Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22932
De la 07 Ianuarie 2003
122908581

Românul şi LA BELLE ÉPOQUE (LABELE POC!)

  • 17 October 2006, 23:00
Pentru o seamă sau sumă de români, intrarea în U.E. înseamnă, cu siguranţă, de pe acum, o epocă de aur. Evident, nu una cum a mai fost. Una în care libertatea era necesitatea înţeleasă. Acum, pentru această categorie de români sau românaşi, viaţa e de voie, totul e de voie. Largi orizonturi i se deschid şi nu roşii, roşul putându-l vedea în faţa ochilor doar în condiţiile loviturii cu capul de pământ, a unor corvezi noi sau suplimentare, a punerii la muncă, a unor interdicţii necontestate. Nu excludem, pot fi şi stele verzi înlocuitoare. Şi nu puţine. Mde, cum este datul.
Aplauze de salut la aderare vor răsuna pe cuprinsul ţării, ţară care se va cuprinde într-o mare horă a Uniunii, lăsând în urmă mai mica Horă a Unirii (noastre), expresie a unui important act istoric întâmplat odată. Compozitori, poeţi, pictori s-au pus deja la treabă întru a da românilor creaţii monumentale pe tema aderării. Ei, cu atare opere integrarea se face cu un elan aparte, frontal. Vom putea discuta cât de curând despre chipul românului European, al europarlamentarului roman, al ţăranului român European, al profesorului româno-european, al comerciantului euro-român, despre Hora Uniunii, despre legende şi povestiri europene, despre Stejarul din Borzeştii Europei, despre Flămânzii Europei în loc de ai Botoşanilor, despre Ipoteştii Europei, despre Valurile Dunării Europene, despre Plutaşii de pe Bistriţa Europei, despre Mama lui Ştefan cel Mare al Europei şi despre atâtea altele.
Ghidurile turistice, complet revăzute şi readaptate vor trimite puzderia de turişti la Biserica Neagră din Braşovul Europei, la Sinaia Europei, la Cozia Europei, la Cernica Europei, la Mausoleul Eroului European necunoscut, la masa Tăcerii Europene sau la Coloana Infinitului European, dând acestei puzderii satisfacţie nemărginită, satisfăcându-i interesul pentru cunoaşterea valorilor europene pe deplin, total. Mândria europeană a românului va fi pusă temeinic în valoare, ţara înscriind o frumoasă contribuţie europeană, de necontestat. Fără îndoială, reuşita cere efort, dar odată asigurată va fi măgulitoare pentru toţi ai noştri.
Vis-a-vis de aceste înalte idealuri, românul de rând tot la bucăţica sa de pâine va jindui, tot la medicamente compensate şi locuri în spitalele ţării, intervenţiile medicale în străinătate fiind, pentru început, posibile doar în cazul demnitarilor români, de a căror vindecare ţara are cât mai urgentă nevoie, aşa încât prioritatea faţă de ei se justifică, nu?
Recunoscută prin pofta ei de călătorie şi aventură, femeia română va fi mereu animată de gândul parcursului European, în măsură să-i pună în valoare feminitatea, disponibilitatea de a fi admirată, pe orice meridian. Ţara se va alege cu maldăre de scrisori de mulţumire europeană, cu trofee individuale şi colective, în consens cu dictonul ROMÂNII ORIŞIUNDE (bine) CRESC (şi trăiesc)! Dea Domnul! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avalanşă de adrese venite la Primărie
Ajutoarele sociale pe ochi frumoşi se răresc
Preşedintele CJ Botoşani îşi exprimă neîncrederea în Termica
Volin Costin este şeful reprezentanţei Uniter la Botoşani
Privatizarea Eltrans pare iminentă
Niţură vrea să-i ceară daune de 2 miliarde lui Ciuştea
„O urmă de furtun㔠găzduită de Direcţia de Cultură
Spitalul Judeţean trage ponoasele datoriilor moştenite
Obligaţi să asigure vaccinarea antigripală a angajaţilor
„Paşi spre Europa”
Au făcut cinste judeţului la concursul de educaţie rutieră
Unităţi şcolare puse la punct cu bani de la minister
Consumatori care nu-şi apără drepturile de frica lui Dumnezeu
Un angajament care nu poate fi respectat
Ţepe cu flori
Un agent economic crede că APM-ul e rău intenţionat
Comentariu la comentarii (CLXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Anunţ important
CV-urile se vor depune până la data de 22.10.2006 la e-mail [email protected]
Leul şi soacra
Cremă de zahăr ars
Horoscop
Incendiu devastator în zona industrială a Botoşanilor
Decese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog