Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ultima oră
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7086
De la 07 Ianuarie 2003
88790491

Românul şi post electoralele

  • 27 November 2007, 23:00
Românul a avut parte recent de două electorale concomitente. Le-a abordat, puţin sau mai mult, cu hotărâre şi vigoare, dincolo de absenteismul constatat, în final. C-aşa-i românul, el ia lucrurile în serios, oricât de hilare ar fi acestea. După război, când mulţi viteji se arată, conform zicalei, încep, firesc, marile analize. Fiecare partid şi partiduţ îşi face autocritica, prezentând scuze cuvenite, lansează promisiuni de viitor, semn al curajului de a merge înainte şi de a face fapte şi mai bune. Poporul ia act de toate acestea, semn că nu e chiar indiferent sau, Doamne fereşte, bătut în cap. El este tot mai mult convins de faptul c㠄apa trece, pietrele rămân”. Chiar că este duios să crezi aşa ceva! Oricum, atâta timp cât ţara este afectată şi lovită de corupţie, când scadenţa duratei sale nu este ferm precizată, cu toată strădania futurologilor neamului, românul se dedică vârtos studiului cauzei şi efectului, tragerii de concluzii. Se observă lucrul acesta şi la nivel de familie, de micro sau macro grup, de şuetă, chestiune care mai face o dată dovada marelui patriotism nativ al românului conlocuitor.
După alegeri, atunci când se numără votanţii, fie luaţi şi ca boboci, mai orice român scrutează viitorul, este purtat de gândul spectrului societăţii româneşti, îşi analizează şansele, în raport cu evoluţiile de pe scena politică.
Nu încape vorba, aşa cum preelectoralul are febra lui, tot aşa şi post electoralul se înscrie în situarea pe poziţii (înaintate?), generând sunete şi zgomote, umane şi atât de fireşti, necesare, indubitabil, în lupta cu duşmanul, cu balaurul din poveste, dacă doriţi.
Recentul post electoral românesc afectează şi dăunează grav multor lideri de partid, încât norodul îşi face mari probleme în privinţa viitoarei lor stări de sănătate fizico-mintală, ceea ce denotă o legătură trainică a acestora cu masa de alegători – susţinători. Românii se tem că viitorul de aur al lor şi al ţării, propovăduit de aceştia, n-ar mai putea avea loc. Îngrijorător fenomen şi posibilitate!
Puneţi-vă în postura Laviniei Şandru, cea care i-a promis lui Gigi Becali un loc de departe pentru ea în conducerea Europei, mizând pe limbile pe care le ştie. Câtă deziluzie, câtă suferinţă şi ciudă… Pentru ea, atât de femeie bătăioasă. Firesc, neamul (său) plânge de durere, are feţele cernite. Aceasta, ca exemplu. După cum, marele tribun, posibil salvator al naţiei, dând piept cu înfrângerea, mai poate să conducă viguros, în viitor, poporul? Sunt întrebări pe care mulţi români europeni deja şi le pun de-a dreptul firesc.
Ei, unde sunt vremurile consensului mare, perfect şi ideal? Cine să le readucă? Românul de astăzi, devenit extrem de atent la fenomen, se vede cutremurat, peste un seism care l-ar afecta natural şi cu urmări scuzabile. Toate acestea încearcă să explice că nicicum post electoral nu este uşor şi de trecut cu vederea. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se va repeta, azi, episodul Zânel?
Ceva nu este în regulă, mă intrigă
Ioan Rotundu
Ţiganii pregătesc Ziua Internaţională a Drepturilor Omului
Rectificare importantă a bugetului CJ
Flutur vrea refacerea Alianţei DA
CNI va finanţa construcţia unei noi săli de sport în Botoşani
Termica mai dă la o parte o problemă gravă
Municipalitatea face primul pas spre Europa
Finanţare pentru reţeaua informatică a administraţiei publice locale
Lăcomia după câştig i-a adus o pagubă de 850 lei
În zona Flămânzi, cetăţenii au votat după cum li s-au format reflexele
Şi-a încercat norocul, dar… fatalitate
Felicia Mihai trebuia suspendată odată cu începerea anchetei
Peste 15 mii de fermieri şi-au umflat suprafeţele agricole
IŞJ va revizui deciziile de restructurare a reţelei şcolare
Andreea şi Petrişor, din nou pe primul loc în Mexic
Amalia, Corina şi Cristian concurează la “Dansez pentru tine”
Predarea preşedinţiei Conferinţei Ministeriale a Francofoniei
Da la om la om
Concurs între filialele de nevăzători
Horoscop
Femeia contrariată
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 29 noiembrie
Consilierii judeţeni au decis soarta Feliciei Mihai
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă