Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
25913
De la 07 Ianuarie 2003
77570958
S-au făcut cărţile la PD-L,

Mihai Ţâbuleac se va bate, în alegeri, încă o dată cu Conţac

  • 4 April 2008, 23:00
Coordonatorul special al PD-L Botoşani, Cătălin Flutur a anunţat ieri că listele de candidaţi pentru Consiliile Locale, Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ au fost definitivate în proporţie de 92 la sută. Listele vor fi făcute cunoscute în momentul în care vor fi depuse la Biroul Electoral de Circumscripţie, data limită de depunere fiind 22 aprilie.
Pe lista candidaţilor la Consiliul Judeţean Botoşani se vor regăsi Rodica Huţuleac şi Cristian Achiţei, actuali consilieri judeţeni, cât şi deputatul Cătălin Buhăianu şi doctorul Valerian Andrieş. Pe aceeaşi listă se va afla şi actualul primar, Cătălin Flutur, care va candida pentru încă un mandat la Primăria municipiului Botoşani, dar şi pe lista CJ, fiindcă legea îi permite acest lucru. Referitor la Consiliul Municipal, pe listă sunt evidenţiaţi ca şi candidaţi siguri actualul viceprimar, Florin Ghiorghiţă, dar şi oameni din domeniul afacerilor care nu au mai făcut politică până acum: Claudiu Colescu, Claudiu Niculăeş şi Costel Bidaşcă.
Directorul SC Termica, Ioan Diaconu, cel mai probabil se va regăsi pe ambele liste, adică şi la Consiliul Municipal şi la Consiliul Judeţean. „Am încercat ca listele să fie cât se poate de echilibrate. Liste care să aibă în componenţă membrii vechi, o proporţie destul de însemnată de femei şi tineri şi nume noi provenite în mare parte din mediul afacerilor. Fiecare zonă din Botoşani va fi reprezentată pentru a avea şi o acoperire în tot judeţul”, a declarat Cătălin Flutur. Candidaţii de primar în judeţ dar şi cei de pe lista Consiliului Judeţean vor participa pe data de 11 aprilie la Bucureşti la lansarea naţională a candidaţilor PD-L.
Totodată a fost anunţat oficial şi candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, în persoana senatorului Mihai Ţâbuleac. Acesta a ţinut să precizeze că prin candidatura la şefia administraţiei locale, se urmăreşte o „debaronizare a judeţului Botoşani”. ,,Este o bătălie grea pentru că se trasează într-un singur tur de scrutin. Nu există decât posibilitatea de a ieşi pe primul loc”, a punctat Ţâbuleac.
Acum rămâne de văzut dacă de data asta Mihai Ţâbuleac va reuşi să-l „bată” pe Constantin Conţac, ştiut fiind că în 2004 a rămas cu „buza umflată” din cauza unui singur vot. Pe lângă cei doi, în momentul de faţă în lupta pentru şefia CJ Botoşani s-au înscris liberalul Liviu Câmpanu, penegistul Dorin Ciuştea, peremistul Dumitru Codreanu şi conservatoarea Marcela Lozneanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victima nepăsării generale în oraşul “legumelor umane”
Discursul unui ţăran botoşănean rostit în Parlamentul Ţării
cuvântul ţăranului David Ion Şerpeanu, alesul sătenilor din judeţul Botoşani, rostit în Cameră la chestia evreiască în şedinţa de la 18 iulie 1918
Faptele lor trebuie să vorbească
Ioan Rotundu
Copiii români născuţi în Marea Britanie pot beneficia de alocaţie
Si totuşi, NATO
A fost o înfrângerea a NATO?
Comentariul comentariilor (XCI)
(Ioan Rotundu)
Apel umanitar
Oportunitate de a lucra în Anglia, în condiţii legale
Dorinţa cea din urmă a ateului
Program TELE’M Botoşani
Horoscop
Preoţii s-au obrăznicit nu numai cu partidele, dar şi cu credincioşii
Locuri de munca da, chef de muncă nu!
Permisele de conducere nu vor fi eliberate până marţi
600.000 de euro de la Guvern pentru şcoli
Unitate medico-socială inaugurată la Vârfu Câmpului
S-a calificat pentru Campionatul European de karate
AGA mică spune „Da”, conducerea Apa Grup spune „da”, Conţac zice „Ba”
Producătorii vor răspunde pentru calitatea mărfii
Lui Ştefan i-au căzut „plombele” la intrarea în Spitalul judeţean
Câmpanu elucidează misterul eşecului Rodicăi Cociorvă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă