Terenurile de joacă de pe lângă blocuri, puţine şi trunchiate cum au ajuns se vor dovedi neîncăpătoare pentru cei mici, cu sau fără însoţitori, amestecaţi şi cu cei ceva mai mari, aduşi aici de nevoia unui timp pierdut la o ţigară sau un păhărel de vodkă, ştiută fiind precocitatea în materie. Se va încinge şi câte-o harţă două de la vreo puştoaică râvnită drept companie de către unul sau altul. C-aşa-i la tinereţe românul!
Pe la scrâncioburi va fi învălmăşeala de rigoare, locul militarilor de odinioară, aflaţi în învoire, şi al slujnicuţelor luându-l acum protagonişti noi, mai emancipaţi, liceenii şi gimnaziştii. În final de zi, urmând al nopţii timp, aceloraşi o zbânţuială gen discotecă le va lăsa amintiri de neuitat despre ce a fost mica vacanţă de Paşti, cu riscul de a reîncepe şcoala (cam) obosiţi, dar satisfăcuţi.
Nu trebuie omise din calcul nici drumeţiile la cules de floricele din păduri şi din câmpii, cu contact de iarbă verde, cu ciripit plăcut de păsărici, cu un picnic în jurul unor cutii de conserve şi cutii de bere, debarasate dezinvolt la locul faptei, căci ce inspector de mediu mişună prin preajmă?
Se poate înscrie în agendă şi un pescuit, aşa, pentru verificarea îndemânării şi a efectului râmei, al calităţii momelii, aceasta din urmă fiind importantă nu numai în acest domeniu, altminteri liniştit. Este şi o bună pregătire în vederea unui visat sejur pe litoral, care bate la uşă, guvizii fiind o tentaţie pentru foarte multă lume, pescuirea lor fiind o adevărată probă pescărească.
Cum timpul se anunţă însorit, mica vacanţă de Paşti te poate face fericit şi la o porţie de plajă, cu o primă bronzare mult visată şi trebuitoare organismului tânăr. Vor curge întrebările şi admiraţia celor din jur, din anturaj. Să o primim! (Ionel Bejenaru)