Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14863
De la 07 Ianuarie 2003
122874930

Rusia: Exercitii militare antiaeriene de amploare in teritoriile disputate

  • 5 March 2015, 23:00
Ministerul Apararii din Rusia anunta joi ca in districtele federale sudice, dar si in regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, precum si in peninsula ucraineana Crimeea, anexata de Moscova in urma cu un an an, au loc ample exercitii militare antiaeriene la care iau parte peste 2.000 de soldati si 500 de articole de armament, relateaza Reuters, citand Interfax.
Ministerul Apararii a adaugat ca exercitiile militare au loc in districtele federale sudice si din nordul Caucazului si se vor desfasura pana pe data de 10 aprilie.
In exercitii vor fi implicate s bazele militare rusesti din Armenia, regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, si regiunea ucraineana Crimeea, anexata de Moscova anul trecut.
Exercitiile militare vor fi probabil percepute de tarile vestice drept un spectacol de forta in contextul deteriorarii relatiilor intre Rusia si Occident pe fondul crizei ucrainene.
Ucraina si Occidentul acuza Rusia de organizarea unui atac separatist in estul Ucrainei cu proprii sale trupe si arment. Rusia a negat in mod repetat aceste acuzatii.
La o conferinta de presa desfasurata la Moscova, pe un subiect fara legatura cu exercitiile militare, ministrul adjunct rus al Apararii Anatoli Antonov a aratat c activitatile NATO de la frontierele Rusiei au depasit cu mult orice actiune a armatei ruse.
"Statele NATO folosesc situatia din sud-estul Ucrainei drept scuza pentru a se apropia de granitele Rusiei", a declarat Antonov, citat de Interfax.
Mai multe nave militare NATO au ajuns miercuri in Marea Neagra, unde vor participa la exercitii cu Fortele navale din Romania, Bulgaria si Turcia.
12.000 de soldati rusi in Ucraina
Estimarile armatei americane arata ca Federatia Rusa sprijina trupele separatiste din estul Ucrainei cu circa 12.000 de soldati. Suma e compusa dintr-un mix de trupe combatante, consilieri militari si personal care sa opereze armamentul sofisticat venit de peste granita. Dincolo de frontiera, Moscova are pregatiti alti 50.000 de militari, iar in Crimeea mai sunt 29.000.
In peninsula anexata cu incalcarea dreptului international, Federatia Rusa are dreptul, conform acordurilor anterioare, sa stationeze cel mult 25.000 de soldati, a explicat comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, citat de FAZ cu ocazia unei vizite efectuate, luni, la Berlin.
Hodges a dezvlauit si dovezi concrete ale implicarii directe a Rusiei in conflictul din estul Ucrainei. El a explicat cum doua drone de supraveghere ale OSCE au fost doborate cu echipamente de bruiaj electronic. „Asa ceva nu se realizeaza cu echipament construit in subsolul unei case”, a spus generalul american. „Astfel de capacitati de razboi electronic se afla numai la dispozitia armatelor sofisticate si asta folosesc trupele rusesti atunci cand, probabil, o drona urmeaza sa le detecteze pozitiile”.
Aceeasi apreciere a facut generalul Hodges si despre artileria si sistemele de rachete prezente in teritoriul controlat de separatisti. "Toate vin din Rusia", a spus oficialul. Nici Germania nu a scapat insa de criticile comandantului american. "E inacceptabil ca un stat NATO sa aiba avioane si elicoptere care sa nu poata zbura", a declarat Hodges in legatura cu recentele scandaluri in care a fost implicata armata Germaniei. "Decidentii politici trebuie sa se intrebe ce fel de armata isi doresc", a conchis americanul.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Insomnia vecinului
Reţeta zilei: Piure de spanac
Horoscopul zilei
O profesoara de Matematica solicita CNA sa retraga recomandarea data campaniei pentru inscrierea la ora de Religie
Mesajul este fals si manipulator
Polonia: Este in interesul Europei sa intareasca si sa inarmeze armata ucraineana
Articol straniu impotriva DNA si impotriva luptei cu coruptia, publicat in pagina de opinii a New York Times
O fosila veche de 2,8 milioane de ani schimba modul in care privim evolutia speciei umane
Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, audiata in calitate de martor la DNA Ploiesti
Sunt soacra, nu consilier
Un furt de robinete din viitorul sediu al spionajului extern german a provocat pagube de milioane de euro
Un muzeu din Suedia foloseste cersetori din Romania pe post de recuzita
Saracia a venit atat de aproape. M-a deranjat
Danemarca ar putea introduce studiul filmelor porno in scolile publice
Comisia de Cod electoral a finalizat proiectul legii alegerilor locale
Botoşani/Darabani: Capul afacerii a fost Gheorghe Burlacu, fostul primar. Penal răspund subalternii asociaţi
Soluţie poliţistă antisocială şi batjocoritoare
Ioan Rotundu
Skoda Fabia radiată din circulaţie depistată la Stânca
Palatul Copiilor Botoşani: Spectacolul omagial “Zâmbet pentru suflet”
Rusia si Italia au convenit infiintarea unui fond de investitii de 1 miliard de dolari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog