Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1935
De la 07 Ianuarie 2003
122887584

Românul şi mahmureala

  • 20 August 2008, 23:00
Statisticile spun că un român din trei se prezintă la serviciu în stare de mahmureală. După opinia noastră, chiar trei din trei. Este în firea sa, de care este mândru, neconvenindu-i jumătăţi de măsură, măsluirea adevărului gol-goluţ. Poate la alte popoare raportul unul la trei s-ar potrivi. Românul nostru, viaţa o demonstrează, nu cam bea, ci bea. Chiar vârtos. Fără menajamente. În consens cu setea permanentă care îl macină, fără a fi nevoie să locuiască în vreun deşert. Şi aici merge dictonul : C-aşa-i românul!
Românul, cuprins de mahmureală şi venind cu dânsa-ntrînsu-i la serviciu, se dedică mult mai voios procesului de producţie, îşi pune mult mai bine calităţile în valoare, fluierând, adesea, o arie cunoscută, insuflând cheful de muncă şi tovarăşilor săi, meritând, cu prisosinţă, un premiu bănesc, o diplomă de fruntaş, o insignă, o invitaţie la o cină romantică din partea şefului. Este o motivaţie a faptului că de starea de mahmureală trebuie ţinut cont, evaluările românului posedat de ea neputând fi decât bune şi foarte bune.
Cu alte cuvinte, mahmureala este starea normală a românului. Cârcotaşii patriei nu au decât să ţină seama (şi) de ea. Chiar dacă le vine uneori greu să o facă. Poate, cu timpul… Ante ’89, starea de mahmureală a românului nu scăpa vigilentelor noastre organe, într-un demers neavenit şi deloc eficient, determinând lehametea românului în procesul atât de frumos al muncii avântate pentru construirea societăţii noi, socialiste şi chiar multilateral dezvoltate. Ce frumuseţe era în aşa ceva?!
Bucurându-se plenar de puţinele sărbători legale, fie şi religioase românul are cu atât mai mult un motiv puternic să se înscrie ca un mahmur fruntaş, să nu facă pauză, odată cu trecerea lor calendaristică, aprofundând mahmureala, întreruperile putând să-i facă vizibil rău, nefiind obişnuit nici măcar cu pauzele scurte.
Mahmureala îi dă un chef nebun de dragoste faţă de soaţă sau persoane de acelaşi sex cu doamna, înflăcărarea cu care le abordează şi tratează fiind exemplară şi rodnică, de multe ori. Ei, din când în când şi-o revarsă, din eroare umană, către cine nu trebuie: o minoră, o rudă, o babă.
În atare cazuri, mahmureala, numită de unii influenţa băuturilor alcoolice, devine circumstanţă atenuantă, scoţându-l pe bietul român din impas. Este în spiritul umanist al societăţii noastre capitaliste, în care democraţia se afirmă larg şi profund. Viguros, totodată. După cele scrise şi citite, este clar, românul, cuprins de mahmureală, nu poate rosti ceva mai frumos, decât: NOROC! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Evreul şi… analiza medicală
Totul firmelor botoşănene restante la bugetul de stat
Dezamăgirea lui Putin
Ce clauze trebuie să cuprindă contractul de închiriere a unui imobil
Nu vi se poate impune plata căldurii emanate de ţevile care vă străbat apartamentele
Părinţii români pot primi mii de euro în ţările UE
Premierul rus Putin, călăul georgienilor paşnici
Nave militare americane se îndreaptă spre Marea Neagră
„O să păţiţi ca georgienii!”, ameninţă ruşii pe românii basarabeni
Liviu Conţac îşi completează lista studiilor şi a realizărilor
Adie o răzmeriţă financiară din partea unor primari
Ţâbuleac vrea finanţare de la Guvern pentru construcţia a 160 locuinţe sociale
SC Urban Serv îşi modernizează sediul pe etape
Calificare în Puşcărie
Botoşănean împuşcat mortal în Italia
Deşi n-au încheiat asigurare, vor să dea statul în judecată
Festivalul Harbuzului la Lunca
Reţeaua cabinetelor medicale şcolare nu va fi dezvoltată
Patronii sunt obligaţi să reducă zgomotul la locul de muncă
Numărul demenţilor este în creştere
În timp ce unii trăiesc din ajutoare, alţii muncesc pe brânci
Lăsaţi fără salarii, asistenţii medicali îşi iau lumea-n cap
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog