Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8485
De la 07 Ianuarie 2003
114973113

Românul şi mica vacanţă de Paşti

  • 6 April 2007, 23:00
Aşteptate cu nerăbdare, vacanţele şcolare fac întotdeauna bucuria copiilor şi a tineretului. Mai puţin, deseori, a părinţilor, pentru care grijile devin ceva mai multe, răspunderile şi mai apăsătoare, în condiţiile, mai ales, când sunt departe de cei mici sau tineri, dat fiind locurile lor de muncă în afara ţării. Bunicii, ca bunicii, mai uzaţi, mai neatenţi, mai amnezici, nu întotdeauna într-o condiţie fizică cât de cât acceptabilă. Oricum, actuala mică vacanţă de Paşti este un bun prilej de încărcare a bateriilor cu zburdălnicii şi, totodată, de descătuşare. Zgomotul rolelor va acoperi străzile, cartierele, şi în cazul lor funcţionând spiritul vitezei, în consens cu adrenalina specifică vârstei. Bicicliştii vor prinde, la rându-le, viteză, nemaicontând pe unde, de-s alei de parcuri, trotuare sau carosabile, în lipsa pistelor, deocamdată încă neprioritare pentru edili.
Terenurile de joacă de pe lângă blocuri, puţine şi trunchiate cum au ajuns se vor dovedi neîncăpătoare pentru cei mici, cu sau fără însoţitori, amestecaţi şi cu cei ceva mai mari, aduşi aici de nevoia unui timp pierdut la o ţigară sau un păhărel de vodkă, ştiută fiind precocitatea în materie. Se va încinge şi câte-o harţ㠖 două de la vreo puştoaică râvnită drept companie de către unul sau altul. C-aşa-i la tinereţe românul!
Pe la scrâncioburi va fi învălmăşeala de rigoare, locul militarilor de odinioară, aflaţi în învoire, şi al slujnicuţelor luându-l acum protagonişti noi, mai emancipaţi, liceenii şi gimnaziştii. În final de zi, urmând al nopţii timp, aceloraşi o zbânţuială gen discotecă le va lăsa amintiri de neuitat despre ce a fost mica vacanţă de Paşti, cu riscul de a reîncepe şcoala (cam) obosiţi, dar satisfăcuţi.
Nu trebuie omise din calcul nici drumeţiile la cules de floricele din păduri şi din câmpii, cu contact de iarbă verde, cu ciripit plăcut de păsărici, cu un picnic în jurul unor cutii de conserve şi cutii de bere, debarasate dezinvolt la locul faptei, căci ce inspector de mediu mişună prin preajmă?
Se poate înscrie în agendă şi un pescuit, aşa, pentru verificarea îndemânării şi a efectului râmei, al calităţii momelii, aceasta din urmă fiind importantă nu numai în acest domeniu, altminteri liniştit. Este şi o bună pregătire în vederea unui visat sejur pe litoral, care bate la uşă, guvizii fiind o tentaţie pentru foarte multă lume, pescuirea lor fiind o adevărată probă pescărească.
Cum timpul se anunţă însorit, mica vacanţă de Paşti te poate face fericit şi la o porţie de plajă, cu o primă bronzare mult visată şi trebuitoare organismului tânăr. Vor curge întrebările şi admiraţia celor din jur, din anturaj. Să o primim! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare Prefectura Botoşani
Horoscop
Felicitare CLM şi Primăria Botoşani
Felicitare Serconf
Felicitare Moldopan SA
Felicitare PNL Botoşani
Felicitare PNŢCD Botoşani
Felicitare PLD Botoşani
Şarlatanie avocăţească
Sâmbăta Mare
Sfânta Duminică a Paştelui
Procesiune pentru primirea Luminii la Sfântul Mormânt
Comentariu la comentarii (LXXI)
(Ioan Rotundu)
Reţete pentru drob de miel
Expresii şi citate engleze
Prefectul are bani să racordeze şcolile la termoficare
Călătorii cu Microbuzul se află pe drumul bun
Prefectul vrea puteri sporite asupra şefilor din subordine
Legea nescrisă de la Crucea Roşie
Municipalitatea respiră uşurată
Noi taxe pe spinarea populaţiei
Pericolele publice de pe marginea străzii
Suntem pe locul I la granturile şcolare
Simulare fără elevi şi profesori
Angajatorii nu se preocupă de sănătatea salariaţilor
Acţiuni umanitare desfăşurate de oamenii legii
Peste 800 de pachete de ţigări confiscate
Fără permis de conducere şi beat la volan
Rromii îşi sărbătoresc ziua în prima zi de Paşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă