Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20429
De la 07 Ianuarie 2003
87494209

Românul şi precocitatea

  • 29 December 2008, 23:00
Se spune despre unii că semnele ascensiunii lor în diverse ramuri se pot găsi în frageda pruncie. Cu alte cuvinte, acolo, în copilărie, trebuie căutată precocitatea lor, care avea să le decidă decisiv şi temeinic cariera. Fireşte, limita normalului era depăşită negreşit, de aici nefiind decât un pas de copil până la atingerea genialităţii.
Un curriculum vitae bine construit ar trebui să plece tocmai de la aceste orizonturi, căzând pe rolul precocităţii în continuarea personalităţii individului. Orice angajator, cu aplecare la oameni, la cunoaşterea lor, ar trebui să pună preţ pe acest punct din curriculum.
Pot fi invocate multe care ţin de precocitate şi rolul ei. Avem de-a face cu o odraslă ale cărei pozne din copilărie sunt tratate ca manifestări minunate, de excepţie, nemaiîntâlnite la restul lumii, odrasla constituind bijuteria familiei, demnă de respect şi îndeplinirea tuturor poftelor, oricare ar fi ele.
Deja, de la vârstă fragedă, odrasla este privită ca VIP, fiind îndreptăţită să apară pe micul ecran, în pagini de reviste moderne, în concursuri tip miss, în lumea bună şi mare, locală şi naţională.
Admiţând sau nu, o astfel de odraslă poate fi implicată într-o partidă de sex, precoce conform vârstei, pentru unii, dar categorisită firească de către cei dragi, care îi sunt mereu aproape, veghind la viitorul său fericit.
Un act de hoţiue, de unul singur sau în grup, poate fi interpretat ca punerea în valoare a unei bune capacităţi de mişcare, de acţiune, lucru care îi poate servi cum nu se poate mai bine în viaţă, în diferite sectoare (bancar, informatic, literar, politic ş.a.), abilitatea fiind o cerinţă a epocii moderne, acum şi în viitor. Se are în vedere şi procesul globalizării, demarat deja. Sigur, pentru asigurarea precocităţii, nu este suficientă axarea doar pe calităţi genetice, un întreg şi bine gândit sistem putând veni cu o strategie novatoare întru atingerea scopului performant.
Prin anii ’70 – ’80, în SUA erau vreo 40.000 de fetiţe între 10 – 14 ani mame, de-a dreptul. Era urmarea mersului unei societăţi înalt evoluate, mult deasupra celei de-acasă, româneşti. Acum, iată, fenomenul se face cunoscut şi la noi, chiar fără (încă) atingerea acelui atât de înalt stadiu. Este un semn al mersului înainte.
Ei, la noi, la români, se mai menţin factori de stagnare, cum ar fi încadrarea la corupţie de minore, cu toate că fătucile sunt numai bune sau, altfel spus, atât de bune. Gândind la rece, mulţi părinţi le încurajează această de luat în calcul precocitate, pornind de la: atunci, când?; dacă nu cu cel de acum, cu cine?
Favorizarea precocităţii, se vede treaba, a devenit o necesitate românească. Or, de o demografie nouă şi modernă are nevoie societatea! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


După ce i-au tăiat piciorul, medicii l-au declarat om întreg
Horoscop
Declaraţia ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea
la videoconferinţa cu prefecţii
Sărutul lui Boc pe....
Palma moldovenească pe obrazul României
Revelionul, indiferent de situaţia economică, moment de interes maxim pentru români
Despre miniştri şi minunatelor lor făptuiri
Şi-a pierdut virginitatea
Secretara cea isteaţă
Avocatul materialist
Nunta de fier
Intervenţia Primului-ministru Emil Boc la Videoconferinţa cu prefecţii
24 decembrie 2008
Valul falimentelor din retailul european se va propaga şi va lovi şi România
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă