Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22482
De la 07 Ianuarie 2003
110942952

Românul şi dosarul cu amintiri

  • 14 September 2006, 23:00
Dosarul cu amintiri al românului este, negreşit, o creaţie nouă, luând locul bătrânului cufăr, ruginitului album cu fotografii de familie sau scrisorilor de iubire şi de tinereţe, oricum creând o modă nouă, poate un curent, numit îndeobşte Dosariadă. Din punct de vedere al economiei de casă, DOSARUL CU AMINTIRI este mult mai practic faţă de vechile instrumente, ocupând mult mai puţin spaţiu, lăsând o marjă pentru a depozita şi altceva. Fiecare ce doreşte. Este posibil, în ziua de astăzi să-l ţină şi alţii, scutindu-te, astfel, de un efort şi o grijă în plus.
Viaţa trepidantă a epocii noastre nu permite oricui să-şi pună la punct un dosar complet, masiv, cu atât mai mult cu cât amintirile, ca şi informaţia, pot fi înmagazinate, la fel de bine sau mai mult decât atât, pe calculator, faptul fiind în consens cu marile progrese ale ştiinţei şi tehnicii. La vremuri noi, tehnici noi!
Întru uşurarea muncii de cunoaştere, de trecere în revistă a perioadelor prin care ai trecut, al mersului vieţii şi ale vremurilor sale, este bine să faci DOSARUL CU AMINTIRI (frumoase?) un opis de acte, poate un indice de nume sau locaţii, în spiritul de prevedere care te animă puternic. În felul acesta, este mult mai uşor de aflat care ţi-au fost relaţiile de familie, cu vecinii, cu debitorii şi creditorii – chitanţele netrebuind să lipsească -, procesele interesante pe care le-ai avut şi purtat, cu sentinţele lor, cu tot, flirturile adolescenţei, tinereţii, bătrâneţii, drumeţiile şi excursiile înfăptuite, poate şi cele rămase la nivel de vise şi intenţii, glumele şi bancurile favorite, cărţile citite sau pe cele pe care ai fi vrut (tare) mult să le citeşti, manualele şcolare şi autorii lor, în baza cărora ţi-ai tocit coatele întru a te forma ca om (instruit) şi ca cetăţean (de nădejde), mâncărurile şi băuturile preferate. Medicamentele utilizate, inclusiv cele compensate, dacă faci trimitere la marea epocă postdecembristă şi altele pe care le găseşti de cuviinţă şi de trebuinţă.
Cum omul este supus unui permanent proces de modificare (chiar a schimbării, după unele opinii), te poţi aştepta ca un atare DOSARUL CU AMINTIRI să înlocuiască, în viitor, CV de astăzi, aşa cum s-a întâmplat cu autobiografia, instrument indispensabil altădată, la încadrare, promovare, la tot ceea ce pretindea organul. DOSARUL CU AMINTIRI, folosind un slogan mai vechi, poate reprezenta o expresie viabilă între trecut-prezent-viitor, cu consecinţe benefice pentru mersul omenirii şi al societăţii noastre româneşti, mereu înaintând spre culmi noi şi cât mai înalte.
Abordând problema, acţionând, o facem în spiritul unei înalte şi sporite responsabilităţi. Aşa să ne ajute Dumnezeu!(Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CLXIII)
Horoscop
Cumpărături de căsătorit
Compot de prune (pentru bărbaţi)
Dragi copii, stimaţi părinţi şi bunici,
Politia încă îi caută pe cei doi copii dispăruţi
Elevii trebuie să înceapă cu dreptul anul şcolar
Părinţii refuză unii profesori, iar directorul le cântă în strună
IŞJ se miră că a primit atât de mulţi bani
Peste 2000 de CD-uri confiscate de poliţişti
Lovită de un autoturism
L-a accidentat intenţionat şi a fugit
Ziua prevenirii traficului si consumului de droguri
Conţac rămâne insensibil la ameninţările liderului Oroşanu
Medicii americani îşi iau rămas bun de la Botoşani
Corpul de control trimis de Blaga confirmă tensiunile de la Botoşani
În unităţile de învăţământ s-au investit într-un an cât în 15
Conţac vrea să doneze Primăriei acţiunile de la FC Botoşani
Zilele Europene ale Patrimoniului sărbătorite la Mitoc
Taximetriştii ilegali sunt hăituiţi fără încetare
Sute de nereguli constatate de lucrătorii de la IJSU
Incendiile din acest an au adus şase morţi şi pagube de miliarde
O ţigară la păgubit de 10 milioane lei vechi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă