Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3216
De la 07 Ianuarie 2003
122575155
Rovana Plumb şi Zita Gurmai:

"Trebuie să facem mai mult pentru îngrijirea copiilor"

  • 13 March 2009, 23:00
Eurodeputatele social-democrate Rovana Plumb şi Zita Gurmai au declarat vineri că Uniunea Europeană şi statele membre trebuie să facă mai mult pentru îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire a copiilor. Potrivit doamnelor Plumb şi Gurmai, socialiştii europeni vor accelera eforturile UE în domeniu -implementarea mai rapidă a Obiectivelor de la Barcelona-, şi vor continua campania lor "Pe primul loc copii", bucurându-se în acest sens de sprijinul comisarului european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi egalitate de şanse, Vladimir Spidla.

"Investind într-un sistem de îngrijire a copilului, de calitate şi accesibil tuturor, punem pe primul loc copiii, dar beneficiari nu sunt numai aceştia ci şi familiile lor. Este vorba de o investiţie în calitatea vieţii şi în viitorul Europei. Trebuie să facem mai multe mai ales pentru îmbunătăţirea situaţiei copiilor cu vârste de până la trei ani. Nu este vorba de obligarea părinţilor de a lăsa copiii pe seama serviciilor de îngrijire a copiilor, ci de a-i ajuta în acest sens pe adulţii din ce în ce mai copleşiţi de sarcinile de muncă, dacă aceştia o doresc. Multe familiile monoparentale se află în această situaţie, iar copiii pot fi bine îngrijiţi cât părintele este la muncă ", au declarat Plumb şi Gurmai (preşedinta organizaţiei de femei a Partidului Socialiştilor Europeni - PSE / PES).

Comisarul european Vladimir Spidla a declarat, în cadrul plenarei de la Strasbourg din această săptămână, că "majoritatea statelor membre sunt încă departe de a-şi fi îndeplinit obiectivele. Rămân de făcut progrese importante, mai ales pentru copii cu vârste de sub trei ani. În plus, anumite servicii nu sunt disponibile decât cu timp parţial, ceea ce limitează accesul la piaţa muncii a părinţilor".

Obiectivele UE privind îngrijirea copiilor -obiectivele Barcelona- prevăd crearea, până în 2010, a unor facilităţi pentru îngrijirea a cel puţin 90% dintre copiii între 3 ani şi vârsta la care merg la şcoală, precum şi pentru cel puţin 33% dintre copiii de până la 3 ani.

PSD şi PES au lansat, încă din decembrie 2006, Campania „pe primul loc copiii” al cărei scop este mobilizarea guvernelor europene pentru oferirea unei îngrijiri a copiilor de înaltă calitate şi accesibilă tuturor. Campania presupune, pentru România, integrarea în sistemul de servicii sociale accesibile şi de calitate a unui număr de 260.000 de copii cu vârste de până la 3 ani şi crearea a peste 100.000 de locuri de muncă până în anul 2010.

Rovana Plumb a înaintat, în februarie 2009, ministrului muncii, Marian Sârbu, un proiect de lege privind crearea sistemului integrat de îngrijire şi educare a copilului, de la naştere şi până la vârsta de 3 ani.

(Comunicat PSD)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Claudiu Adăscăliţei îşi arată colţii!
Locuinţe sociale la Flămânzi
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, preverificat la Iaşi înaintea depunerii
Horoscop
Românul şi ceasul rău
Reabilitarea termică s-a împiedicat de norme!
Bazin de înot în spatele Băii Centrale
Graficul lucrărilor din Centrul Vechi!
Parcul de Agrement Cornişa va fi început în acest an
Arme deţinute ilegal confiscate de poliţiştii botoşăneni
Ardeleni la hotel
Ciuperci la grătar
Controale în spitale cu echipe mixte, din Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor
Cosmeticele la control
Bolnavi purtaţi pe drumuri pentru medicamente
La procese pentru pensie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog