Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17918
De la 07 Ianuarie 2003
122877985

Românul şi PRIMĂVARA DE IARNĂ

  • 18 December 2006, 23:00
Fără a fi în măsură să anticipăm cât va ţine - ceea ce, credem, nici stimabilii meteorologi n-o pot face - PRIMĂVARA DE IARNĂ este o realitate a zilelor noastre. Ei, în atari condiţii, nu este de mirare nici ţinuta lejeră a românului, mergând şi până la portul buricului gol de către fătucile ţării, de la oraşe şi sate, aceasta spre a nu comite vreo discriminare. Se apropie Crăciunul şi lumea românească zburdă pe plaiurile ei atât de mioritice şi carpatine. Fireşte, zburdă şi spre Europa, deja interpretându-se, în dulcele grai românesc. Hora europeană, ale cărei versuri spun cât de nerăbdători sunt Carpaţii noştri să fie cuprinşi de Europa. Măi, să fie!
Fiind PRIMĂVARĂ DE IARNĂ, nu este deloc exclus să înceapă a răsări primii ghiocei, viorele şi mâţişori, spre a se constitui într-un decor pe măsură. Celebra întrebare, „Unde sunt zăpezile de altă dată?” stă pe buzele multora, justificându-se deplin. Prin aşezările noastre, decorul este completat şi de zborul asiduu al ciorilor, de acolo-acolo, determinat şi de epuizarea stocului de nuci de prin copaci, ciori care stau, de altminteri, în vizorul edililor, dispuşi să declanşeze mari bătălii cu ele, întru câştigarea de capital politic din partea cetăţenilor, baza electoratului lor. Vedeţi, totul pentru alegeri, totul pentru victorie!
PRIMĂVARA DE IARNĂ înseamnă pentru cetăţeanul român o şansă în reducerea cheltuielilor pentru încălzire, un mijloc important în a mai economisi câte ceva şi, de ce nu, a valorifica economiile întru petrecerea unui Crăciun fericit. Dar cu porcul românului lucrurile sunt mult mai complicate, fiind de preferat, la sacrificarea sa, zile niţel mai geroase. Până la urmă, nu ne îndoim, românul va găsi soluţii optime şi în cazul său.
Savanţii lumii teoretizează enorm problema încălzirii globale, efectul de seră, topirea gheţarilor, experienţele nucleare, inclusiv cele nord-coreene, lămurind popoarele, lămurindu-ne pe noi. S-ar putea pune şi aici problema şi întrebarea – ce lăsăm generaţiilor viitoare? Oricum, răspunsul, dacă se dă, este unul evaziv, neconcludent.
Până când se vor naşte generaţiile viitoare, noi, românii de astăzi asistăm la actuala PRIMĂVARĂ DE IARNĂ, ne desfătăm cu ea, îi savurăm soarele blând şi ne-ar duce gândul chiar la o plajă pe litoralul mării noastre negre, dacă posibilităţile ne-ar permite. Dacă ar fi aşa, chiar s-ar împlini urarea prezidenţial㠖 „Să trăiţi bine!”. Cu brio. Oricum, dată fiind actuala vreme, românul e primăvăratic, se simte mai tânăr şi vioi, mai cu chef de viaţă şi de-ale ei binefaceri. Pe ici, pe acolo, înfloreşte câte-un arbore, se mai întoarce câte-o pasăre rară, deocamdată fără riscul temutei gripe aviare, spaima populaţiei nu demult. Acestea fiind scrise, legat de PRIMĂVARA DE IARNĂ, merge îndemnul – JOS CĂCIULA! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CCXXXII)
(Ioan Rotundu)
Citate şi cugetări din FRANŢA II
Inteligenţă de poliţist
Horoscop
Comunicat de presă
Ţelină cu ciperci şi măsline
Inaugurare a Palatului de Justiţie Botoşani
Cheile microbuzelor şcolare au fost înmânate directorilor
Reprezentant al ministerului în control la IŞJ
Horia Negrescu nu vrea să plece de la sânul PNL
Campania de vaccinare gratuită s-a încheiat
Huţuleac bate obrazul medicilor ce refuză semnarea contractului
Spargere de 1.000 euro
Un nou curs acreditat la Casa Corpului Didactic
Generozitatea liberală a interimarului Ciubotaru
Prefectul îşi susţine independenţa politică
Guvernul ne-a mai acordat nişte sume de bani
În vizită la Moş Crăciun
Interimarul Ciubotaru stă cu ochii pe fratele senatorului Ţâbuleac
Ceremonie militară avansată la grad de unicat
Pro şi contra anticipate
Teatrul pregăteşte ultima premieră a anului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog