Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16728
De la 07 Ianuarie 2003
122876795

Românul şi febra alegerilor

  • 4 November 2008, 23:00
Vânzoleala electorală românească a demarat oficial. Cât de mult a aşteptat românul acest ultim act! La noi, la români, a demarat, la ei, la americani, este pe final. Vedeţi, ce frumos, mereu ne raportăm la americani, ne comparăm cu ei, în virtutea trecutului nostru istoric atât de vechi şi de glorios! Înainte vreme nu te puteai compara cu Maica Rusia, ea fiind incomparabilă. Cum (mai) evoluează lucrurile!
Pomii, afişajele electronice, stâlpii de electricitate, gardurile, înălţimile au început să coloreze festiv şi electoral aşezările noastre republicane, urbane şi rurale. O coloratură de durată, având în vedere şi următorul sau următoarele tururi de scrutin, ca şi apropierea pavoazării de Crăciun şi Anul Nou. Ţara aduce şi va aduce tot mai mult cu o feerie de toamn㠖 iarnă. Unică şi de ţinut minte. Candidaţii, purtători cu brio şi culorilor partidelor, cu tot cu sigla lor, mai abitir ca în portul uniformelor şcolare, roiesc în mijlocul poporului nostru, încântând ochii fanilor care, aşa cum sună expresia, se văr cu ochi-n soare. Poate chiar în soarele democraţiei noastre originale. Istoria recentă şi viitoare, în sensul scrierii, va consemna, cu certitudine momentele gloriosului prezent electoral 2008.
De pe ferestre, de după porţi şi garduri, din baloane, poporul admiră, aplaudând adesea, trecerea cutărui şi cutărui candidat, bine flancat de staful său electoral, bine plătit să-l aducă pe drumul fără de întoarcere al victoriei. Pâinea şi sarea vor înnobila mâinile diafane ale junelor române, aflate în aşteptarea tăierii unor panglici mirifice, la sosirea în aşezare a candidatului care, nu încape vorbă, este înzestrat cu un noian de promisiuni, trimiţătoare la viitorul de aur care-i aşteaptă pe alegători.
La fel, cheile de aur ale aşezărilor patriei, perfect curăţate de rugină, vor cimenta relaţia dintre primari şi candidaţi, vor mai atesta odată nobleţea ospitalităţii noastre româneşti, căci: din popor se trag candidaţii, poporul să îi aleagă!
Ţara se umple de pixuri , brichete, calendare, baloane, inscripţionate frumos cu numele şi sigla partidelor, cu numele distinsului candidat, încât să se pună capăt pentru totdeauna banalei întrebări de ignorant: „Eu, cu cine votez?” Păi, să fie clar, cu mine! – este răspunsul ferm, tranşant, al fiecărui candidat. Ce frumos! Este realmente vizibil, ţara se pregăteşte de mari alegeri şi, în plus şi în premieră, uninominale. Poporul se va convinge, pe viu, ce înseamnă ele şi cu ce se mănâncă.
Forţa febrei electorale este reală, autentică, incomparabilă cu cea dată de o gripă de sezon, tratată cu ceai sau de către medicul de familie. Cuprinşi de febra electorală, nu ne rămâne, decât, drag popor, să trăim la maximum actuala campanie şi alegerile propriu-zise! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Oprişanu vine în ajutorul bolnavilor cronic
Lăsăm să moară, România?
Programul activităţilor în Zilele Colegiului Economic "Octav Onicescu"
Horoscop
Lecţia juridică a poliţistului către avocat
Profesorul Morcov, un pedagog care înjură şi plestenşe birjăreşte
Vă cere votul, pentru că ştie ce va face cu el!
A pus scut abuzurilor asupra consumatorilor
Băncile CRIMINALE au făcut încă o victimă
o femeie din Neamţ s-a spânzurat din cauza ratelor majorate de la bancă
De ce-a ajuns Stolojan la urologie!
Nu ne vindem ţara, dar am vândut-o!
Ioan Rotundu
PSD-ul şi-a tras un sondaj care ridică multe semne de întrebare
Poliţia n-are leac pentru un ţigan de 14 ani, cu 188 spargeri la activ
„Oraşul Botoşani nu-i ţara PD-L”
sesizare la BEJ fiindcă steagul României a fost înlocuit cu cel portocaliu
Şeful poliţiei botoşănene este anchetat de DNA
Vrea să reactiveze Universitatea populară la Ungureni
Peste 30 vaci bolnave de TBC şi leucoză au fost trimise la abator
Tarlaua Chişculiţa va fi cercetată azi cu detectoare de metale
Agenţia de plăţi sociale şi-a început activitatea
Generalul Rusu scoate gunoiul de sub preşul şcolilor
Şi ceferiştii fac o pauzuă de… activitate
Şomajul creşte alarmant
Şomajul creşte alarmant
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog