Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20004
De la 07 Ianuarie 2003
77865042

SC Apa Grup a redus pierderile la apă cu 10%

  • 28 August 2009, 23:00
Lucrările de reabilitare efectuate, dar şi un mai atent control al sistemului de alimentare cu apă a permis societăţii Apa Grup să reducă în acest an pierderile cu un procent de 10%. Peste 800.000 de metri cubi reprezintă diferenţa dintre nivelul apei neregăsite, aşa cum arăta acest indice la sfârşitul anului trecut, şi procentul calculat de specialiştii Apa Grup la acest capitol în trimestrul al II-lea al acestui an.
„Practic totalul dintre apa facturată, cea consumată pentru curăţarea reţelelor şi soluţionarea avariilor, se compară cu întreaga cantitate de apă livrată din sursa de la Cătămărăşti. Pierderile din reţea sunt simţitor mai mici decât cele de la sfârşitul anului 2008”, a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup.
Sursa Cătămărăşti aprovizionează municipiul Botoşani şi localităţile din sud-estul judeţului, către Flămânzi. Principalele motive din care situaţia pierderilor a cunoscut o îmbunătăţire ţin, în principal, de modul de exploatare a reţelelor de apă şi canalizare dar şi de lucrările de reabilitare a sistemului. Depistarea furturilor din reţea, înlocuirea contoarelor cu altele mai eficiente, contorizarea consumatorilor care până acum plăteau în sistem pauşal, sunt principalele aspecte ce au dus la micşorarea pierderilor de apă.
Totodată, cifrele îmbucurătoare arată şi primele rezultate ale înlocuirii unor conducte, lucrări incluse în programul ISPA, derulat în prezent de Apa Grup. Cele mai consistente schimbări de reţea efectuate până acum sunt cele de pe Bulevardul Mihai Eminescu şi Calea Naţională, vechimea conductelor din aceste locaţii cauzând anterior pierderi constante de apă.
Reabilitarea sistemului efectuată până acum a dus, în acelaşi timp la scăderea numărului de avarii apărute pe reţele. „Înainte de începerea lucrărilor numărul de intervenţii pentru remedierea problemelor de reţea era de 7-8 pe zi. În prezent acesta este de 4-5. În plus, majoritatea avariilor apar în zonele de interior ale cartierelor, şi nu pe artere principale, cum s-a întâmplat până în acest an”, a explicat directorul general al Apa Grup. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un medic sufletist şi un primar cărpănos (II)
Program TELE'M BOTOŞANI, sâmbătă, 29 august
Preşedinte al Parlamentului de la Chişinău este Mihai Ghimpu
Pocherul geopolitic - Voronin sau R. Moldova?
Voluntari români se îngrijesc de memoria eroilor români în Slovacia
State de România a cumparat ProTV-ul
Incendiu provocat de o scânteie mecanică
Incendiu de vegetaţia uscată la Lunca
Adăpost de animale distrus de flăcări
Salvat în ultima clipă de un echipaj SIAMUD
Horoscop
Ce vremuri? A exclamat Băse...
Ca între popi…
„Cheia Sol” cântă la Festivalul Verii
Protocol între CS Botoşani şi Pro Volei
Lauri pentru sportivii CS Botoşani
Conţac invitat la Conferinţa Judeţeană a PSD
Starea noastră de sănătate va fi pusă pe Internet
AJOFM face teren, dar numărul şomerilor în loc să scadă creşte
Bonele nu vor mai putea fi bone, dacă nu se duc la şcoală
„Generala” Macovei se află în evaluarea activităţii
Conţac, scos cu poliţia din conferinţa PSD!
O nouă trăsnaie marca Egner
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă