Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7673
De la 07 Ianuarie 2003
122579612

Românul şi sinistraţii 2008

  • 7 September 2008, 23:00
Cu voinţa-i oţelită, pusă în slujba defrişării codrilor (de aramă?), a indiferenţei faţă de ape şi cursul lor, românul a generat şi în acest an inundaţii de genul celor care pun bazele unei deloc tradiţii. Aşa că, iau naştere sinistraţi noi, deosebiţi de predecesori, unii necăjiţi, de-a dreptul, alţii, cu gânduri de mai bine şi tertipuri. Oricum, sunt sinistraţii Neamului şi ai Ţării.
Aripa ocrotitoare nu-i ocoleşte, campanii întregi punându-se în mişcare întru protecţia lor şi ridicarea din mâlul provocat de viituri. Curg ajutoare către şi pentru sinistraţii prezentului, deturnate, în (mare) parte către alte destinaţii, românul punând mult preţ pe profilul real şi imediat. Prin aceste locuri ale patriei, pe la noi, marile târguri ale Botoşanilor, Ştefăneştilor, Darabanilor, Dorohoiului sunt pregătite să înghită mult din îmbrăcămintea şi încălţămintea la vrac, ca şi din noianul de aparatură electronică, dăruită de români pentru români, cu acelaşi nefast prilej. Sinistratul îşi face datoria, mai scumpă fiindu-i ziua de astăzi decât cea de mâine. Comerţul intern are, în acest fel, numai de câştigat. Orişicâtuşi. Firesc, şi frăţietatea românească se afirmă totodată, momentele de cumpănă favorizând aspectul.
În ciuda durerilor iscate, nu lipseşte nici voia bună, bodegile şi birturile zonelor afectate gemând de voie bună şi damfuri de ţuică proastă, dar românească, semn că suferinţa poate fi surmontată sau măcar atenuată. Este Neamul Românesc în afirmare şi păşind riguros!
Prezente la faţa locului, cu cuvenita împingere de la centru, organele locale probează odată mai mult în faţa cetăţenilor, potenţialul lor activistic, ataşamentul de elementul local, răsplătind în sinea lor, încrederea electoratului. Sigur, odată în plus, când, în compunerea lui, intră rubedenii dragi şi adânc iubitoare. Ce să mai vorbim: în momente de cumpănă solidaritatea umano-românească este mai presus de orice! Înălţător!
În faţa mormanelor de ajutoare, până şi vigilenţa organelor de ordine devine mai moale, mai atrofiată, că, mde, nu este uşor să lucrezi cu românii şi să le câştigi încrederea! Şi, apoi, anul viitor istoria se repetă, conform mersului ei ciclic.
Dacă de prin beciuri s-au mai salvat butoaiele şi damigenele cu ţuică, este perfect şi sinistratul român poate lua viaţa de la capăt cu alt moral, unul bun. În caz contrar, tot bufetul sătesc este remediul. Se pare că deja s-au pus bazele unei instituţii de protecţie a remediului. Până a prinde viaţă concret, nu este decât un pas mărunt, nu-i aşa?
Optimist, sinistratul român este cu gândul la cele lumeşti şi la sărbătoreşti: Crăciunul, Revelionul semn că viaţa merge înainte. Cum dă Domnul. În cazul de faţă, viitura trece, casele se (mai) duc, dar optimismul şi dragostea de viaţă rămân. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor CLXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Şi-a propus să transforme AlfaLand într-o istorie vie a arhitecturii
un orăşel de vis se naşte sub buza Botoşanilor
De azi, Măruţă se întoarce cu un altfel de… ”Happy Hour”
„Ziua Porţilor Deschise” şi-a închis porţile
Şi-a descărcat nervii pe… geam
Misiune de asigurare a ordinii publice la Vorona
Pompierii voluntari s-au luptat din greu cu vâlvătaia
Program Tele'M Botoşani luni, 8 septembrie
Horoscop
Nefericitul şi specializarea
Supliciile lui Bănică jr.
Realitatea îl contrazice...!
Câştiguri incredibil de mari
Sfânta nesimţire a neamului românesc
Dispreţul cere dispreţ!
Ioan Rotundu
Fonduri nerambursabile de peste 20 de milioane de lei aşteaptă accesare
Părinţi neglijenţi şi copii piromani
Unii asistenţi maternali încă mai uzează de educaţia cu bâta
Probleme pe piaţa muncii botoşănene
Aglomeraţie la corturile „Lunii sănătăţii”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog