Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12286
De la 07 Ianuarie 2003
122872353

Rusia va desfiinţa 3 depozite cu muniţie din Republica Moldova

  • 1 April 2011, 23:00
Rusia a declarat ca este gata sa dezafecteze trei depozite mari cu munitie ramase in Republica Moldova din timpul Razboiului Rece. Analistii politici apreciaza ca anuntul facut de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, reprezinta un pas extrem de important in solutionarea conflictului din Transnistria si crestere sansele Republicii Moldova de aderare la UE in viitor.
Conflictul din Transnistria si implicarea Rusiei in zona a reprezentat unul din punctele principale de pe agenda de discutii a vicepresedintele american Joe Biden cu ocazia vizitei facute la inceputul lui martie in Rusia si Moldova.
"Aceasta este o adevarata realizare," a declart un diplomat UE pentru EUobserver.
Lavrov a facut declaratia despre desfiintarea celor trei depozite de munitie situate in Transnistria in timpul discutiilor cu ministrul de externe al Republicii Moldova Iurie Leanca, la Moscova. Cu trupe rusesti pe teritoriul sau, R. Moldova nu ar avea nicio sansa de integrare in UE, spun analistii.
"Noi avem in vedere acelasi scop final: un statut special pentru zona Nistru in cadrul integritatii teritoriale a Republicii Moldova, un stat cu neutralitate constitutionala, ca o contributie substantiala la crearea unei noi arhitecturi de securitate pe continentul european," a spus ministrul rus, potrivit agentiei de stiri Itar-Tass.
"Desigur, partile ar trebui sa se puna de acord asupra acestui fapt, mai presus de toate, pe baza de egalitate si respect reciproc, asa cum se cuvine pentru negocierea situatiei", a adaugat el, cu privire la necesitatea ca liderii rebeli din Transnistria sa negocieze un acord cu Chisinaul.
Declaratia lui Lavrov survine dupa o intalnire avuta cu diplomatii UE la Moscova in si-a reiterat afirmatiile ca Rusia vrea sa inceapa negocieri formale cu Transnistria pentru solutionare conflictelor, in asa-numitul format 5 +2.
Grupul 5 +2 - OSCE, Republica Moldova, Transnistria, Ucraina, Rusia si in calitate de observatori UE si SUA - ar urma sa-si reia discutiile in iunie la Viena.
Joe Biden: Suntem pentru pastrarea suveranitatii si integritatii Republicii Moldova. Viitorul vostru este cu Europa.
Vicepresedintele american Joe Biden a vizitat pe 11 martie Republica Moldova, pe agenda de discutii un punct important reprezentandu-l conflictul cu Transnistria.
Acesta a declarat ca Statele Unite vor sustine orice rezolvare a conflictului transnistrean care presupune pastrarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova.
"Intr-o vizita de sapte ore in republica ex-sovietica, unul dintre statele cele mai sarace din Europa, Biden si-a si-a exprimat sprijinul pentru cursul tarii catre integrare europeana si s cerut de asemenea eforturi reinnoite pentru a pune capat traficului de fiinte umane. Sute de femei tinere din Moldova au fost fortate sa se prostitueze dupa ce a fost pacalit de catre traficanti in pleaca in strainatate", potrivit Reuters. de Ionut Baias
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Bulă şi negresa
Au fost reluate lucrările la principalul pod din comuna Lunca
Caricatura zilei
Rezervele valutare ale BNR au urcat la 32,7 miliarde de euro
la ce e bună rezerva BNR şi la ce nu se poate utiliza
Botoşăneanca Turcan susţine plafonarea salariilor la profesori
Dan Diaconescu a rămas fără partid
Mandat de arestare emis pe numele celui mai bogat om de afaceri din Alba
Codul Muncii a fost publicat in Monitorul Oficial.
Vezi principalele modificări care vor intra în vigoare la 1 mai
100 de milioane de dolari pentru o casă în California
Masacru la un Birou ONU din Afganistan
Singurul sanatoriu TBC din judeţ a fost desfiinţat
Profesorii botoşăneni nu renunţă la salariile lor majorate
Spitalul din Truşeşti a dispărut de pe lista căminelor de bătrâni
Doina Melinte a supervizat alegerile în PDL Botoşani
Paul Onişa se delimitează de USL
Ţurcanu susţine că precetul este părtinitor
PDL este acuzat de hărţuirea aleşilor liberali
Urban Serv Botoşani - spot publicitar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog