Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Mondene
Publicitate
Pamflet
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3381
De la 07 Ianuarie 2003
90610650

S-a plătit trădarea intereselor româneşti?

  • Bani maghiari pentru PNL şi PSD în anul 2007
  • 1 July 2009, 23:00
Două fundaţii maghiare din Cluj-Napoca, fundaţia Claudiopolis şi asociaţia Progress, au donat în 2007 şi 2008 peste 200.000 de lei către PNL şi PSD, cu toate că aceste asociaţii primesc regulat finanţări din partea bugetului local din Cluj, scrie George Bara de la www.napocanews.ro , preluat de Romanian Global News.
Astfel, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial privind Cuantumul total al sumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice, Partidul Naţional Liberal a primit donaţii atât din partea unor asociaţii maghiare din Cluj-Napoca, din partea a zeci de firme ale căror administratori sunt de etnie maghiară, dar şi din partea a mai multor politicieni UDMR.
Dintre acestea asociaţii se remarcă fundaţia Claudiopolis, a cărei preşedinte este Laszlo Attila, preşedintele UDMR Cluj şi viceprimarul municipiului. Această fundaţie a donat în anul 2007 peste 13.000 de lei către PNL, cu toate că între timp această fundaţie a solicitat şi a primit tot 13.000 de lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru organizarea de evenimente culturale. Fundaţia Progress, al cărei fondator este fostul ministru UDMR Nagy Zsolt, a donat în acelaşi an 15.000 de lei către PNL.
Donaţii din partea asociaţiilor maghiare s-au făcut şi către PSD, însă sumele sunt mult mai mari. Claudiopolis a donat în anul 2008 150.000 de lei către social- democraţi, adică peste 35.000 de euro! Tot către Partidul Social Democrat s-au făcut donaţii din partea unor firme din Cluj-Napoca deţinute de cetăţeni de etnie maghiară: Sc Amera Group Srl l, SC Bendkoop Fasteness Impexp Srl , Sc Dennver Comimpex Srl, Sc Bartha Comimpex , Sc Fantastic Intermed Srl, Sc Tc Print Srl, Sc Technic Glass Srl, dar şi 27.000 de lei din partea aceleiaşi fundaţii udemeriste Progress.
Însă, în mod curios, donaţii către PNL au fost făcute nominal chiar de către politicieni de frunte ai UDMR. Astfel, Attila Verestoy a donat în repetate rânduri sume către liberali, cuantumul lor atingând 22.000 de lei, echivalentul a 5000 de euro. Donaţii au mai făcut şi Iuliu Winkler, Toro T. Tibor, Boros Janos, Csoma Botond, Laszlo Attila şi Mate Andras, toţi politicieni ai UDMR din Cluj-Napoca.
Social-democraţii clujeni nu s-au sfiit însă să facă donaţii chiar Partidului Naţional Liberal. PSD-iştii Ioan Rus, Puşcaş Vasile şi Soporan Vasile au făcut în anul 2007 donaţii de 20.000 de lei către PNL. Aceste donaţii au fost făcute în timpul guvernării PNL-UDMR, cel mai probabil liberalii fiind "ajutaţi" financiar de către colegii lor maghiari de alianţă şi cu toate că reprezentanţii PSD au declarat în repetate rânduri că nu susţin această alianţă, după cum erau acuzaţi de către conducerea PDL, transferul acestor sume de bani în vistieriile partidelor dovedesc contrariul.
Fundaţia Progress din Cluj-Napoca este încă cercetată de către DNA, fiind suspectată că transferă importante sume de bani către unele partide politice din România, bani a căror provenienţă este neclară. Dar cel mai frapant amănunt este donaţia uriaşă de 150.000 de lei făcută către PSD de către fundaţia Claudiopolis a viceprimarului Laszlo Attila, mai ales în condiţiile în care această asociaţie primeşte finanţări din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Criză de comisari la Garda de Mediu Botoşani
noul şef îi fereşte de ispite pe angajaţii din subordine
Au şi botoşănenii „Săgeata albastră”!
Contestaţiile strică socotelile autorităţilor şi ale firmei Tehnic Asist
Românul şi concertele
Marginalii la un amplu program de manifestări culturale "Ştefan Luchian"
Capra cu trei iezi
Ministerul Educaţiei preconizează noi modificări în sistemul de examinare
Directorii de spitale au zilele numărate
Beleaua cu tichetele de sănătate pică tot pe cei care muncesc
cel puţin aşa a decis ministerul Sănătăţiinoul bir este cu 50% mai mare decât cel actual şi se adaugă la cel vechi
Încercările de copiat la Bac n-au leac deocamdată
Filarmoniştii botoşăneni ar cânta şi la ţară, dar nu au scaune
Accidentat de către un atelaj hipo scăpat de sub control
D-le Pogea, dar pentru boii care plătesc la zi datoriile la stat, ce daţi ?
Comuniştii au început deja fraudarea alegerilor din iulie
utilizând televiziunile Moldova1,N4 si NIT
Părintele Băsescu exorcizează demonii civici
A fost realizată cea mai completă hartă a Pământului
Antrenament politic
Pe cine îl doare în pix pentru Memorialul Ipoteşti ?
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 2 iulie
Joaca lui Blaga si Videanu cu micutul Boc
Spectacol: „ Apus de Soare “
de BARBU ŞTEFĂNESCU DELAVRANCEA
Magda Pălimariu, vacanţă all’italiano la început de vară
Casierii comune E.ON în judeţul Botoşani pentru plata facturilor de gaze şi electricitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă