Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24993
De la 07 Ianuarie 2003
122910642

Rusia continuă provocările în sudul Ucrainei.Provocări TERORISTE la Odessa

  • 23 April 2014, 23:00
Un grup de necunoscuți au aruncat un cokatil Molotov" într-unul dintre magazinele rețelei "Cialipo", din Odessa. Atacul a avut loc în noapte de 20 spre spre 21 aprilie. Potrivit trassae95.com, înregistrarea video în care apar atacatorii a fost distribuită pe contul unui grup de pe o rețea de socializare a activiștilor pro-ruși, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
Atacul a fost explicat prin faptul că această rețea de magazine ar fi finanțat acțiunile Euromaidanului. Administratorii grupului au deschis un forum în care discută eventualele locații care ar mai putea fi ținta unor astfel de acțiuni. Deschide.md amintește că activiștii pro-ruși au început să instaleze puncte de control în suburbiile Odesei "pentru pacea și liniștea locuitorilor orașului", după cum susțin membrii "Narodnaya Drujina", gruparea care a inițiat acțiunile. Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor "antiteroriste" în regiunile separatiste estice. Un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de miliţiii separatiste proruse, anunţă autorităţile de la Kiev, precizând că aeronava a reuşit să aterizeze în siguranţă.
"Am ordonat serviciilor de securitate reluarea operaţiunilor antiteroriste, în scopul apărării cetăţenilor ucraineni care trăiesc în estul ţării", a declarat Turcninov. Statele Unite au decis trimiterea a aproximativ 600 de militari americani în Polonia şi în ţările baltice, pentru exerciţii militare menite să demonstreze solidaritatea ţărilor NATO în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei ucrainene.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Norocul blondei
Reţeta zilei: Mici tradiţionali după o reţetă din 1920
Senatul adopta tacit o ordonanţă de urgenţă privind plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale
Victor Ponta: Am găsit 70 de taxe pe care le-am putea scoate într-o singură zi
Cod galben şi cod portocaliu de inundaţii in 11 bazine hidrografice
Tayyip Erdogan devine primul înalt oficial turc ce transmite condoleanţe urmaşilor armenilor masacraţi de otomani acum un secol
Serghei Lavrov ameninţă că Rusia va reacţiona "la fel ca în Georgia în 2008"
dacă îi sunt atacate interesele în Ucraina
Traian Băsescu: Daniel Morar se încadrează în portretul-robot pe care l-am făcut pentru un viitor preşedinte al României
Pui la grill pentru voturi. Deputatul PMP Florin Popescu, învinuit intr-un dosar DNA
procurorii cer încuviinţarea arestării preventive
Cel mai "negru" scenariu pentru România dacă UE va aplica Rusiei sancţiuni economice dure
Botoşani: Secvenţe inedite de la sărbătoarea Sf. Gheorghe, Patronul spiritual al oraşului
Ioan Rotundu
Sf. Gheorghe a ucis balaurul, nu şi minciuna
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog