Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19215
De la 07 Ianuarie 2003
122904864

Românul şi ziua de azi

  • 21 September 2008, 23:00
Pentru mulţi români, importantă este ziua de azi. Pentru unii, şi cea de mâine. Nu degeaba zice poporul: nu lăsa pe mâine ce poţi face azi! O zice în virtutea experienţei şi înţelepciunii sale, de care nimeni nu îl poate acuza. Drept pentru care, ziua de azi trebuie trăită şi, dacă se poate, la maximum. Ocazii se ivesc, urmate pe fapte pe măsură. Asemenea fapte pot face istorie, pot încununa destine sau, mai modest, pot confirma prevederi horoscopice, diferite, evident, de la caz la caz, de la ziar la ziar, de la post Radio sau Tv, de la prezentatoare la prezentatoare. În concepţia românului, ziua de azi nu trebuie trăită degeaba , caz în care ar putea pierde atâtea sau chiar totul. A bifa ceva bun în contul ei dă românului încredere în sine şi o(nouă) apreciere de la Dumnezeu, indiscutabil.
O dragoste la prima vedere trebuie exploatată prompt şi plenar, căci nu se poate şti dacă se iveşte şi a doua oară. Legături mari şi puternice au pornit de la aşa ceva. Nici cu căsătoria de probă nu-i de glumit. Dacă este să dureze şase luni, atât trebuie să dureze! Şansele sunt mult mai mari pentru reuşita în viaţă, onorând scadenţele.
Deseori, cum nu aduce anul cât aduce ziua, românul echilibrat îşi calculează riguros mişcările, mersul picioarelor, utilizarea mâinilor, neexpunându-se riscului de a greşi, valorificând cam tot ce se poate valorifica. Astfel, românul pescar doar azi poate prinde peştele dorit, căci mâine apa bălţii ar putea fi tulbure, nepropice. Românul jucător la loterie doar azi poate depune biletul, norocos şi aducător de fericire, poate, mâine fiind de-a dreptul tardiv, sursă de regrete sincere şi, mai tragic, eterne.
Ziua de azi tinde să acapareze mase tot mai mari de români, care încep să-i înţeleagă rostul din ce în ce mai mult. Ziua de azi poate fi decisivă pentru conceperea unui copil, aducerea unui transport de lemne, o lovitură la bursă, promovarea unui examen sau a unui interviu, o angajare, o cerere în căsătorie, un divorţ, o înmormântare, un câştig în alegeri, o promovare, o închidere de ochi, un păcat ş.a., cu toate ţinând de cele lumeşti, de care românul este ataşat profund şi, ades, cu fidelitate (exemplară). Avantajele zilei de azi sunt enorm de multe, conştientizarea aspectului mai lăsând de dorit, dar semne bune, şi din acest punct de vedere, există doldora, chiar.
Acordând importanţă cuvenită şi cu sinceritate mărită zilei de azi, românul îşi construieşte succesul scontat, înlăturând şovăielile şi greşelile, dacă sunt, din mers şi deschizând cu adevărat ochii, descoperind sau mai descoperind odată calea de urmat. La drum! (Ione Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Iniţiere în actul sexual
Liberalii susţin că se fură din materialele guvernamentale
la Baranca, situaţia este cu totul alta
Medicii stomatologi îşi vor putea cumpăra cabinetele
Fanfara de la Vorona a cântat la Zilele Capitalei
Peremiştii au pus de-o răzmeriţă împotriva lui Vadim
„Expo zoo 2008” la Vorona
Preşedintele Ţâbuleac stă cu ochii pe fondurile europene
Lucrările de investiţii vor trece sub lupa specialiştilor CJ
Pedeliştilor li s-a făcut milă de copiii abuzaţi
ei vor pedepse mai mari pentru asistenţii maternali
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 21 septembrie
Comentariul comentariilor (CLXLVI)
(Ioan Rotundu)
Politicieni de soi... dansând tango
De ce divorţează Mihaela Rădulescu?!
Băsescu, cel mai iubit dintre pământeni… la Baranca
(Ioan Rotundu)
Oamenii lui Patriciu prezenţi, ieri, la Baranca
Drogaţii cu medicamente
Angajaţii ASP se vor rostui cu câte 30.000 RON fiecare
banii îi vor primi de la stat
De prezenţa gândacilor în spital, vinovaţi sunt pacienţii
cel puţin acesta este verdictul dat de ASP
Meteosensibilii au probleme de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog