Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26278
De la 07 Ianuarie 2003
122911927

Românul şi vedetele televiziunii patriei

  • 12 July 2009, 23:00
Considerăm ca o mare cucerire postdecembristă accesul la reţeaua prin cablu. Astfel, românul poate lua act, nemijlocit aproape, cu vedetele televiziunilor din ultimul timp: cu Elodia, Cioacă, Mariana Moculescu, Mihaela Rădulescu, Monica Columbeanu, Oana Zăvoranu ş.a., într-un proces neîngrădit de cunoaştere a faptelor lor atât de frumoase şi model pentru popor. Fiecare îşi poate forma o opinie, poate suna mai mult sau mai puţin direct, îşi poate aprecia favoriţii sau nu, rămânând cu o convingere că aşa trebuie să arate o democraţie reală şi sănătoasă: democraţia noastră românească.
De la mic la mare, de la copil la babalâc, românul se încruntă sau se amuză pe tema vedetelor ţării, strâns unite în jurul televiziunilor, care mai de care. Poporul ia act şi de amenzile încasate din partea CNA, condamnându-le sau aprobându-le cu bucurie şi entuziasm. Este spectacolul uman şi românesc în acţiune debordantă! Este linia normalităţii noastre, nu-i aşa?
Apoi, fără a le numi telenovele, astfel de emisiuni zăngănitoare chiar există în realitate, bătând produsele de gen, operă a altor producători din alte state. Bune şi ele, nimic de zis.
Televiziunile române au dat grele lovituri lecturii, teatrului, cinematografului, concertelor de muzică simfonică, aproape devenite netrebuitoare şi desuete. Este un adevărat fenomen ceea ce au reuşit cu un minim de efort, fără doar şi poate. Spre binele românului şi propăşirea sa (in)telectuală.
Vedetele televiziunilor ţării fac mult caz de profesionalismul lor, expus în faţa naţiunii prin confruntări deschise, deseori extrem de dure, rod al unor experienţe anterioare şi prezente, unde predomină iubiţi şi iubite de altădată şi de acum, acuzele revărsându-se frenetic, marele public spectator român rămânând cu gura căscată şi având apoi ce comenta a doua zi la şueta de la serviciu sau la cea de acasă, cu vecinii şi vecinele.
Trăirile vedetelor sunt întoarse pe toate părţile şi raportate, măcar în gând, la stilul de viaţă al privitorilor înşişi. Nu se poate spune astfel că nu există un teren fertil în comunicarea umană! Până şi cei mici îşi bagă nasul unde nu fierbe oala, dovedind precocitate în cunoaşterea vieţii de artist, în contrast cu vechile generaţii de şoimi nai patriei şi pionieri. Ce mai progres!
Fireşte, în lumina unor astfel de realităţi româneşti, mulţi români aspiră la statutul de vedetă, rod al reformei în televiziune, mult mai uşor de palpat decât cele care, se zice, trebuie să cuprindă alte domenii, mai importante, după unii.
Tot ce se petrece în domeniul vedetelor TV îl fac pe român atent şi părtaş, om de atitudine. Bravo lui! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Să fi apărut la Botoşani o nouă formă de gripă?
Guvernul pregăteşte impozite speciale pentru cei cu pensii prea mari
Schimbări în rândul directorilor medicali de spitale
Deşi nu are bani, CJAS nu recunoaşte că-i afectată de criza economică
Criză de tehnicieni dentari
Comentariu la Marele Raport
Constantin Conţac
Capra vecinului n-a vrut să moară!
Şi-a dat cu părerea, fără a cunoaşte realităţile din PSD Botoşani
Încă un boschetar a scăpat de calvarul vieţii stradale
Controversatul Rotaru ales liderul tineretului PSD Botoşani
O fetiţă de 1 an şi 2 luni a murit din neatenţia părinţilor
Vama de la Rădăuţi Prut aruncă primăria în stradă
E.ON Gaz Distribuţie investeşte în dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 13 iulie
Gura bate curul, chiar şi la secretara Florica
Nume de bărbat…
E.ON Gaz Distribuţie investeşte în dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale
Dana Rogoz joaca in serialul “State de Romania”
Mai mulţi ţigani bolnavi şi fără venituri solicită primăriei locuri pentru case
Magazie nou㠄preparat㔠dintr-un vechi acoperiş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog