Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Religie
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21603
De la 07 Ianuarie 2003
83860427

Românul şi picătura de fericire

  • 20 February 2009, 23:00
Ante’ 89, pentru român, picătura de fericire însemna 100 gr. Nechezol, 200 gr. Salam cu soia, un peşte-sabie congelat (bine), o tocană de legume la borcan, jumătate pachet de drojdie, 2 litri de lapte, 1 boţ de halva, 1 pachet de unt şi alte câteva bunătăţi cumpărate la porţie, la raţie. Erau şi români favorizaţi, în cadrul programului pile-cunoştinţe-relaţii (pcr),program în care era prins nun mic segment de populaţie, întru ridicarea nivelului său de trai.
Acum, în procesul construirii societăţii socialiste – pe când una multilateral dezvoltată? –, societatea de consum întrupându-se şi la noi, poporul dă năvală la bunătăţi, prezente peste tot, pe tarabe şi în galantare. Picătura de fericire nu mai este o atât de mare problemă, aducând poporului tot ce vrea muşchii lui.
Parcul auto privat se măreşte pe zi ce trece, vilele mobi8lează majestuos Capitala şi celelalte localităţi de pe suprafaţa ţării, barurile, cazinourile, cafenelele, cluburile gem de popor, de animatoare şi băuturi extrafine, cu care se desfată şi se mândreşte naţiunea, stârnind până şi admiraţia Apusului şi, câteodată, chiar invidia sa. Tineretul este înscris masiv la noianul de facultăţi de stat şi particulare, exprimând vocaţia românului pentru studiu, cu excepţia unei părţi a lui care confundă puşcăriile din ţară cu străinătatea.
Vârsta a treia se relaxează, prin parcuri şi cluburi, în ritm de şah, table sau rummy, frumoase jocuri care o ajută să ducă o bătrâneţe liniştită, să se bucure de picătura de fericire binemeritată. Staţiunile de odihnă şi tratament freamătă de bătrânetul ţării, care a prins munca istovitoare din anii comunismului şi care, iată, acum se bucură de excelente condiţii, în consens cu idealul creşterii duratei de viaţă. Apa rece de izvor de munte, soarele vestitului nostru Litoral, pădurea românească face populaţia vârstei a treia să trăiască o a doua tinereţe. Nicidecum nu este puţin lucru.
Răspândirea vertiginoasă a televiziunii prin cablu permite vizionarea de emisiuni adânc spectaculoase de către români, cu buline şi pătrăţele roşii, nicicând visate cu douăzeci de ani în urmă. Cât progres!…
Dotarea ţării cu serviciul 112 oferă românului o şansă reală, când îi scârţâie oasele sau îi trepidează inima puternic, iar el, românul, se simte apărat şi ocrotit pe deplin. După cum, o picătură de fericire înseamnă şi un câştig la loterie, un ciubuc acătării, o moştenire, un credit baban, un cadou de 8 Martie, un inel de logodnă, un parfum de firmă, un colier, o dedicaţie muzicală, o viză pentru SUA, un post sau o funcţie bune, o pensie consistentă, o nuntă cu bani mulţi, un credit barosan, o amantă sau amant, un tort sau, de ce nu, un răsărit sau asfinţit de soare, o eclipsă de soare sau lună, un scăldat. Dă-ne nouă, Doamne, o picătură de fericire! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Boc creează funcţii de înalţi reprezentanţi ai Guvernului
pentru Basarabia şi românii din afară
Comuniştii de la Chişinău impun SIS-ului metodele KGB-iste
Autonomia maghiară îşi ia avânt la Cluj
Sinodul Mitropolitan de la Cluj îl interpelează pe Băsescu
în problema paşapoartelor biometrice
Depresia - "duşmanul invizibil al Uniunii Europene"
Inundaţiile – cel mai mare risc al botoşănenilor
Comunicat de presă E.ON
Locuitorii cătunului Balta Roşie vor pătrunde, în sfârşit, în mileniul trei
Horoscop
Doar cu proteza… mai poate
Răfuiala femeilor PSD - PC
O vânzare barosană
Masoneria botoşăneană
Pulpă de porc marinată
Conţac a fost demis pentru că a fost slobod la gură faţă de presă
SC Urban Serv se roagă să nu ningă!
Ţâbuleac vrea să resusciteze ATOP-ul
Urmărită internaţional pentru trafic de persoane încarcerată la Botoşani
Deţinuţii îşi vor putea face cumpărături cu cardul
Ţigări contrafăcute descoperite de poliţiştii de frontieră
Dany Ema – dovada că ţepele duc la faliment
Tratamentul infertilităţii va continua să coste
În privinţa pensiilor minime, Boc a minţit din nou
Va creşte plafonul pensiilor nesupuse impozitării?
Din nou au fost uitaţi la leafă
Incendiu de proporţii în Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă