Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5908
De la 07 Ianuarie 2003
79889009

Românul şi PIRATERIA AUTO

  • 23 October 2006, 23:00
Inventiv, cum îl ştim, românul se dovedeşte a fi şi un bun pirat auto. O probează în condiţiile unei explozii de maşini pe şoselele ţării. Se întâmplă, cu precădere, în epoca noastră postdecembristă, când unul din visele sale a devenit realitate. Puzderie de maşini introduse în ţară, mai mult sau mai puţin legal, se avântă, în pas vioi, pe arterele patriei, cu viteză ameţitoare, lăsând în urmă nenumărate victime, cu regretele de rigoare ale familiilor şi cunoştinţelor acestora. Tributul morţii se plăteşte din mers.
O mare parte a traficului rutier afirmă, în goana nebună după avere, sistemul pirateriei auto, românul-pirat asigurând satisfacerea nevoilor de transport ale mândrului nostru popor. Forfota auto atinge dimensiuni impresionante, semn al progresului întregii societăţi. Este un trafic auto practicat în toate direcţiile, piraţii luând poziţie la barierele marilor oraşe, acolo unde îşi racolează masa de clienţi, aproape fără a fi întrebaţi de organe. Poate din jenă, poate din alte cauze...
La Botoşani, în acest colţişor de ţară, mioritic, fireşte, dacă avem în vedere turmele care pasc dezinvolt la margini de municipiu, piraţii auto veghează nonstop, dibuind clienţii care să le facă zilele fericite, numai buni de fraierit. Deseori, se bucură de complicitatea celor care asigură oficial transportul în comun, căci oameni suntem! În maşinile lor zburătoare pe şosea, cu toată înghesuiala, este loc pentru fiecare, dacă se realizează o bună stivuire. Dacă nu, nu. Vin alţi piraţi din urmă şi treaba merge strună, cum s-ar zice. Nu contează că maşina este un hârb, încă este făcătoare de bani, precedând o viitoare marcă de lux din dotarea piratului, care va servi cert interesele sale, ale familiei, odraslelor, nevestei şi, de ce nu, ale amantei sau amantelor, şoferul român fiind recunoscut pentru virilitatea sa. În fond, şi cu atare hârburi pe roţi se construieşte capitalismul în variantă românească!
Avantajele pirateriei auto rezidă şi într-o bună evaziune fiscală, greu de asanat, în câştiguri pe loc, gen loz în plic, perfecţionarea şofatului, fie şi cu riscul accidentelor soldate cu victime ş.a.
Chestiunea poate include şi o latură romantică, dată de comanda vreunei autostopiste, mizând pe „surprize, surprize” pe viu, în a efectua un drum lung, seacă în ochi curioşi, practicând plata în natură, cu acces le sex protejat sau nu, permiţând frumoase şi, uneori, de neuitat clipe de satisfacţie românească?
Cert este, piratul auto român urmează modelul înaintaşului său de pe mare şi din altă epocă, bine dispus către jaf şi înscrie fapte noi în ocupaţia pe care cu drag o practică. Aşadar, la treabă! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă ADR
COMUNICAT DE PRESĂ UPSC
Avem şi… o blondă deşteaptă
Salată pentru iarnă
Horoscop
COMUNICAT DE PRESĂ – Parchetul Botoşani
Ce se poate întâmpla când relaţia părinţi – fiică scârţâie
sechestrată pentru a fi violată, sau evadare de sub stresul părinţilor?
O nouă bursă a locurilor de muncă
CJP solicită societăţilor carnetele de muncă
Numărul şomerilor în continuă scădere
Indemnizaţie pentru creşterea copiilor celor ce lucrează în străinătate
Elevii nevoiaşi sunt ajutaţi de Crucea Roşie
Pentru că este ameninţat, Paramanov vrea spor de risc
Vizită din Canada de "S.O.S. Natura!"
Sistem performant de management al deşeurilor la Dorohoi
Incendiu provocat de un bolnav psihic
Serviciile din subordinea Instituţiei Prefectului ies din febra sezonului cald
Noi sume de echilibrare din cota de 22% pentru comunităţile locale
Conţac critică superficialitatea educaţiei primită de tineri
Muncipalitatea trage tare pe ultima sută cu asfaltările
Preşedintele CJ vine cu soluţii pentru primari
Centrul de creaţie pregăteşte ultimele manifestări artistice ale anului
Comentariu la comentarii (CXCII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă