Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6724
De la 07 Ianuarie 2003
122892373

S-au majorat sumele pentru copiii ocrotiţi şi mamele aflate în centre maternale

  • 18 September 2007, 23:00
Guvernul a majorat cu 32% sumele de care beneficiază copiii şi tinerii ocrotiţi în instituţii publice specializate, precum şi mamele aflate în centre maternale, a anunţat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei de Guvern. Primul-ministru a explicat că aceste fonduri sunt destinate pentru achiziţionarea de haine, jucării, rechizite, manuale, precum şi pentru asigurarea transportului. „Sunt fonduri alocate pentru a asigura un confort minim copiilor şi tinerilor din instituţiile publice, precum şi mamelor aflate în centrele maternale”, a adăugat primul-ministru.
Potrivit noilor prevederi, pentru un copil în vârstă de până la 3 ani, inclusiv, suma anuală alocată este de 366 lei noi (valoarea anterioară erau de 2.769.000 lei vechi). Pentru copiii între 3 şi 7 ani, suma anuală alocată este de 498 lei noi (3.775.000 de lei vechi), în timp ce pentru cei cu vârsta între 7 şi 14 ani suma este de 611 lei noi (valoarea anterioară este 4.632.000 lei vechi).
Tinerii cu vârsta între 14 şi 18 ani beneficiază de suma de 754 lei (valoarea anterioară era de 5.712.000 lei vechi), iar cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani beneficiază de suma de 844 lei (valoarea anterioară era de 6.393.000 lei vechi). Mamele protejate aflate în centre maternale beneficiază de suma de 844 lei (Valoarea anterioară era de 6.393.000 lei vechi).
Suma de bani alocată lunar pentru nevoi personale a fost majorară la 28 lei noi (valoarea anterioară era de 210.000 lei vechi).
Informaţii de background
Potrivit Legii nr.326/2003, copiii şi tinerii ocrotiţi de serviciile publice specializate pentru protecţia copilului, mamele protejate în centre maternale, precum şi copiii încredinţaţi sau daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti au dreptul la cazarmament, echipament pentru dotare iniţială şi înlocuire, transport, jucării, materiale igienico-sanitare, rechizite şi materiale cultural-sportive şi de o sumă de bani lunară pentru nevoi personale.
Limitele minime de cheltuieli aferente acestor drepturi se indexează periodic, prin hotărâre a Guvernului, cu rata inflaţiei.
În cazul copiilor cu handicap, infectaţi HIV sau bolnavi SIDA, ocrotiţi de serviciile publice specializate pentru protecţia copilului, precum şi al celor încredinţaţi sau daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti, cuantumul sumelor necesare acordării drepturilor se majorează cu 50% în raport cu sumele menţionate anterior.
Baremele de dotare cu echipament şi cazarmament şi duratele de utilizare, precum şi normativele valorice de cheltuieli pentru cazarmament, echipament pentru dotare iniţială şi înlocuire, transport, jucării, materiale igienico-sanitare, rechizite şi materiale cultural-sportive, se aprobă prin hotărâre a consiliului judeţean, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, pe baza propunerilor formulate de serviciile publice specializate pentru protecţia copilului.
Cheltuielile determinate de aplicarea prevederilor legii se suportă din bugetele proprii ale consiliilor judeţene, respectiv din bugetele consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu asigurarea de sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, care să asigure integral nivelul acestor cheltuieli.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


În rolul Rita din filmul „Am o slujbă naşpa rău”
După o nuntă aşa cum a visat
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 19 septembrie
Precizări privind modul de acordare a tichetelor de masă
Se caută profesori
Diana – fetiţa care şi-a pierdut copilăria
Muzeul din Dorohoi va găzdui expoziţia de păsări vii
Săptămâna mobilităţii europene marcată de APM
Sărit din tren, pentru că nu avea bilet
Maşină furată şi abandonată
Domn’ primar, nu-i mai da bani de buzunar!
(Cârcotaşul)
Poate că de această dată nu vom alege cu un nou kitsch
Lui Flutur i s-a reproşat că angajaţi primăriei bruschează cetăţenii
Deşi cu probleme în distribuire, cornul şi laptele a ajuns în şcoli
Tarifele lui Pricopi pentru cimitire au îngrozit şi morţii
Primarul Flutur pătimeşte pe seama licitaţiilor publice
Ţepoi s-a plâns că nu i se acordă respectul cuvenit
Liberal democraţii îşi caută din nou sediu
Pofta ce-o pofteşte Comariţa nu se va împlini în acest an
Tir cu pături pentru sinistraţii de la Tecuci
Prefectul se familiarizează cu problemele judeţului
Alo, senior Rod ?
Horoscop
Omul vrea să vă scoată din confuzie, dacă n-o fi pârlăceală
Anunţ important
Comunicat de presă
privind poziţia oficială a executivului primăriei municipiului Botoşani referitoare la evenimentele apărute pe parcursul desfăşurării Festivalului Verii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog