Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3186
De la 07 Ianuarie 2003
79838599

Românul şi VINE VACANŢA!

  • 7 December 2009, 23:00
Sfârşitul săptămânii curente are darul să trimită un important segment al şcolii româneşti într-o vacanţă mai lungă, oricum binevenită, grăbită de pandemia gripei porceşti, care se doreşte şi un remediu la acţiunea ei nefastă.
Scăpat de controlul şcolar, tineretul studios o vede ca prilej de zburdat în voie, de giumbuşlucuri mult visate, puse din timp la cale şi pe cale de înfăptuire acum. Fireşte, marile aglomerări nu vor putea fi evitate, bucuria provenind, de cele mai multe ori, de la acestea. Vor intra în acţiune patinoarele artificiale şi, dacă va da Domnul zăpadă, şi gheţurile naturale, alăturându-se discotecilor, întâlnirilor dintre şcolari şi şcolăriţe în barurile patriei, pe băncile reci ale parcurilor şi mobilierului urban sau rural, pe lângă bradul edililor sau cele mai de taină, mult mai bine asigurată de plecarea la muncă în străinătate şi pisălogilor mame şi taţi, va fi o vacanţă de iarnă pe cinste!
Nu vor lipsi din jocurile vacanţei nici cele de pe calculator, deliciul multora în orice sezon, cu vacanţă sau fără, nici vizionările de către copii şi adolescenţi a incitantelor sau excitantelor filmelor pentru adulţi, pe care nici sfatul dirigintelui nu le poate extrage din meniu. Darmite pasiunea şi curiozitatea tânărului şcolar, avid de marea cunoaştere! Vacanţa de iarnă, incluzând şi Sfintele Sărbători, va pune iute în mişcare cete de colindători şi urători, dornice de exprimare artistică, pigmentată cu texte porno şi cu numeroşi adepţi printre auditori. Căci pudibondismul este tot mai desuet, nu-i aşa? Cu oarece prudenţă, materialele pirotehnice sunt achiziţionate etapizat, spre a face bucuria semenilor, la explozia lor. Cât o fi de ilegală şi pedepsită de lege.
Chiar dacă dascălii vor încărca programul de vacanţă al elevilor cu probleme, exerciţii, lecturi suplimentare, încălcând recomandările ministeriale, mică parte a acestora se va finaliza, şcolarul român considerându-se suveran pe vacanţa sa, fiind de neoprit în a face ce vrea muşchiul lui.
Exigenţele lui Moş Crăciun s-au mai diminuat în comparaţie cu alte vremuri, nemaiinsitând în a i se spune poezii, oferind şi aşa în dar tineretului şcolar adolescentin seturi de prezervative şi anticoncepţionale, atât de folositoare în practicarea sexului protejat, sex de care poporul are atâta nevoie. Aceasta, şi în ,lumina eradicării bolilor venerice şi a temutei SIDA.
Nici cei mici nu mai preferă bomboane şi jucării, mulţumindu-se cu pocnitori, cu care să se afirme de crăciun şi Anul Nou, cu care să ţintească simţul auditiv al domnişoarelor din cartier sau al pensionarilor care nu stau acasă-n casă, spre a se conforma recomandărilor medicilor de familie sau a celor din anumite specialităţi.
Traficul ferioviar se va revigora odată cu vacanţa de iarnă, tineretul şcolar fiind predispus la mai multă mişcare, spre pârtii de schi de renume, spre ascensiuni montane, spre aventură, în genere.
Nu încape vorbă, românii îşi pun mari speranţe în vacanţa de iarnă, dorind să trăiască din plin şi cu succes. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Flămânzi, de Moş Nicolae, s-a votat roşu, dar cu pete …portocalii!!!
Două surori cu o poveste de viaţă incredibilă
147.600 de români au votat în afara frontierelor
votul lor a hotărât Preşedintele României
Rezultatele din Chicago si Detroit: 80.85% pro-Basescu
Drumeţie la munte pentru românii din Elveţia
Colindul românesc a împodobit sufletele românilor ortodocşi din Ungaria
Porc în stil Italian
Aluzia Mariei către Ion
Horoscop
Ţurcanu şi Trandafira
I-a ciuruit!
Program TELE'M Botoşani, marţi
Zeci de apeluri telefonice la 112 în ziua alegerilor
PDL Botoşani - învins acasă, victorios la Bucureşti
Grupul „Cheia Sol” cântă din nou alături de Filarmonica Botoşani
Criza economică nu a băgat la apă datornicii botoşăneni
Copiii din centrele de plasament l-au aşteptat pe Moş Nicolae
În sediul PSD – aroganţă şi laşitate
Disperaţi, mogulii continuă lupta
Ioan Rotundu
Profesorii nu vor examen de titularizare organizat în plan local
Limita de pensionare se va prelungi mai repede decât s-a stabilit
Spitalele fac economii şi unde nu trebuie
Reglementări privind scutirile medicale pentru elevi
Schimbări fundamentale în Coşula
atât ca mentalitate cât şi la nivelul relaţiilor între români şi ţigani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă