Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5346
De la 07 Ianuarie 2003
122577285

Românul şi iarba verde

  • 17 May 2009, 23:00
Pământ ocrotit de Dumnezeu, pământul românesc dispune de suficientă iarbă verde, în măsură să satisfacă interesele românului. Care mai de care. Bunăoară, creşterea animalelor este înlesnită şi prin existenţa păturilor de iarbă verde, conducând la o scutire de efort a crescătorilor, aşa încât, nu odată, parcurile, spaţiile verzi urbane, locurile de agrement ale turismului românesc devin familiare de păşunat pentru animale, aflate într-o strânsă coabitare cu omul şi, fiind spaţii bune cultură de iarbă, nu este de mirare că multă lume înţelege prin aceasta noţiunea de turism cultural.
În vremurile comunismului, zootehniştii înţelegeau sintagma „partidul comunist – centrul vital” ca provenind de la creşterea vitelor, de care se ocupau cu înaltă responsabilitate. Ce înseamnă ca limba română să aibă atâtea înţelesuri! Pentru mulţi este o adevărată derută.
În plan uman, iarba verde este locul propice pentru încingerea grătarelor în zilele de week-end , nemaipomenit prilej de relaxare şi încărcare a bateriilor, de alimentare a burţilor şi de prindere în greutate, de care, mai târziu şi la sfatul medicului, încearcă să se debaraseze, sub tristul spectru al obezităţii. Mai ales că, firea lucrurilor face, unde s-a mai pomenit fleică sau mici fără bere? Cresc burţile multor români, de multe ori la gândul: dacă tot e criză, măcar… Vremurile sunt tulburi, unii prevăd cutremure iminente, aşa că, prevăzător, românul ţine cont şi acţionează. Dacă o face pentru ultima oară?…
Sexul neîngrădit, dar protejat, se exprimă în largul lui tot la iarbă verde, aici unde energiile se descătuşează plenar şi atât de frumos, lumea fiind încântată de decorul natural, doar hotelierii văzându-şi diminuate oarecum profiturile, atât timp cât sunt nevoiţi să ţină la preţ şi la ciubucuri grase. Este realitatea românească în acţiune, cu tot ce-i al ei, atât de specific. La şi pe iarbă verde, înfocatele iubiri se consumă altfel, trupurile au parte şi de o binecuvântată şi atât de dorită răcoare, aducând a uşurare şi chef de viaţă.
Monotona viaţă la bloc îl scoate repede pe român din casă, iarba verde ajungând să fie visul vieţii sale, idealul ei, o soluţie optimă şi din punct de vedere financiar, cu valorificarea în favoarea sa şi, dacă gândim bine, şi a întregii naţiuni. Cu tristeţe şi durere, observăm că nu întregii Terre îi dat să se bucure de ceea ce noi avem deja, dar la care nu ţinem cât ar trebui. Iarba verde este, fără să greşim, o importantă bogăţie a ţării. Deci, să n-o tăvălim! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Johannes va fi călcat de un buldozer de 15 tone la ”I.Real”
Obuzul de la Bobuleşti putea exploda oricând
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 18 Mai
Horoscop
Ţăranul şi norocul ratat
Are 24 de ani, este deşteaptă şi vrea...
Comentariul comentariilor LXXVIII
(Ioan Rotundu)
Grătar de miel marinat în sos de iaurt
Jaf pe seama banului public la SPADSZA, aflat în subordine CLM Botoşani
Geoană i-a dezamăgit adânc pe voroneni
Ţâbuleac încă mai crede în promisiunea cu fondurile europene
Investiţiile îşi urmează cursul chiar şi în vremuri de criză
Cu strategii durabile treci puntea!
Antonescu şi Geoană i-au dezamăgit pe botoşăneni
Ioan Rotundu
Guvernul Boc a subtilizat şi „coşul minim”
CAS Botoşani va fi integrată într-un sistem informaţional naţional
Soţia şi copilul îi sunt morţi, iar dreptatea este prea departe ca să ajungă la ea
Tezele cu subiect unic la Limba şi literatura română sunt cu bucluc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog