Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4594
De la 07 Ianuarie 2003
104643344

Românul şi nemulţumirile (sale)

  • 20 January 2009, 23:00
Astăzi şi nu numai este greu să opreşti nemulţumirile românului care, pe zi ce trece, se îngroaşă. Vrem, nu vrem. Ele, nemulţumirile, sunt diversificate, încadrându-se în mai toate categoriile: economice, sociale, culturale, aparat birocratic-funcţionăresc, sistem şcolar, fisc, convieţuire ş.a. Dar, ceea ce reprezintă marele of al românilor este senzaţia sa că se adresează la bec, nimeni nu numai că nu este dispus să i le cunoască, darămite să i le rezolve. De multe ori, nici tupeul nu-l ajută. A ţinut în vremuri apuse.
Nemulţumirile românului îi provoacă sau îi agravează stresul, cauzându-i depresii, tentative de suicid sau chiar succes scontat în aşa ceva. Astfel, îi piere pofta de muncă, de viaţă, de orice. Nervii românului devin întinşi la maximum, punându-l mereu pe drumuri, în căutarea dreptăţii. Mai marii vremii eludează problemele românului, prea mărunte pentru ei, pentru a merita osteneală. Întru uitare de necazuri încearcă câte-o duşcă, aşa, spre răcorire şi uitare, că de vindecare nu poate fi vorba. Şi, dacă îi este dat să-l însoţească un „Trandafir de la Moldova”, ceva, ceva, se mai ameliorează situaţia. Fireşte, dacă şi chelneriţa se mişcă frumos şi uşor lasciv. Într-un final, la revenirea acasă, românului i se ridică iarăşi părul măciucă, nici aici atmosfera nefiind atât de propice, optimă. Şi, lucrurile se repetă zi de zi. Apăsătoare stare! Nici un proces de conştiinţă nu este recomandat, riscând să agraveze starea de sănătate (mintală) a românului.
În lumea noastră relativă, românul suferă tot mai mult de grave probleme de sănătate, cauzate de nemulţumirile sale. Vitalitatea, chiar şi virilitatea, întregului neam românesc este pusă în pericol. Fumezi ţigară după ţigară şi constaţi că nu-ţi trece. Unde mai pui că ţi-ai mai limitat consumul, preţul ţigărilor urcând spre înalte culmi.
Nu merge, în nici un caz, nu este nicicum o consolare, folosirea unor expresii de genul: Timpul trece, măi…; timpul le rezolvă pe toate, se vede treaba, nemulţumirile românului rămân şi semnele bune ale Anului Nou 2009 se dovedesc, din start, amăgiri. Vedeţi, mersul înainte nu este deloc uşor ci, de multe ori, însângerat. Dai din coate, scrâşneşti din dinţi, te zbaţi şi constaţi că totul este în van, fără efect imediat şi de perspectivă. Aşa că, tot la o duşcă apelezi, întru calmare. Cât de cât. Dacă ai încerca o terapie Tvterapeutică, nu rezolvi nici prin aceasta nimic. Atât doar, mai înregistrezi o clătire de ochi cu vreo VIP TV. Prea puţin însă, aproape nul. Riscul de a o lua razna este mărit, iminent, tratamentele fiind extrem de costisitoare şi de durată.
De vârf. Guvernanţii ţării asistă la zbuciumul general, declarându-se mulţumiţi că poporul (încă) mai mişcă şi, astfel, se pot autopropune pentru decorare, decoraţie pe care să o poarte cu mândrie! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România stat poliţienesc?
Decorat post mortem cu Steaua României în grad de Mare Cruce
Asta este Rusia pe care o doresc parteneră unii politicieni din România?
Poliţia a reconstituit accidentul în care a fost implicat Grigore Vieru
Inteligenţa românilor - nu doar un mit
Badea Gheorghe şi… America
Horoscop
Obama vs. Băsescu
Vizită de lucru a delegaţiei ucrainene Suceava, la Prefectură
Mecenatul Vioricăi!
20 de botoşăneni au fost tăiaţi de la subvenţii la încălzire
Minoră care şi-a prădat mama
Se întorc botoşănenii cu faţa către Termica?
Are o mare problemă, nu-şi poate vinde...
Dialize în sistem privat, dar pe banii CJAS
Gripa atacă!
Proces până la final
Frigul din clase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă