Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21848
De la 07 Ianuarie 2003
84974599

Românul şi propuşii săi (europarlamentari)

  • 15 November 2007, 23:00
Trebuie să recunoaştem, ne confruntăm cu oarece vânzoleală europarlamentară. Este timpul vehiculării de nume, ceva mai abitir decât în zilele ordinare ale anului. Listele de candidaţi îmbină vârstnici cu tineri, cunoscători sau nu de limbi, cea română luându-se totuşi în calcul, spre a nu se raporta încă o discriminare. Limbiştii de pe liste şi-au găsit reprezentare şi în poze color, zâmbind naţiunii, de acolo. Unii, îndrăznim să cugetăm, nu scot limba afară, poate din considerentul de a nu divulga ceva în legătură cu câtă limbă au şi, deci, ştiu. În plus, vin în faţa electoratului cu nume acătării, peste Maricica, Ileana, Marghioala, Floarea. Poate în ideea că şi numele pot decide prezenţa alegătorilor, în caz că sunt mai cu rezonanţă modernă, cosmopolită, europeană. La urma urmei, altfel este să te cheme Marius, Renate, Sulfina, Daciana, Carolina, Gigi.
Românul, cel de rând, preocupat de viaţa sa curgătoare, vede în propuşii europarlamentari nişte dinozauri, care-şi refuză dispariţia şi alinierea în muzeele relicvelor, manifestând interes pentru ciolanul european, că tot este acreditat acest spaţiu ca leagăn al civilizaţiei. Este un motiv în plus pentru ca ei să o tot legene. Pe-a lor.
În condiţiile actuale şi în perspectivă, glasul românilor europarlamentari se va auzi întru înfierarea actelor de agresiune ale italienilor la adresa numeroşilor noştri consângeni trăitori şi lucrători în peninsulă, evident, după instrucţia făcută de Cioroianu, din capul diplomaţiei româneşti. Cu curajul caracteristic, depăşind condiţia politicii struţului, românul poate fi încrezător în victoria sa. Dacă ar fi să ne luăm după spusele unui reputat tehnician de fotbal, bulgarul Stoicikov, bravii mămăligari români ar trebui să repurteze victoria în faţa broscarilor şi macaronarilor italieni, mai demonstrând o dată că românul are şapte vieţi. Vedeţi, ne aşteaptă evenimente tari! Apartenenţa la Ginta latină de pune, într-un fel, pe picior de egalitate, pentru ca, în final, şansele să surâdă ambelor părţi. Tocmai de aceasta trebuie pornit serios şi vijelios la luptă. A câta luptă?…
Proximele alegeri europarlamentare îl vor pune pe român în postura de votant, dezvăluindu-l dârz şi hotărât, luând în mâini soarta Europei noastre dragi, nelăsând-o pradă întâmplării sau jocurilor periculoase. Vremurile lui Ştefan cel Mare şi Sfânt par să reînvie, dând românului şansa să apere încă o dată continentul. Cu bravură şi spre lauda sa de-a pururi.
Harnice precum furnicile, când este vorba de alegeri şi, ca efect, de ciolane, partidele noastre îşi pun la bătaie strategiile lor, un întreg arsenal logistic, colorând localităţile patriei cu chipuri zâmbitoare de politicieni, cu citate din „puţul gândirii”(lor), absolut trebuitoare şi facilitând înţelegerea. Aşa c㠖 „Hai la lupta cea mare!” (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce nu văd sau nu vor să vadă ochii celor de la Mediu
Un nou program cu finanţare europeană între Botoşani şi Herţa
Petre Roman si iubita lui, Silvia Chifiriuc la “Dansez pentru tine”
Guraliuc dă deşteptarea colegilor consilieri
Suntem atractivi pentru că avem vânat
Conţac n-are încredere în chinezi, ci în ucraineni
Secretarii de comune sunt pe drumul bun
Conţac susţine că PSD-ul va lua spuma la Europarlamentarelor
Bogdan Olteanu şi Renate Weber vor fi prezenţi la Botoşani
Furtună se crede discriminat în faţa ţiganilor
Muzicianul Ciprian Ion se întoarce la Botoşani
Eurocontainere noi în cartierele botoşănene
În Botoşani se construieşte mult... dar se dau şi multe amenzi
Activitatea inspectorilor pentru protecţia consumatorilor analizată la Botoşani
Comercianţii botoşăneni luaţi cu asalt de inspectori din alte judeţe
Angajatorii primesc şomeri, dacă beneficiază de subvenţii
Deţinuţii nu vor simţi frigul iernii
Rectificare
Oameni ai nimănui
Ioan Rotundu
Sondaj Naţional ATLE, noiembrie 2007
Horoscop
Preotul microbist
Program TELE'M Botoşani, vineri, 16 noiembrie
V-au majorat pensiile, le daţi votul!
Preţuri competitive pentru soluţii mobile
Doi ofiţeri de poliţie au spart şi brăcuit maşina patronului Diaconiţa
patronul Diaconiţa a fost ameninţat că va fi împuşcatmaiorul Dragoş Holca şi lt. Mitică Aioanei s-au ales cu o plângere penală la Parchetul Militar Iaşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă