Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
34824
De la 07 Ianuarie 2003
76630328

Românul şi BALIVERNELE

  • 24 October 2006, 23:00
Politicianul sau guvernantul - e un obicei – cochetează vizibil cu BALIVERNELE. Le spun cât e ziulica de mare, dintr-o obişnuinţă, dintr-un reflex nestânjenit. Ca o condiţie sine qua non. Termină unele, iau de la capăt altele. Românul, cel de rând, o face mai răruţ, fiind confruntat cu cele mai practice, vorbăria multă consumându-l nervos. Aşa încât, în cazul lui, riscul de a spune BALIVERNE este (mult) mai mic. Mai marii rostitori de BALIVERNE se fac auziţi frecvent în mass media, forţând audienţa, intrând rapid în gura Cârcotaşilor de la PRIMA, nu şi ultima (oară), în gura simpaticului Mircea Badea şi a presei pe care o spicuieşte pentru Dv., matinal sau nopţial şi în atâtea alte guri (flămânde). BALIVERNE se rostesc pe tema integrării, a creşterii nivelului de trai, inclusiv a pensiilor, a politicilor bugetare, inclusiv salariale, a politicii demografice, a investiţiilor, a cutremurelor. Spunându-se, chiar te cutremuri!
BALIVERNE se spun, cum altfel, şi pe tema dragă întregului popor, tema fotbalului, aşa cum obişnuieşte să o facă un proaspăt întors de la Muntele Athos, care s-a cam crucit în faţa Realului spaniol.
BALIVERNELE au darul să acopere ignoranţa, neglijenţa de judecată şi verbală, luându-i gura pe dianinte pe rostitori, încercările de retractare fiind, ades, inutile sau tardive, însă, precum o modă, BALIVERNELE se poartă şi merg înainte. C-aşa-i progresul? BALIVERNELE şi-au aflat şi îşi află loc şi în cântec, în genul adulat de unii, hulit de alţii, în controversatele texte ale manelelor, răsunând pe cuprinsul patriei şi la radiocasetofoanele nenumăraţilor şoferi ai ţării, trecători în viteză pe plaiurile ei. Măcar, în condiţiile anului 2007, când Sibiul va intra într-un mare circuit cultural, fiind una dintre capitalele culturale europene, măcar acolo, sperăm, manelelor li se va spune stop. Întru apărarea adevăratelor valori româneşti.
o BALIVERNE multe au curs pe tema aşa-zisei răpiri a jurnaliştilor români, care răpire a fost sau nu a fost? Este aidoma unei întrebări hamletiene. Poporului i se rezervă răspunsul relativ, aproximativ sau exact peste câteva decenii. Cum nu-i în tenis!
Totodată, taxele şi impozitele naţionale sau locale sunt un permanent subiect de BALIVERNE. Acum, că tot se mai răceşte, că tot începe a se face focul, BALIVERNELE pot fi auzite mai lesne la cuptor sau din poziţia spatelui lipit de sobă. Farmecul este asigurat, cum auzitul lor poate conduce, într-un fel, la combaterea frigului, a răcelii sau chiar la creşterea temperaturii în casele românilor. Vedeţi, pot avea loc, astfel, mutaţii benefice, mult dorite. Şi, uite-aşa, fenomenul BALIVERNELOR trebuie urmărit cu atenţie. Mărită. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXCIII)
(Ioan Rotundu)
COMUNICAT DE PRESĂ
Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani
„Copilul şi cartea”
Horoscop
Cartofi cu brânză şi cârnaţi la cuptor
Dichisituleee!
Impresii suedeze relatate de prefectul Roman şi primarul Flutur
Consilierii municipali ne vor decide soarta pentru iarnă
Conducta de gaze Hârlău – Botoşani nu mai este o himeră
Licitaţie pentru reabilitarea Centrului Istoric
Incubatorul de afaceri va fi dotat prin fonduri europene
Expoziţie botoşăneană dedicată Ambasadorului Chinei în România
Securitatea şi sănătatea tinerilor în muncă
Judeţul va primi zece microbuze şcolare
Concursul pentru inspectori şcolari este lipsit de miză
Întâlnire cu directorii din centrele financiare şcolare
CJAS a primit rectificare de buget
Ce l-a impresionat pe Grindei în Suedia?
Dotări de două miliarde la APM
Răzbunare cu foc
De beat ce era, şi-a dat foc la gospodărie
Funcţionarii publici sunt în continuare nemulţumiţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă