Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5690
De la 07 Ianuarie 2003
122891339

Românul şi marfa de firmă

  • 14 May 2009, 23:00
Relativ la problemă, am putea zice: fie criza cât de grea,/ de firmă e marfa mea! Găsim în această expresie, uşor versificată, marea mândrie a românului, a celui care se respectă, demonstrând un comportament european, beneficiind de existenţa anumitor firme din marile capitale ale continentului, adevărat leagăn al civilizaţiei universale. Astfel, românul se poartă mai chipeş, mai pedant, ţinând pasul cu moda, atât de schimbătoare, este drept, şi destul de costisitoare. Românul a învăţat şi s-a adaptat repede zicalei cum că: obrazul subţire cu cheltuială se ţine.
Ofertele de credite pentru nevoi personale sunt no uzanţă a românului modern, ajutându-l la realizarea unui look plăcut, competitiv chiar. Cui atât mai mult cu cât trec mereu hotarele patriei străini ai înfloritoarei lumi occidentale, fiind rost de o relaţie sau mai multe, care să se dovedească purtătoare de fericire. Românul însuşi călătoreşte mult în interiorul unei astfel de lumi şi, negreşit, este animat de voinţa de a lăsa o impresie puternică şi de neuitat.
Prezenţa românului în casele de modă a devenit, în sfârşit, o necesitate, nicidecum un lux, un moft oarecare. Ţara abundă în saloane de înfrumuseţare sigură şi, după gust, cât mai sofisticată, rezultând o imagine nouă, aparte, încât românul se recunoaşte cu greu: ce-a fost şi ce-a ajuns! Este alt om, spiritul înălţării îl animă, aripile i se deschis larg, visele nu i se mai par îndepărtate. Se pun bazele unei lumi noi pe bătrânul meleag românesc.
Nu este uşor, dar cu ajutorul FMI şi al lui Dumnezeu, românul va învinge, mentalitatea de învingător cuprinzându-l tot mai mult. Pe de altă parte, românul s-a ridicat de atâtea ori din propria cenuşă, stârnind admiraţia noroadelor lumii, încât ar fi păcat şi de condamnat să nu o facă şi acum. Resurse are din belşug.
Aidoma Sfântului Gheorghe în lupta cu vicleanul balaur, românul atacă tranşant greaua criză, nelăsând-o să-şi impună supremaţia ei sălbatică şi destructivă. Oricum, nu reuşeşte tot românul, cu atât mai mult cu cât tabloul socio-economic românesc abundă în mari inechităţi, ciolanul cel mare lăfăindu-se doar în gura unora, căci, nu-i aşa, cine poate, oase roade. Celor mai mulţi care, nici ei nu şi-au pierdut întru totul curajul, le rămâne şansa jocului la Loteria Română, atraşi ca un magnet de marele pot şi report. Vechi încă din vremurile comuniste, dictonul acesta rezistă şi acum: Numai cine joacă, poate câştiga.
Lucrurile se leagă bine, românul câştigător putând să se apropie viguros de marfa de firmă şi, mai mult decât atât, să ţină pasul cu ea. Credem în norocul său, îi ţinem pumnii şi, în final, îi urăm tradiţionala: BAFTĂ! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Candidatul comuniştilor pentru Preşedinţie
posibilă inculpată pentru instigare la omor
Partidul Liberal din Moldova nu recunoaşte rezultatul alegerilor
el îl va contesta la CEDO
O mamă pentru nefericita Moldovă
28 mai – Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român
Grup infracţional ce se ocupă cu traficul de persoane şi minori
Pentru cine cântă tulnicele?
Podeţ nou, din tuburi, în zona inundabil㠓Brânzoaie”
Tâlhăriţa amatoare de sex a fost săltată!
Două blonde... gândesc
Horoscop
Contribuie la buna funcţionare a creierului
„Ţara lui Băsescu” – văzută dela Botoşani de Crin Antonescu
Se creionează noi sedii de urgenţă la Ştefăneşti şi Darabani
Europarlamentara Renate Weber dezvăluie secretele de lucru din PE
Parcarea pe concesiunea altuia arde rău la buzunare
Crin Antonescu prevede decesul guvernării PDL – PSD la iarnă
Din iunie, Protecţia Copilului va intra în colaps financiar
Consiliul Judeţean, ţap ispăşitor cu vama de la Rădăuţi Prut
Un anume fel de tochitură
Criză, criză dar sunt ţări europene care vor români la muncă!
Din nou, centrele de permanenţă medicală revin în prim plan
Candidaţii pentru cele două posturi de director la CAS se retrag din cursă
Se strâng semnături de la pacienţi pentru o iniţiativă legislativă
Comentariul comentariilor LXXVII
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog