Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2747
De la 07 Ianuarie 2003
108772166

Ruşinica Alinuţei

  • Ioan Rotundu
  • 15 February 2015, 23:00
Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL alături de democrat-liberalul Vasile Blaga, a anunţat ieri că partidul pe care-l conduce este adânc ruşinat de ceea ce s-a întâmplat în Senatul României în ziua de joi, 12 februarie a.c.
Şi ce s-a întâmplat în această zi calendaristică de iarnă atât de ruşinos că liberala Alinuţa nu mai poate scoate capul în lumea politică şi să se pregătească de preluarea guvernării? Păi, ce să se întâmple, s-a întâmplat o minune creştin ortodoxă. Adânc credinciosul ortodox de sorginte armeană pe a cărui buletin de identitate scrie Vasrujan Vosganian, căruia DIICOT-ul i-a cerut ridicarea imunităţii, s-a rugat la Dumnezeu cu atâta foc şi viclenie milostivă că l-a convins pe Moşul să-i manipuleze pe ceilalţi senatori şi să nu voteze cum vor muşchii celor de la DIICOT.
Senatorii nu i-au ridicat imunitatea milostivului Vosganian fiind adânc emoţionaţi de discursul acestuia prin care le-a spus, cu lacrimi în ochi, că a fost la un pas de a primi Premiul Nobel pentru Literatură şi chiar dacă nu l-a primit este o cinste pentru România că are un aşa cetăţean valoros şi că n-ar fi drept ca o astfel de valoare umană de rang internaţional să ajungă după gratii.
Numai că prin bunătatea lor faţă de colegul râvnit de procurorii DIICOT de a nu-i ridica imunitatea, senatorii au stârnit mânia celor din Uniunea Europeană. Încercând să mai salveze, dacă se mai poate salva ceva din onoarea Senatului României şi a PNL-ului, copreşedinta Alina Gorghiu i-a cerut milostivului Vosganian demisia din partid. Bucuros că scapă numai cu o amărâtă de demisie care în fond nu schimbă cu nimic votul colegilor, Vosganian s-a lepădat de PNL, însă a continuat să dea cu tifla procurorilor care nu-l pot urca în dubă din cauza imunităţii.
Dar să revenim niţel la Alinuţa. Spunea liberala că partidul nu poate suporta o astfel de ruşine, adică să păstreze în rândurile sale un posibil vinovat de corupţie. Aşa ceva ar da prost la imaginea partidului.
Naţi-o frântă, că ţi-am dres-o! Ar spune hâtrul bătrân moş Gheorghe de la Pocreaca în înţelepciunea lui populară înţepătoare, adică plină de ironie. Cu Vosganian, numai suspectat de acte de corupţie, Alinuţei şi PNL-ului le este ruşine. Dar cu condamnaţii penali de la Botoşani, deputatul Verginel Gireadă şi preşedintele PNL Florin Ţurcanu nu-i este ruşine? Pe ăştia de ce-i ţine în partid?
Este limpede că Alinuţa a încercat o manipulare de imagine în favoarea PNL sacrificându-l pe Vosganian care, oricum, mai devreme sau mai tâârziu tot va ajunge pe mâna procurorilor. L-a sacrificat pentru că a izbucnit un scandal naţional şi internaţional care a afectat grav credibilitatea Senatului României de a mai lupta împotriva corupţiei.
Dacă Alinuţa ţine cu adevărat la imaginea partidului, la a-i convinge pe români că PNL-ul este un partid capabil să guverneze ţara, atunci să curăţi partidul de toate lichelele infracţionale, de toţi cei compromişi prin diverse acte de de corupţie şi să ne demonstreze că într-adevăr PNL-ul este cu totul altfel decât actualul PSD.
Să înceapă această curăţenie de primăvară în partid cu organizaţia judeţeană de la Botoşani şi atunci îi vom privi pe liberali cu mai multă încredere.
Însă tare mi-e teamă că ruşinica Alinuţei Gorghiu este una de faţadă, ipocrită, menită să ne manipuleze opţiunile politice.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fuziunea filialelor PNL si PDL s-a facut sub presiune si ilegal
Sebastian Ghita, cel bântuit de spioni, vrea ministru al Comunicatiilor
Sebastian Ghita raspunde acuzatiilor Elenei Udrea
Nu a venit niciun ban de la Dorin Cocos sau de la vreo firma a dansului la Romania TV
Analiza investitiilor austriece in Estul Europei: Petrom a fost un chilipir
Ministrul Câmpeanu, un mincinos inabil
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei
Corina Cretu: E important ca Romania sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie
Bancul zilei: Şmecherul şi inginera de sistem
Reţeta zilei: Pârjoale marinate
Botoşani: Primarul care a rescris istoria postdecembristă a Darabaniului
Lumea lu' Rotundu: Reconstituirea
Adevăratul contabil al păcatelor noastre nu-i Sf. Petru
Ioan Rotundu
Botoşani: Noile aventuri financiare ale baronului de Văculeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă