Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7790 lei
1 USD = 4.3101 lei


Număr accesări
Astăzi:
7281
De la 07 Ianuarie 2003
73357966

Românul şi vremea ierbarelor şi a insectarelor

  • 24 August 2009, 23:00
Este vacanţa mare şi elevul ascultător de profesor, cu simţ de răspundere, purcede conştiincios la cules de plante şi insecte pentru anul şcolar care urmează, încropindu-şi ierbarele şi insectarele de rigoare şi care i se cer. Scopul nu este doar în sine, ci ţinteşte şi educarea în spiritul dragostei de natură şi mediu, semn al dorinţei de a lăsa societatea românească pe mâini buni. Atunci când va să fie. Remarcabilă atitudine patriotică!
În acest proces notabil, fiecare ţinteşte plante cât mai frumoase şi cât mai rare, spre a crea ierbarului personal o autenticitate reală, în măsură să-i asigure o notă maximă şi să-i confere cel mai frumos statut. Pe fond, şcolarul aleargă după culesul de coada şoricelului, brânza iepurelui, traista ciobanului, rochiţa rândunicii şi, în caz că se poate, după p…ţigăncii şi c…popii, ale căror denumiri nu le redăm în întregime, având în vedere că, pentru unii, sună cam ruşinos, ţinând astfel cont de pudibondismul domniilor lor.
Aceasta, în condiţiile în care tineretul nostru şcolar este avid după expresii neaoşe, directe, mereu ieşindu-le pe gură, fără vreo reţinere. Nu mai contează că se face auzit de părinţi şi educatori!
În privinţa insectarelor, fluturii sunt de departe cei mai preferaţi, putând fi prinşi în cantităţi corespunzătoare, sub atracţia cromaticii lor, care mai de care. Apoi, un fluture cap de mort, odată prins , poate fi interpretat şi ca o aluzie, o doamnă sau domnişoară profesoară putând aprecia în bine efortul şcolarului de a-l felicita pentru fapta sa de bravură. Negreşit, mediul românesc înseamnă o abundenţă de fluturi. Libelule, viespile, caradaştele stau sub incidenţa aceleaşi bravuri a şcolarului prinzător şi decis să aducă ceva nou prin insectarul său. Mult succes!
Luând cu asalt câmpurile, pădurile, munţii şi văile, tineretul român şcolar se integrează în realităţile frumoase ale ţării, o cunoaşte nemijlocit, la faţa locului, astfel decât într-o lectură recomandată pentru vacanţă, dându-ne speranţe că va greşi mai puţin la vreo compunere dată ca subiect la examen, apropiindu-se de ceea ce se cere şi, totodată, de o notă cât mai mare şi frumoasă.
Vedeţi, nimic nu este fără rost, totul se leagă de minune, totul poate fi pus pe un făgaş dorit, chiar în condiţiile relativ grele date de criza care s-a abătut şi acţionează rapace asupra multora, asupra noastră. Să ne bucurăm deschis pentru triumful acţiunii de încropire a ierbarelor şi insectarelor. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Steagul României ars la Seleus de către extremişti sârbi
reacţia deputatului Tudor Pantaru
Biserica Ortodoxa Sârbă instigă la violenţă împotriva românilor
în Timoc şi a Părintelui Boian
Ţigări în valoare de 5200 de lei confiscate în week-end
100 de coşuri de gunoi „bucureştene” vor fi montate, de luni, în Flămânzi
Sfârşitul este aproape
Horoscop
Nemulţumirea lui Boc
La 24 de ani, Daniela face minuni. Sunaţi-o!
Program TELE'M BOTOŞANI, marţi, 25 august
Copil dispărut fără urmă
Optează spre o carieră militară!
Tradiţiile, arta, educaţia sunt valori care nu au graniţe
Cozi la protezele medicale
Neglijenţa îi costă, şi nu bani puţini
Bac cu noroc pentru unii, fără noroc pentru alţii
Pază severă pentru fetele din centrele de plasament
unele dintre ele sunt suspectate de practica prostituţiei
Pază severă pentru fetele din centrele de plasament
unele dintre ele sunt suspectate de practica prostituţiei
Analize gratuite pentru sân şi col uterin pentru femeile din Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă