Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30378
De la 07 Ianuarie 2003
101867788
S-a împlinit o dorinţă veche de peste 50 de ani

Noi progrese în privinţa drumurilor judeţene

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2022, 21:41
Săptămâna ce tocmai a trecut am revăzut din nou în principalele lucrări la drumurile judeţene administrate de către Consiliul Judeţean Botoşani prin Secţia de Drumuri şi Poduri Botoşani. Două sunt lucrările aflate în plină execuţie care sunt ş cele mai importante şi costisitoare pentru judeţul nostru. Este vorba de segmentul drumului judeţean Botoşani – Roma – Vorniceni şi cel Dorohoi – Dumeni – Darabani.
Lucrările la aceste două drumuri sunt aşteptate de botoşăneni de peste 30 de ani, timp în care toţi cei care au stat pe scaunul de preşedinte al CJ au promis modernizarea lor.
Se pare că actualul preşedinte preşedinte al CJ, socialista Doina Federovici a fost cea menită să-şi spună semnătura pe finalizarea acestor lucrări. Segmentul de drum din zona localităţii Dumeni a necesitat lucrări de stabilizare a terenului, lucrări a căror costuri s-au ridicat la zeci de milioane de lei. Începute spre toamna anului trecut, lucrările de stabilizare a terenului s-au finalizat şi urmează doar turnarea covorului de asfalt pe cei circa 3 km cât ţine panta (foto 1).
La segmentul Nicşeni, la intrarea în iarnă se avansase cu stabilizarea terenului destul de mult, fiind turnat betonul în trepte, o soluţie tehnică modernă menită să să stabilizeze terenul (foto 2). Acum, deja se pregăteşte terenul pentru turnat covorul de asfalt, ceea ce conduce la concluzia că lucrarea se va finaliza până la mijlocul verii.
Surpriza cea mare a fost să constat că şi segmentul de drum judeţean Dângeni – Mihălăşeni am fost asfaltat, împlinindu-se astfel o dorinţă veche de peste 50 de ani a locuitorilor satelor Dângeni - Pădureni şi Mihălăşeni de a avea drum asfaltat direct către Botoşani (foto3) .
Urmează să trec în revistă ş cele două mari lucrări la drumurile naţionale Botoşani – Ştefăneşti şi Botoşani – Tg. Frumos.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 9- 15.05.022
Bancul săptămânii: Ranchiună conjugală
Ce stă în spatele percheziţiei DNA de la Sectorul PF Rădăuţi Prut
Ioan Rotundu
Simbolul suprem al ţării umilit de etnicii maghiari pe banii românilor
Ioan Rotundu
Cât de mizerabil puteţi face, moral şi profesional, învăţământul liceal din Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Când se va putea vizita din nou „Lacul Eminescu”?
Primăria Mihai Eminescu reia Festivalul „Floare albastră”
De ce au devenit interesaţi procurorii DNA de Minai Ţurcanu?
Dosarul zilei: Va rezista Ucraina invaziiei ruseşti?
În cazul Ţurcanu, a executat DNA un ordin politic al PSD?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă