Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23369
De la 07 Ianuarie 2003
104555975

Românul şi viaţa post Paşte 2010

  • 11 April 2010, 23:00
Post Paşti 2010, viaţa românului reintră în normal. Cu afectarea lui de către temuta criză mondială. Spaima spaimelor îi provoacă iarăşi, tensiune, presiune şi durere. Şi, iarăşi, grija zilei de mâine şi de poimâine. Slobodă, în consecinţă, tradiţionale înjurături, la tot pasul. Cum numai românul ştie să o facă.
Antenele lui Felix, aflate în atac deschis la adresa lui Băsescu şi Boc îi ţin hangul, îi înveninează gândul şi sufletul cu spiritul lor distructiv, emanaţie a gândului, sufletului şi atitudinii mogulului. Cine pe cine înşeală? Lanţul protestelor se pune din nou în mişcare, portavocile se şterg de praf şi se fac auzite, românii se agită, ţara se cufundă într-un haos artificial. Ospiciile se aglomerează, dar nu cu cine trebuie. Şi viaţa românului curge. Într-o direcţie greşită?
Mâncarea de Paşti fiind epuizată, românul porneşte iar după mâncare. Căci, orice s-ar spune dilematic, mâncăm ca să trăim sau trăim ca să mâncăm, marea majoritate românească este de partea primei părţi a dilemei, în ciuda analiştilor care tot fac caz pe seama consumului exagerat al românului, confruntat precoce, poate, cu noua realitate dată de acţiunea societăţii de consum. Un consum care, spun medicii, şi de Paşti a generat noian de boli ale organelor interne precum şi recidive ale lor. Includem aici şi acţiunea nefastă a renumitelor şi indispensabilelor băuturi alcoolice, atât de dragi poporului român.
Programele de ieşire din criză nu fac trimitere la sistarea consumului lor, cel puţin până la ieşirea din criză, nici la consumul lor cu eventuală măsură, nici la o raţionalizare a desfacerii, precum jucăriile pentru copii, în vremea cubanezului Fidel. Altele sunt priorităţile identificate de guvernanţi. Ce să-i facem?
Doar în week-end, românul continuă să-şi permită ieşiri la grătare, la iarbă verde, întru descreţirea frunţii sale, iarbă care va creşte odată cu încălzirea, fie şi globală, spre a fi în măsură să asigure şi satisfacerea unor trebuinţe sufleteşti şi morale, de care să se bucure obijduitul român.
Aşa tulburi cum sunt, vremurile, în curgerea lor, nu-l pot lăsa pe român pe dinafară. Nu vedeţi, puzderia de cluburi, mai mult sau mai puţin de fiţe, este ump0lută până la refuz de către români, ca un înşelător semn al bunăstării cu care se confruntă, concomitent cu criza. Este însă un paradox ce ţine de democraţia noastră neaşteptat de originală. Se vede treaba că românul cinstit este totodată şi fraier, aproape la fel ca în trecutul comunist, când: cine-i harnic şi cinstit, ori e prost, ori e tâmpit. Greu se mai face diferenţa!.
Firea explozivă a românului, setea sa de viaţă, verificată de secole, îl fac să gândească, atât cât poate, la viitoarele sărbători care îi stau în faţă, post Paşte 2010, la Zilele Sf. Gheorghe şi 1 Mai, punându-se deja pe întocmit proiecte pentru petrecerea lor cu bine. Baftă! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rezultatele controlului de la Spitalul judeţean nu se cunosc încă
Numărul de şomeri se apropie de cifra fatidică de 13… mii
Asistenţii medicali cu studii superioare vor fi plătiţi la nivel de studii medii
Tunelul lui Munteanu creează din nou probleme Spitalului judeţean
Subprefectul Daniel Moruzi trimis în lupta cu pieţarii
Unii angajaţii ai Primăriei Botoşani freacă menta şi priesc leafă
Centura l-a băgat în copac
Beţia şi volanul
Horoscop
Monstrul este creaţia noastră
Ioan Rotundu
Bacul zilei: Promisiunea judecătorului
Hopa Musteaţă!
A influenţat criza economică numărul naşterilor?
Neacreditarea spitalului judeţean ar fi un dezastru pentru judeţ
susţine dr. Gheorghe Apetroaie, directorul medical al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşanipreşedintele Ţâbuleac este neinformat sau intenţionat prost informatlupta pentru şefie şi funcţii administrative pune în pericol acreditarea spitalului judeţean
Mă aştept la orice măsură şi împotriva mea, în cazul Voicu
Cercetătorii chinezi vor să creeze molecula anti-obezitate
Edu Cer reclamă cumulul ilegal de salarii bugetare din sistemul universitar
sau o diversiune a Guvernului Boc pusă la cale prin aşa zisa intervenţie a societăţii civile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă