Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41747
De la 07 Ianuarie 2003
95187810

SC Nova ApaServ - încă un pas

  • 27 January 2010, 23:00
Funcţionarea noului operator de apă şi investiţiile de circa 100 de milioane de euro se apropie şi mai mult de realitate în această lună, odată cu dezbaterea în Consiliul Judeţean a „Contractului unic de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare prin concesiune –judeţul Botoşani”.
Documentul va fi valabil pentru întreaga regiune, înlocuind contractele de delegare a gestiunii care funcţionează în prezent între unităţile administrativ-teritoriale din judeţ deţinătoare de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare şi operatorul S.C. Apa Grup Botoşani.
Părţile semnatare ale noului contract vor fi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „AQUA” Botoşani, în numele celor 49 unităţi administrativ-teritoriale asociate şi noul operator regional SC Nova ApaServ Botoşani. Prin aprobarea de către Consiliul Judeţean Botoşani si celelalte consilii locale asociate a Contractului unic de delegare, noii societăţi i se vor atribui competenţele şi responsabilităţile proprii privind gestiunea serviciului de apă şi canalizare, concesionându-i-se bunurile ce fac parte din sistemele de alimentare cu apă şi canalizare.
Intrarea în vigoare a Contractului de delegare de gestiune prevede îndeplinirea condiţiilor suspensive precum obţinerea de la ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) a licenţei de operator, în termen de 3 luni de la data semnării contractului, odată cu obţinerea sau depunerea cererii de solicitare a autorizaţiilor de mediu şi de gospodărire a apei.
În paralel, SC Nova ApaServ va trebui să-şi organizeze structura de personal necesară funcţionării, să preia contractele cu utilizatorii serviciilor de apă şi canal, să încheie contractele cu furnizorii de materii prime, utilităţi şi servicii, dar să preia şi instalaţiile, terenurile şi clădirile fără care nu poate presta serviciul. Bunurile publice care fac obiectul contractului aparţin unităţilor administrativ-teritoriale în cauză.
Concesionate în prezent la SC Apa Grup SA, acestea vor fi predate noului operator regional pentru operare. Contractul de delegare mai prevede că tarifele la apă şi canalizare nu vor fi modificate în urma începerii funcţionării noului operator şi propune o redevenţă de 3% din veniturile realizate din activitate, sume pe care Nova ApaServ va trebui să le vireze către ADI „AQUA” în schimbul delegării serviciului, acestea urmând să fie utilizate pentru alimentarea unui Fond de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare.
Indicatorii de performanţă, referitori la calitatea serviciului şi relaţia cu utilizatorii, vor fi pentru început cei din regulamentul serviciului aprobat la sfârşitul anului trecut. Un studiu de specialitate va stabili ulterior nivelul indicatorilor, în funcţie de condiţiile concrete de derulare a contractului, indicatorii de performanţă trebuind să fie îndepliniţi de către SC Nova ApaServ. Noul operator va prelua drepturile si obligaţiile financiare din programele cu finanţare externă, precum MUDP II, SAMTID sau ISPA şi, dacă va obţine avizele necesare, va putea să funcţioneze deplin, cel mai probabil, spre sfârşitul lunii mai.
„Fără datorii la stat, prezentându-se ca operator regional controlat de ADI „AQUA”, SC Nova ApaServ va îndeplini criteriile de eligibilitate cerute de Uniunea Europeană pentru a accesa fondurile de circa 100 de milioane de euro necesare investiţiilor în reţelele botoşănene pentru apă şi canalizare. Cu actualul operator de apă este imposibil pentru Botoşani să acceseze fondurile de pe axa 1, POS Mediu”, explică Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiectul de mediu „Inima verde a Laurianului” - locul I pe ţară
Înfiinţarea Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România – filiala Basarabia
Cină românească a vânătorilor la Kitchener
Volumul „Enciclopedia Ortodoxiei Româneşti” va fi lansat în acest an
Voronin riscă să rămână fără mai multe imobile
Incendii şi iar incendii
În politică ar trebui ca după ce ratezi să te abţii să fii în frunte
FMI anticipează un milion de şomeri până la jumătatea anului
Un bărbat a fost salvat de sub ruine la două săptămâni după cutremurul
România a făcut progrese semnificative în implementarea reformelor economice
Soţia lui Crin Antonescu s-a mânjit cu cianură pe obraz
Horoscop
Încăpăţinare de soacră
Emil Boc: România îşi păstrează credibilitatea internaţională
Comentariul comentariilor (XV)
Ioan Rotundu
Kaufland s-a deschis
CJ Botoşani va moderniza 7 drumuri şi 5 poduri
deocamdată se caută surse de finanţare
Accident în curba morţii
Novaoptic îşi respectă clienţii
* drept la replică
Suntem fruntaşi pe ţară la morţii prin îngheţ
Cu privire la disciplina şcolară ministrul spune una, profesorii alta
Medicii cu concedii medicale acordate „pe lângă lege” au scăpat uşor
În privinţa revendicărilor, sindicatele din învăţământ bat pasul pe loc
Şi răbdarea lor are o limită!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă