

  • 29 September 2006, 23:00
Sunt destui români de-ai noştri pentru care BAFTA este hotărâtoare în viaţă. În numeroase împrejurări. S-au scris, în acest sens, şi numeroase pagini beletristice. În unele dintre ele este redată experienţa unui june care s-a pregătit la un examen de anatomie doar cu o lecţie, una despre ureche. Ei, nu i-a căzut din primul an dar, perseverând, a „prins-o” peste vreo 5-6, devenind student la medicină. Mde, BAFTA! Acum, cine ştie, ar putea fi un medic vestit.
Cu BAFTA, românul poate da lovitura la loterie, drept pentru care şi joacă. Cu cât dă peste el la tinereţe, BAFTA îl face realmente fericit. În trecutele şi ştiutele vremuri, tot cu (multă) BAFTĂ prindeai mult râvnitele produse - adidaşi, nechezol, lapte, zahăr, ulei, BAFTA făcând să-ţi fie cu folos statul la coadă. Astfel, familia şi propriul suflet se umpleau de bucurie şi multă fericire. Fără îndoială, dacă tot am făcut vorbire despre momentul optim când este bine să dea BAFTA peste român, tinereţea, o veche păţanie cu bătrânul român câştigător la loto spune mult. Jucase insul o întreagă viaţă, dar marele câştig a venit într-un târziu, când la ce să-i mai folosească banii. S-a gândit el ce s-a gândit şi-l convoacă pe primarul urbei să-i înmâneze ceva – premiul său. Cu clauza pusă de moşneag ca edilul să utilizeze banii întru construirea de WC-uri publice, pentru ca tot locuitorul să-şi facă necesităţile fiziologice în ele. Altfel spus, în BAFTA sa. Să recunoaştem, o atitudine altruistă, cum altfel.
La pescuit sau vânat, în dese rânduri, este invocată BAFTA. Chiar a începătorului. Este scuza obişnuită a experimentaţilor în aceste nobile domenii. N-ai ce (le) face!! Într-o asociaţie oarecare se face caz şi de BAFTA PORCEASCĂ mizându-se pe comparaţia cu porcul salvat de cuţit, de sărbători, poate din cauza greutăţii, poate din alte cauze, rămase prea puţin cunoscute.
Cert este, BAFTA joacă un tot mai important rol în natură şi societate, făcându-se iubită şi dorită de mai toţi. Cu atât mai mult, cu cât munca, fie şi cinstită, devine o povară sau este abordată astfel, românul dezobişnuindu-se cu ea, cu predilecţie post ’89. Vedeţi, mutaţiile se ţin lanţ pe toate planurile vieţii.
Cu mai multă sau mai puţină BAFTĂ, românul îşi rezolvă o multitudine de probleme – serviciu, transfer, detaşare, pensionare, căsătorie, divorţ, viză, internare, împrumut, succes la femei sau bărbaţi, prinderea trenului, rumenirea cozonacului, ş.a., planificarea căzând tot mai mult în derizoriu.
Şi aici, în frumoasa acţiune a BAFTEI, nu toţi sunt aleşii, evident. Dar, indiscutabil, se poate spune – CINE ARE BAFTĂ, ARE PARTE! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reforma sanitară: De unde? Încotro?
Umor morbid: descompunere muzicală
Pizza cu carne şi ciuperci
Comentariu la comentarii (CLXXIV)
Prefectul vrea să-i momească pe botoşăneni să nu mai lucreze în străinătate
Portofel cu bani găsit şi returnat
A trecut graniţa prin vadul râului Prut
Două accidente rutiere la un interval de două ore
Lupta împotriva consumului de alcool lasă reci autorităţile locale
Măsuri pentru eliminarea poluării cu nitraţi
Gripa aviară încă ne pândeşte de sus
Comisari de mediu au fost instruiţi la Focşani
Două zile s-a discutat pe tema deşeurilor
Frigul va mări numărul de cazuri la CPCRU
Parlamentarii chemaţi să sprijine combaterea pirateriei auto
Social democraţii îl sprijină pe Conţac
Egner considerat deştept de către colegii de partid
DJT pare să apuce pe drumul bun
Horoscop
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă