Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38420
De la 07 Ianuarie 2003
108575061

S-a declanşat prigoana: Patroni cercetaţi penal

  • ei n-au avut bani să-şi achite datoriile la Fisc
  • 23 January 2013, 23:00
Mai mulţi administratori de societăţi comerciale din municipiul Botoşani sunt cercetaţi de procurori după ce nu şi-au achitat datoriile către bugetul de stat. La propunerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a fraudelor , Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane.
Printre aceştia sunt şi Lica L., de 54 ani şi Ionuţ L, de 32 ani, din Botoşani, asociaţi şi administratori ai unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare în totalitate de către plătitorii obligaţiilor fiscale a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, constând în aceea că, în perioada februarie 2009- iulie 2010, au reţinut şi nu au virat obligaţiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadenţă, în sumă totală de 18.425 lei.
Şi Valeria C., de 40 ani, din Botoşani, este cercetată pentru aceeaşi infracţiune după ce în calitate de administrator la o societate comercială, în perioada august 2008–august 2012, a reţinut şi nu a virat obligaţiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadenţă, în sumă totală de 18.487 lei.
Cu dosar penal s-a ales şi Beniamin P., de 32 ani, din Botoşani, administrator al unei societăţi comerciale, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare în totalitate de către plătitorii obligaţiilor fiscale a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, constând în aceea că în perioada iunie 2011–mai 2012, a reţinut şi nu a virat obligaţiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadenţă, în sumă totală de 27.732 lei.
Tot pentru aceleaşi fapte va fi cercetat şi Alexandru O., de 27 ani, din Botoşani, administrator al unei societăţi comerciale, anchetatorii stabilind că în perioada septembrie 2006-iunie 2012, a reţinut şi nu a virat obligaţiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadenţă, în sumă totală de 8.366 lei. Potrivit anchetatorilor prejudiciul cauzat de cei menţionaţi mai sus bugetului general consolidat al statului urmează a fi asigurat prin sechestru penal aplicat asupra bunurilor deţinute de învinuiţi.
De menţionat că toate companiile de stat au reţinut la sursă şi n-au virat banii la buget în sume de sute de milioane de euro. Nici un manager sau administrator de companie de stat nu este cercetat penal.
(Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Peşte la grătar cu sos de lămâie
Bancul zilei: Lecţie de educaţie civică
După primăvara din ianuarie, vin ninsori şi gerul
vineri va ninge în aproape toată ţara
Chiţoiu se laudă că începe lupta cu evaziunea fiscală
el zice că va recupera integral prejudiciile
Fără o reformă a UE, Marea Britanie se îndreaptă către ieşire
Circ fără pâine
Ioan Rotundu
Bani din afaceri pe seama lui Dumnezeu
Ioan Rotundu
Ţurcanu este judecat de Tribunalul Botoşani pentru infracţiunea de fals
Muncitorul căzut în fântână nu lucra cu forme legale
Vicele Cosmin Andrei la volanul Primăriei Botoşani
Primăria Botoşani va majora taxele şi impozitele locale la maximum
promisiunea lui Portariuc din campania electorală irealizabilă
Reuniune a Comandamentului de iarnă la Prefectura Botoşani
Diferenţa de acciză pentru motorină poate fi solicitată până la 31 ianuarie
IŞJ: Posturi de cadre didactice la şcolile comasate, în pericol
Plata utilităţilor la Judeţean, acoperită doar parţial
O nouă amânare a deschiderii depozitului ecologic de la Stăuceni
Şlincu încă nu-i director dar îşi stabileşte strategia de lucru
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă