Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14790
De la 07 Ianuarie 2003
122900439

Românul, canicula şi părul

  • 24 July 2009, 23:00
Domn sau doamnă, june sau jună, poate şi bătrân şi bătrână, pe timp de caniculă, problema părului se pune inerent şi chiar este o problemă. Frizeriile şi raioanele de coafură cu greu mai fac faţă solicitărilor în acest important domeniu. Aceasta, ţinând cont şi de mofturile de rigoare şi nu puţine. În fond, spune-mi cum eşti tuns, ca să-ţi spun cine eşti. Şi, chestiunea nu se discută doar la telefonul mobil. Dacă o aprofundăm, ea ţine şi de sănătatea publică, dincolo de igiena intimă.
Un păr scurt, foarte scurt şi cât mai scurt permite o aerisire mai bună a capului, contribuind la bunul mers al organismului uman. Nu este nicidecum doar o provocare a modei, este o cerinţă a acestor vremuri caniculare care, după unii, pot fi trecute doar cu cei doi litri de apă minerală pe zi, cum recomandă medicii.
Tunsoarea se impune în viaţa românului ca o stringenţă, cu excepţia persanelor chelboase natural, unele atrase de portul perucii, cu toate că trăim într-o lume nouă, fără prejudecăţi. Noţiunea de libertate poate fi extinsă şi la nivelul părului, constrângerile fiind inoportune şi, neîndoielnic, meritând a fi sancţionate de legi.
Au trecut aproape 20 de ani de la vremea când fostul regim te trimetea la tuns chiar pentru o poză copilărească, ca să nu amintim de tulburarea liniştii publice şi viaţă parazitară, cum trăiau chipurile, cei care refuzau dreptul la muncă şi în care partidul vedea un mare pericol pentru societatea socialistă, nicidecum făcând-o în cazul burgheziei roşii, atât de ancorată în mersul ascendent al evoluţiei sale. Asta a fost.
Portul părului scurt în vreme de caniculă poate fi interpretată ca o însuşire corecte a temei de către români şi măcar5 în acest domeniu ei putând oferi un exemplu şi pentru alte popoare şi populaţii. Şi dinamica vieţii lor cunoaşte o bună creştere, făcându-i mai fermecători şi mai interesanţi în ochii lumii.
Apoi, un păr tuns scurt face mai lesnicioasă întreţinerea, inclusiv spălatul, aducând serioase reduceri în consumul de apă, şi aşa restricţionat datorită caniculei. Ce să mai zicem de faptul că şapca, basca, fesul pot sta cuminţi la păstrare şi tratare, în vederea unor vremuri diferite!
Tunsă băieţeşte, fata, poate nu chiar atât de tânără, aduce cu o ştrengăriţă, impresionând mai abitir partea bărbătească, aflată în plin proces de alungare şi combatere a monotoniei. Pe acest fond, desfacerile de prezervative sunt în creştere, indicator de importanţă în stabilirea gradului de sexualitate la români. La urma urmei, un păr corespunzător, la un trup corespunzător! Un vis de aur pentru toţi! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cordoş neagă cu vehemenţă abandonarea PDL-ului şi transferul la PSD
Vestiţi mesageri ai cântecului şi dansului popular vor „incendia” scena din pădurea „Ţiganca”
Patronul Romstal are doar opt clase si un business de peste 500 de milioane EUR
Regimul Voronin în complicitate cu Rusia pregătesc represiune în Basarabia
ce face UE şi NATO?
Din banii furaţi de la basarabeni Oleg Voronin şi-a luat Maybach de 500.000 de euro
„Hiszi a piszi” sau Prost eşti dacă-i crezi
Sex fără simţire
Gelozie
Este tânără şi vrea activitate!
Şi inundat, şi înjunghiat, şi cercetat!
Împuşcat cu o armă cu bile fiindcă a vrut să-şi spele maşina în iaz
Botoşaniul cam la coadă la scris proiecte
Bombă de aviaţie descoperită în albia râului Siret
Inginera informaticiană Dreţcanu ne explică cum stă treaba cu handicapaţii
Decese
Absolvenţii licenţiaţi la Spiru Haret sunt buni doar de suplinitori
Enache, medic la urgenţele stomatologice
Daningenr practică munca la negru
Lapte praf pentru copii, cât să nu moară de foame
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 25 IULIE
Ciupitul de fund
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog