Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Remember
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14851
De la 07 Ianuarie 2003
77673678

Românul şi burta plină

  • 21 December 2008, 23:00
Bunăstarea la români se traduce şi prin burta plină, devenită aşa după o mâncare sănătoasă sau, mai mult, copioasă. Fireşte, cu riscul obezităţii, a stării de lene, a somnului care nu strică. Luate ca ingrediente, nişte halbe pot facilita fenomenul, ştiute fiind calităţile hrănitoare ale acestui îndrăgit lichid, considerat de mulţi specialişti ca un aliment bun şi necesar.
Cu burta plină, românul îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru bunătăţile consumate, dorindu-şi şi pe viitor să aibă parte de ele. Nici nu ar putea concepe altfel. Organic, burta românului creşte până la atingerea plinătăţii, contribuind la etichetarea lui ca obed, lucru care l-ar îndreptăţi la practicarea jogging-ului, măcar în spaţiul periferic al aşezărilor patriei noastre capitaliste. Funcţie de posibilităţi, şi rolele pot fi o bună soluţie pentru menţinerea unei frumoase condiţii fizice.
Românul cu burta plină exprimă bunăstarea naţiunii, exponenţii în materie nu numai că fac cinste poporului, dar se bucură şi de recunoaştere internaţională. Doar femeile, exigente, cum le ştim, mai fac ceva nazuri, atunci când e vorba de alesul inimilor lor, preferat cu o burtă ceva mai mică, pe măsură. Las’că, în replică, şi ele îşi introduc tainice silicoane, făcătoare de sâni şi trup frumos, şi călare şi pe jos. Este o compensaţie pe care natura umană ştie să o rezolve, poate şi datorită unui înalt spirit umano-universal. Trăim, cu adevărat, vremuri noi!
Şi, apoi, burta plină înseamnă pentru român foarte mult, dincolo de exprimarea superiorităţii sale în comparaţie cu malnutriţii de pe glob, din aşa-zisele ţări bananiere şi cocotiere, rămaşi încă la nivelul primei ocupaţii din preistorie, culesul.
Demnitarul român, iniţial purtător de burtă, ajunge să pună ceva şunci pe organismul său, punându-se în slujba naţiunii cu o imagine a românului care întruchipează bunăstarea întregului nostru popor. Cum toate lucrurile sunt aranjate de Dumnezeu, este important, în contra partidă, ca secretarele sale să posede frumoase alure de slabe, îmbietoare într-ale patului, că dulapul este păstrat la respect pentru haine şi cămăşi.
De altfel, prin aceasta, românul se simte mai integrat în UE, raportorul putând consemna în raportul său că românul s-a schimbat vizibil şi a evoluat. Este ceea ce ne trebuie atât de mult. Aşa că, pe ei, pe ei şi pe mama lor! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Personalităţile botoşănene ale anului 2008
Săniuţa lui Băsescu
Actorii s-au burzuluit împotriva directorului Bordeianu
40 de ani de activitate culturală continuă
Ignorat de electorat, Codreanu continuă să-şi dea cu părerea
Teatrul „Mihai Eminescu” va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
40 de familii sinistrate se vor muta de Crăciun în case noi
„Să-l ajutăm pe Moş Crăciun!”
Ajun de Crăciun în flăcări
Drepturi băneşti nesolicitate din necunoaşterea legii
Probleme financiare la Psihiatrie
Constată pe pielea lor ce înseamnă birocraţia
Studenţii sunt ademeniţi la muncă în străinătate
Liber la înjurături
Ioan Rotundu
Sibianul selenar
Horoscop
V-ar plăcea să lucraţi în Sussex?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă