Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9624
De la 07 Ianuarie 2003
101879932

Românul şi cuponarul

  • 2 October 2008, 23:00
Cuponarul, spre regretul multora, nu este fixat în vreun nomenclator al meseriilor de pe la noi. Încă, în acest domeniu de răspândire, speranţa nu s-a pierdut, continuă să plutească.. Insistenţe sunt. Realmente. Ce, la un proiect deschis şi vehement al unor fermieri, nu se pot alinia şi cuponarii pe bază de motorină, optimişti în izbânda cauzei, eventualele reduceri de preţ, aprobate de guvern reflectându-se în cupoane de motorină, uşor de desfăcut pe piaţa noastră atât de mare şi haotică. În fond, ca în fiecare an, demarăm cu: semne bune anul are! Experienţa, din acest punct de vedere (sănătos) demonstrează cât de bine sunt primite de către popor cupoanele pentru orice, nu doar pentru motorină. Ce afacere poate ieşi din aşa ceva!
Adevărul este că, , în ultimul timp, cuponarul are de suferit, fiind nevoit ori să şomeze, ori să-şi schimbe, din mers, obiectul de activitate. La noi, cu atâtea schimbări, cu birocraţia în acţiune viguroasă, cazi uşor în postura dezorientatului, chiar deprimatului, riscându-ţi, cu siguranţă, prezentul şi viitorul. Se pare, guvernanţii sunt ocupaţi cu alte cele, mai puţin folositoare, precum alegerile ce dau să vină, aşa încât de nevralgica soartă a cuponarului român nu se îngrijeşte nimeni, adică cine ar trebui.
Pentru românul obişnuit, de rând, este trist şi chinuitor să-l vadă pe cuponar mutat cu locul de muncă în altă parte sau şomând, el fiind obişnuit să-i audă strigarea însemnând ofertă, atunci când purcede spre piaţă, casă, serviciu. Ca pe ceva care-i pune ochii şi urechile în mişcare, ca pe ceva făcând parte din viaţa sa. Se vede treaba, românul gândeşte, şi sub acest aspect, la o soluţie grabnică şi eficientă. Totodată, crede că momentul va fi depăşit cu succes.
Aceeaşi motorină este râvnită şi de posesorii motoarelor profilate pe utilizarea ei, conştienţi de rolul lor de a menţine un trafic dens pe arterele patriei, în condiţiile infrastructurii actuale şi a celei de care ţara va avea parte în continuare. Reducerea prezenţei lor ar însemna un semn de prăbuşire, extrem de păgubos pentru (întreaga) naţiune. De aceea, sunt conştienţi, odată în plus, de nevoia de păcură la preţ redus, chiar dacă, iniţial, este destinată fermierilor, care, nu este greu de dedus, va ajunge însă în dotarea lor.
Ar fi de urmărit, dat fiind proximele alegeri parlamentare, şi aspectul dat de locul cuponarului în problematica enigmatică a candidaţilor, supuşi alegerii uninominale, orice tratare superficială putând să-i asigure candidatului un nedorit insucces. Aşa că, atenţie mărită! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rapsodie de toamnă cu preţuri nesimţite şi înjurături scuipate în barbă
Comunicat de presă
Raport de activitate - Gelu Ciubotaru
Horoscop
Politeţea lui Bulă
Buruiană dă tolul în vileag la... A.N.I.
Este necăsătorită şi caută...
Comentariul comentariilor (CCV)
(Ioan Rotundu)
Egoism social, sau cei 322 + Băsescu
Ioan Rotundu
Sindicaliştii vor mărşălui pentru un trai decent
Distracţie de anvergură la Dorohoi
Scandalul profesorilor cerşetori s-a mai atenuat
Conţac nu se lasă iar Ţâbuleac nu cedează
Politicienii botoşăneni mai presus de Eminescu sau Enescu
După ce minciuna a stat cu regele la masă, am fost primiţi în UE
acum preşedintele CJ se întreabă cum de avem oraşe-sate
Drăguş este îngrijorat de cum lucrează primăriţa de la Călăraşi
Conţac este terorizat de apeluri ascunse
Au speculat incidentul în mod abject
Constructorii promit că sinistraţii se vor muta la timp în noile case
Guvernul, când aude de judeţul Botoşani, este şi chior şi mut şi surd
Temerea farmaciştilor n-are justificare
Nereguli în comerţul cu bijuterii
Mediul va închide mai multe fabrici de lactate şi abatoare
Guvernul liberal ne-a mai băgat încă odată mâna în buzunar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă